بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

استفاده از ظرفیت کارت سوخت در مدیریت تقاضای گازوئیل

استفاده از ظرفیت کارت سوخت در مدیریت تقاضای گازوئیل
|

تین‌نیوز| مدیریت عرضه فرآورده‌های نفتی، یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های بخش پایین‌دستی صنعت نفت در سال‌های اخیر بوده است. با این حال برای مدیریت بهینه حوزه مصارف انرژی در کشور، مدیریت همزمان عرضه و تقاضا، ضرورتی گریزناپذیر به شمار می‌آید.

 

وزارت نفت بر این اساس سیاست‌هایی را با هدف کنترل و مدیریت تقاضای سوخت در دستور کار قرار داده است. حساسیت سیاست‌های کنترل مصرف فرآورده‌های اصلی به گونه‌ای است که باید ضمن تحقق اهداف مورد نظر، از طریق مکانیسم‌های اجرایی قابل اتکا به پیاده‌سازی سیاست‌های حوزه مدیریت مصرف بپردازد.

با در نظر گرفتن این ضرورت‌ها و ویژگی‌ها، طرح پیمایش را باید مهم‌ترین طرح حوزه مدیریت تقاضای نفت گاز در طی سال‌های اخیر دانست.

طرح ملی عرضه هوشمند گازوئیل به ازای پیمایش یا به اختصار (IFAM) به صورت مطالعاتی، از ماه‌های پایانی سال 1392 آغاز شد. در دوره نزدیک به یک سال فاز مطالعاتی این طرح، روش‌های مختلف برای تخصیص و انتقال سهمیه استخراج شده براساس پیمایش روی کارت هوشمند سوخت در کارگروه فنی مشترک متشکل از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط، مورد بررسی‌ جامع فنی قرار گرفت که سرانجام همزمان با مصوبه هیات وزیران در بهمن ماه 1393، راه‌حل زیرساختی فنی با در نظر گرفتن ضرورت‌ها و محدودیت‌های موجود در سامانه هوشمند سوخت در قالب طرح اولیه ارائه شد.

براساس این طرح، سهمیه‌های دریافتی از سازمان راهداری و حمل و نقل بین جاده‌ای که در ابتدای امر بر اساس اسناد حمل و نقل محاسبه و به سامانه منتقل می‌شوند، بر اساس سازوکاری ویژه به صورت پیمانه‌ای در طول ماه روی کارت ناوگان مزبور منتقل می‌شوند.

فرآیند انتقال یادشده به‌طور کلی مستقل از سوختگیری بوده و اختلالی در آن ایجاد نمی‌کند. نتیجه این راهبرد، مدیریت متمرکز و دقیق سهمیه‌ها بدون تداخل در اصل سوختگیری و سوخت‌رسانی است. همچنین برای کاهش ریسک نبود ارتباط در برخی جایگاه‌ها و جلوگیری از اختلال در فرآیند سوخت‌رسانی، بخشی از سهمیه کشوری و عمومی به صورت غیر برخط به ناوگان تخصیص می‌یابد.

به منظور ایجاد هماهنگی میان سازمان‌های مختلف و تکمیل فرآیند و تصمیم‌گیری درباره موارد متعدد و غیرمترقبه، کارگروه راهبری با محوریت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و نمایندگان دیگر دستگاه‌های ذیربط تشکیل شد و برای بررسی مسائل فنی و کسب و کاری طرح کارگروه‌های فنی، کسب و کار و اطلاع‌رسانی با حضور همه سازمان‌های ذی‌ربط تشکیل شده است.

در اجرای طرح، جایگاه‌های عرضه سوخت نفت گاز برخط شده و سامانه‌ای ویژه به وسیله سامانه هوشمند سوخت برای راهبری و مدیریت عملیات این طرح پیاده‌سازی شد.

مدیر فنی سامانه هوشمند سوخت*

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.