◄ پیادهسازی رویکرد اجتماعی اقتصادی در ایستگاههای راهآهن ایران
نشست جهانی مدیران ایستگاهها (SMGG) با شرکت نمایندگانی از کشورهای اسپانیا، فرانسه، بلژیک، روسیه، قزاقستان امروز (یکشنبه ۱۵ مهر) در ساختمان مرکزی راهآهن برگزار شد.
معاون فنی و زیر بنایی راهآهن در این نشست بهعنوان رئیس کمیته علمی و سازماندهی کنفرانس جهانی ایستگاههای آینده (Next Station) گفت: رویکرد راهآهن ایران تجهیز ایستگاهها و آموزش مدیران آنها به شکلی است که رویکرد اجتماعی را با رویکرد اقتصادی مدنظر قرار دهند زیرا نگاه اجتماعی در ایستگاهها همانند نگاه اقتصادی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گزارش تیننیوز و به نقل از روابطعمومی راهآهن جمهوری اسلامی ایران، مازیار یزدانی با اشاره به انبوه پروژههای توسعهای در راهآهن ایران هم گفت: همه این پروژهها نیاز به ساخت ایستگاههای جدید، مدرن و هوشمند دارد که در این راستا رویکرد راهآهن ایران، رویکردی همزمان اجتماعی و اقتصادی است.
معاون فنی وزیر بنایی راهآهن، ایستگاههای راهآهن را مدرسه انتقال آموزهها و تجربه مدیران خواند و افزود: مدیران ایستگاهها وظیفهدارند با برنامهریزی درست، فرهنگسازی و هدایت مسافران به مقصد را هدفمند کنند که در این مسیر بهرهمندی از تکنولوژی تامین کننده رفاه و نیازهای متنوع مسافران خواهد بود.
یزدانی با اشاره به اینکه در قرن فعلی پیشرفتهای تکنولوژیک سبب شده تا مردم اوقات فراغت بیشتری را داشته باشند و بخشی از این زمانها را به گردشگری اختصاص دهند، اضافه کرد: در حال حاضر از صنعت گردشگری بهعنوان صادرات نامرئی نام میبرند و سفر به شکل مجازی و واقعی در جهان معاصر در جریان است.
وی تاکید کرد: با توجه به این واقعیت، توجه به ایستگاههای آینده از مولفههای مهم راهآهن به شمار میرود چراکه بخشی از زندگی و زمان مردم در این ایستگاهها میگذرد.
وی توسعه راهآهن را ازجمله اولویتهای دولت جمهوری اسلامی ایران خواند و افزود: با توجه به حمایتهای گسترده دولت از حملونقل ریلی، برای توسعه راهآهن برنامههای متعدد و دنبالهداری را برای اتصال به کشورهای همسایه و همجوار خود در دست دارد.
بررسی سیستم بلیتفروشی در کارگروهها
مارک گوییگن رئیس بخش مسافری UIC، هم در این نشست، با تشکر از میزبانی ایران گفت: این نشست در راستای تعامل سازنده و راهبردی با نمایندگان راهآهنهای عضو ازجمله راهآهن ایران است.
وی ادامه داد: در این نشست مدیران، کارشناسان به بحث و تبادلنظر پرداختند و نقطه نظرات و تجربیات خود را به اشتراک میگذارند.
همچنین کارلوس ونتورا مدیرکل توسعه همکاری تجاری ایستگاههای مسافری ابراز امیدواری کرد که توسعه خطوط ریلی در ایران به بهترین وجه انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع سیستم بلیتفروشی در کارگروهها به بحث گذاشته شود، افزود: موضوع خدماترسانی، سازماندهی و تشریح چارچوبهای موفق در این جلسه مطرح و حاضران نقطه نظرات خود را برای بررسی در کنفرانس ارائه دادند.
گفتنی است هدف اصلی گروه جهانی مدیران ایستگاههای اتحادیه بینالمللی راهآهنها، تبادل بهترین اقدامات بین کارشناسان، مجریان در سراسر جهان برای سازماندهی رویدادها، راهاندازی مطالعات، استاندارد کردن موضوعات، بهرهبرداری یکسان در پیشنهاد راهاندازی پروژههای مربوط به ایستگاهها است.