هنرمندان و جشنواره فیلم و عکس راه آهن
اقدام هنردوستانه، هوشمندانه و تحسین برانگیز روابط عمومی راه آهن در برگزاری جشنواره فیلم وعکس که دومین سال خود را طی می کند، از چشم هیچ هنرمندی دور نمانده و مورد توجه و استقبال زیادی قرار گرفته است.
اقدام هنردوستانه، هوشمندانه و تحسین برانگیز روابط عمومی راه آهن در برگزاری جشنواره فیلم وعکس که دومین سال خود را طی می کند، از چشم هیچ هنرمندی دور نمانده و مورد توجه و استقبال زیادی قرار گرفته است. راه آهن تمام توان خود را به کار می گیرد تا جشنواره ای تمام عیار و در خور یک سازمان مهم و مطرح کشور برگزار کند.
هر روز به تعداد علاقمندان به این جشنواره اضافه می شود و بخشی از نظرات شنیدنی هنرمندان حوزه های سینما وتاتر و عکاسی در تقدیر از اقدام راه آهن در رسانه ها به سمع ونظر مردم می رسد.
فرهاد توحیدی ( فیلنامه نویس سینما ):
فرهاد توحیدی (فیلم نامه نویس) گفته است که هرچه در حوزه راه آهن کار شود، باز هم کم است و باید در کارهای هنرمندان براهمیت راه آهن تأکید شود. تولیدات هنری جوابگوی خدمات رسانی راه آهن نیست. هنرمندان، راه آهن را جدی بگیرند.
این فیلم نامه نویس، نحوۀ برگزاری صحیح و سیاست گذاری جشنواره ها را در شناخت هر چه بهترهنرمندان و مخاطبان جامعه تأثیرگذار دانست وگفت: جشنواره های موضوعی اگر درست انجام شوند، می توانند هر چه بهتر یک موضوعی را به مخاطبان عام معرفی کنند. به نظرم هر جا که توجه هنرمندان و سینما گران و سایر حوزه های فرهنگی وهنری به موضوعی معطوف شده است، باعث شده تا جنبۀ عمومی تری در جامعه به خود بگیرد.
این فیلم نامه نویس مطرح، برگزاری دومین دورۀ جشنواره هنری راه آهن و استقبال هنرمندان از آن را نشان از اهمیت موضوع و ظرفیت بالای انجام کارهای فرهنگی در این حوزه عنوان کرد و اظهار داشت: راه آهن باید برای فرهنگ سازی هر چه بهتر به برنامه سازی و تولید کارهای هنری در بخش هایی که متناسب با نیازهای خودش است، بپردازد. حس حرکت در دل طبیعت و وجه بصری و سینمایی که در این حوزه وجود دارد بر جذابیت بصری آن افزوده است و می توان با کارهای فرهنگی، زوایای مغفول ماندۀ آن را برای مخاطبان به تصویر کشید.
وی توجه هنرمندان به راه آهن که محور توسعۀ کشور است را بیش از هر چیز حیاتی خواند و اظهار داشت: در دنیا آثار بسیاری با موضوع راه آهن تولید می شود و شبکه های تلویزیونی بسیاری به تولید و پخش برنامه هایی از خدمات رسانی حوزۀ ریلی می پردازند. به نظرم هر چه در این حوزه کار شود، باز کم است و باید در کارهای هنرمندان براهمیت راه آهن تأکید شود.
توحیدی، حس راحتی و حریم شخصی که در قطار وجود دارد را وجه متمایز آن در مقایسه با سایر وسایل حمل و نقلی برشمرد و خاطر نشان کرد: این حس آرامش و امنیت فوق العاده ای که از سوارشدن در قطار است، قابل مقایسه با هیچ کدام از وسایل حمل و نقلی دیگر نیست. عبور از دل طبیعت بکری که کم تر در فضاهای دیگر می توان آن را تجربه کرد و جذابیت های بصری که با حضور در این وسیلۀ دراماتیک می توان تجربه کرد همه و همه مزیدی بر علت شده است تا قطار را در نظر مردم متفاوت کند.
