قرارداد ایران با هواپیمایی «اِی. تی. آر» نهایی شد
وزیر راه و شهرسازی گفت: مذاکرات برای خرید هواپیما از شرکت فرانسوی- ایتالیایی «ATR» به گام نهایی رسید و در مرحله مبادله سند است.
عباس آخوندی افزود: با نهایی شدن تبادل سند، بحث ورود نخستین هواپیماهای «اِی. تی. آر» به ناوگان ایران به شکل رسمی پیگیری میشود. ایرانایر پیش از این ابراز امیدواری کرده بود با نهایی شدن قرارداد، تا پیش از پایان امسال چند فروند از هواپیماهای ساخت این شرکت به ناوگان ایران بپیوندد. اکنون با توجه به سخنان آخوندی به نظر میرسد اجرای این قرارداد در هفتههای پایانی سال ۱۳۹۵ میسر است.
به گزارش ایرنا، قائممقام وزیر راه و شهرسازی شانزدهم بهمن ماه اعلام کرد در پسابرجام، پیش قرارداد خرید ۲۰ فروند از این هواپیماهای ۷۰ نفره با شرکت «اِی. تی. آر» امضا شده و اگر درباره تأمین قطعات موتورهای کانادایی این هواپیماها به تفاهم برسیم قرارداد نهایی امضا میشود.
به گفته وی، تا پایان امسال نیز سه تا چهار فروند از هواپیماهای شرکت فرانسوی-ایتالیایی «اِی. تی. آر» (ATR) به هواپیمایی جمهوری اسلامی تحویل میشود.
نخستین فروند از هواپیمای مدل ۳۲۰ ایرباس فرانسه با ظرفیت ۱۹۰ نفر، اواخر دی ماه امسال در مراسمی در فرودگاه مهرآباد به ایران ایر تحویل و وارد ناوگان هوایی هما شد. قرار است ۲ فروند دیگر از همین نوع در اسفندماه امسال وارد ناوگان ایران ایر شود.
چندی پیش نیز قرارداد خرید ۸۰ فروند هواپیما با شرکت بوئینگ آمریکا در تهران نهایی شد. وزارت راه و شهرسازی از توافق نهایی با یک شرکت لیزینگ برای تأمین مالی خرید ۷۷ فروند هواپیمای ایرباس و بوئینگ به عنوان یکی از اقدامات پسابرجامی این وزارتخانه خبر داد.
با توجه به اجرائی شدن برجام، وزارت راه و شهرسازی علاوه بر خرید لیزینگی ۷۷ فروند هواپیمای نو، مذاکرات برای تأمین مالی خرید ۱۷ فروند توسط ایرباس، ۶ فروند بوئینگ توسط خود شرکت بوئینگ و هشت فروند ATR توسط شرکت سازنده این هواپیما ادامه دارد.
همچنین مذاکره با شرکت MTU آلمان در زمینه تعمیرات موتور و قطعات هواپیماها ادامه یافته و موتورهای هواپیما توسط این شرکت و دیگر شرکتها تعمیر و به کشور بازگردانده شده است.
بنا بر این گزارش پیش از این انعقاد قرارداد خرید ۸۰ فروند هواپیمای مسافربری با بوئینگ به ارزش دفتری ۱۶,۶ میلیارد دلار و انعقاد قرارداد خرید صد فروند هواپیمای مسافربری با ایرباس به ارزش دفتری ۱۷ میلیارد دلار و انعقاد قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای مسافربری متوسط مقیاس از ATR به ارزش دفتری ۴۰۰ میلیون دلار از دیگر نتایج عملکردها و نتایج پسابرجامی وزارت راه وشهرسازی بوده است.
خرید ۳ دستگاه رادار از فرانسه برای شرکت فرودگاهها
همچنین در اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه حملونقل قرارداد خرید ۳ دستگاه رادار بین شرکت فرودگاههای کشور و شرکت تالس فرانسه منعقد و تجهزات وارد کشور شد.
انعقاد قرارداد خرید ۳ دستگاه رادار با شرکت تالس فرانسه به ارزش تقریبی ۱۱ میلیون دلار و عقد نهایی قرارداد با شرکت Vinci فرانسه برای توسعه فرودگاههای مشهد و اصفهان، سرمایهگذاری، ساخت و تجهیز ترمینال جدید فرودگاه تبریز و عقد قرارداد مشاوره با شرکت ناکو هلند برای اجرای پروژه شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
توافق آسمان با شرکت رولزرویس برای خرید صد موتور هواپیما
شرکت هوایی آسمان نیز در زمینه خرید صد دستگاه موتور Tay-۶۵۰ و تسهیل در تأمین قطعات یدکی برای تعمیر موتور در ایران با شرکت رولزرویستوافق کردند که اجراییشدن مراحل تکمیلی انجام این توافقات، منوط به حل مشکل نقل و انتقالات مالی است.
به دلیل کم بودن سهم آمریکا در ساخت موتورهای هواپیمای فوکر نیازی به مجوز اوفک نیست و تاکنون شرکت هوایی آسمان یک دستگاه موتور فوکر صد از شرکت رولزرویس انگلیس خریداری کرده است و مذاکرات برای عقد قرارداد خرید موتورهای بیشتر از این شرکت در حال انجام است.
عقد قرارداد شرکت هواپیمایی آسمان با شرکت لوفتهانزا تکنیک و ارسال موتور ایرباس ۳۴۰ برای تعمیرات اساسی به آلمان و اعلام آمادگی آلمان برای فروش هواپیما به شرکت آسمان از دیگر اقدامات پسابرجامی در حوزه حملونقل هوایی بوده است.
همچنین مذاکره با شرکت آلمانی TUI برای اجاره سه فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۸ به مدت سه سال در حال انجام است.
لینک خبر