این فیلمنامه نویس سینما به ساخت فیلم های بسیاری با موضوع قطار اشاره کرد و گفت: کار کردن در این فضا یک حس خوشایندی را برای من به همراه دارد و همیشه دوست داشتم تا در این فضا کار کنم.
مریم امیرجلالی بازیگر سینما و تلویزیون
مریم امیرجلالی بازیگر سینما و تلویزیون در مصاحبه اش حضورهنرمندان در فضای راه آهن را در شناخت هر چه بیشتر مردم از سرمایه های نهفته در راه آهن و آگاه تر کردن آن ها مهم خواند و اظهار داشت: نقش آگاهی بخشی هنرمندان به مردم بر هیچ کس پوشیده نیست. حمایت کردن از آن ها و ایجاد فرصت های حضور و دیدن این چنین فعالیت هایی در مجموعه راه آهن می تواند حجم وسیعی از مردم را آگاه تر کند.
امیر جلالی ضمن تقدیر از گرامیداشت مرحوم مرتضی احمدی در جشنواره فیلم و عکس راه آهن به ذکر خاطرات دیدار خود با این هنرمند اشاره کرد و گفت: شخصیت مردمی این هنرمند و گویش وی به گونه ای بود که بسیار مورد توجه مردم بود. در زمان حیات وی چندین دیدار با ایشان داشتم و حتی در یکی از این دیدارها، کتابش را با امضای خودش به من اهدا کرد که برای من جای بسی خوشحالی است. به واقع زنده یاد احمدی، خیلی خوش سخن بود و به نظرم از نظر حرفه ای و اخلاقی هیچ کس به پای وی نمی رسد.
عزت الله رمضانی فر(بازیگر سینما و تلویزیون):
این بازیگر سینما و تلویزیون معتقد است؛ حس راحتی و افزایش سرعت قطار های فعلی در مقایسه با گذشته قابل مقایسه نیست و روز به روز هم شاهد تغییرات زیادی را در ناوگان ریلی شاهد هستیم.
عزت الله رمضانی فر بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با ستاد خبری جشنواره فیلم وعکس راه آهن، با اشاره به حضور خود در فیلم های بسیاری با موضوع راه آهن؛، عمده ترین کار خود را فیلم واگن شمارۀ 2 به کارگردانی مجید وحیدیان نام برد و بیان داشت: در این فیلم نقش رئیس قطار را بازی می کردم و قرار بود که فیلم به صورت کروماکی و ایستاده گرفته شود اما با پیشنهاد من آن را در حرکت گرفتیم که این حس حرکت قطار، بسیار به طبیعی شدن کار کمک کرد. با بازی در این نقش، فهمیدم که پرسنل قطار چقدر نقش حساس و سختی دارند و جا دارد که از همۀ آن ها تشکر کنم.
وی اصل و اساس جذابیت قطار را در حرکت آن دانست و گفت: جنب و جوش و حرکتی که در قطار وجود دارد و ضبط سکانس هایی که در حالت حرکت ثبت می شوند و مناظری که در بک گراند بازیگر گرفته می شوند، همه وهمه در موفق شدن یک تصویر کمک می کنند.
این بازیگر سینما ناوگان ریلی را در مقایسه با گذشته بسیار نو و مجهز خواند و گفت: حس راحتی و افزایش سرعت قطار های فعلی در مقایسه با گذشته قابل مقایسه نیست و روز به روز هم تغییرات زیادی را در ناوگان ریلی شاهد هستیم. به واقع در کنار تجهیز ناوگان باید فرهنگ استفاده از آن ها نیز در مردم به وجود آوریم و این مهم جز با کار فرهنگی محقق نمی شود.
رمضانی فر، مرحوم مرتضی احمدی نابغه سینما را اسطوره تلویزیون خواند و در خصوص ویژگی این هنرمند بیان داشت: همیشه بشاش بود و در چند کاری که با هم بودیم با یک طنز و شیرینی خاصی در کنار گروه بود. او بسیار توانمند بود، ترانه خوان و قصه گوی خوبی بود که اثر آن را به صورت کتاب می بینید. به نظرم زنده نگه داشتن نام او توسط جایی که زمانی خانۀ وی بود، احترام به جایگاه هنر را نشان می دهد.