بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

آمادگی آسیا و اروپا برای سرمایه‌گذاری در پتروشیمی ایران

آمادگی آسیا و اروپا برای سرمایه‌گذاری در پتروشیمی ایران
|

تین‌نیوز| با راه‌اندازی واحدهای جدید پتروشیمی پس از برجام میزان صادرات محصولات پتروشیمی افزایش یافته است. مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام این مطلب گفت: براساس آخرین آمار، میزان صادرات محصولات پتروشیمی در این دوره معادل 19 میلیون تن به ارزش حدود 10 میلیارد دلار اعلام شده است.
 

به گزارش دنیای اقتصاد، معاون وزیر نفت این میزان از صادرات را مدیون شرایط خوب بین‌الملل دانست و افزود: با بهبود شرایط بیمه‌ها و حمل‌و‌نقل تولید واحدها افزایش یافته است. شاهدایی در همایش ملی چالش‌ها و فرصت‌های صنعت پتروشیمی در آینده با اشاره به فرصت‌های سرمایه‌گذاری بی‌نظیر ایران گفت: ایران دارنده انواع خوراک، مرزهای آبی وسیع، سازندگان و پیمانکاران توانمندی است که سرمایه‌گذاران معتبر صنعت پتروشیمی را جذب می‌کند. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین رشد دانش فنی و تکنولوژی بالا در کشورهای دیگر را از تهدیدهای این صنعت در کشور دانست.

وی با اشاره به تامین خوراک بخش بالادستی گفت: وزارت نفت طرح‌هایی دارد که تامین‌کننده خوراک صنعت پتروشیمی هستند و بخشی از این طرح‌ها که احتمال داشت با تاخیر مواجه شود به سهامداران و صنعت پتروشیمی واگذار شد. وی اضافه کرد: طرح‌هایی داریم که ظرفیت تولید را از 60 میلیون تن به 100 میلیون تن در 5 سال آینده و به 150 میلیون تن در 10 سال آینده افزایش می‌دهد.

وی در ادامه به راه‌اندازی 12 واحد صنعت پتروشیمی همزمان با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: با این واحدها در مجموع 6 میلیون تن به ظرفیت تولید کشور اضافه شد. به گفته شاهدایی 5 طرح دیگر نیز در سال آینده راه‌اندازی می‌شود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه از توسعه صنعت پتروشیمی در مناطق مختلف خبر داد و گفت: با تکمیل واگذاری زمین در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در ماهشهر و منطقه ویژه اقتصادی پارس در عسلویه، مطالعات آمایشی مکان‌یابی در حال انجام است تا از ظرفیت‌های مناطق جدید مثل منطقه ویژه اقتصادی انرژی‌بر پارسیان، جاسک، چابهار، جزیره قشم و... نیز استفاده شود.

معاون وزیر نفت در این همایش از تمایل شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی خبر داد و گفت: اکنون شرکت توتال تمایل خود را برای حضور اعلام کرده است. وی افزود: همچنین شرکت BASF در حال بررسی یک طرح با میزان سرمایه‌گذاری 4 تا 6/ 4 میلیارد دلار با یک شرکت ایرانی است. شاهدایی اضافه کرد: شرکت‌های لینده، میتسویی، فرکوبه، سوجیت، هیوسانگ و شل هم از شرکت‌های معتبری هستند که برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ابراز تمایل کرده‌اند. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین از مذاکره با بانک‌ها و شرکت‌های خارجی برای تامین مالی طرح خبر داد و گفت: این بانک‌ها جزو بانک‌های دست اول اروپایی هستند.
 
فروش محصولات پتروشیمی از بخش نفت و گاز پیشی گرفت
مدیرعامل پتروشیمی مارون نیز در این همایش گفت: ارزش فروش محصولات پتروشیمی بیشتر از مبلغ فروش یکساله نفت و گاز کشور است. شریف موسوی افزود: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده طی 2 دهه آینده اقتصاد پتروشیمی از اقتصاد نفت و گاز کشور به شرط حمایت، سرعت توسعه همه‌جانبه، تقویت ساختار و زیرساخت‌های اداری، صنعتی، علمی و تجاری صنعت پتروشیمی پیشی خواهد گرفت. وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی مهم‌ترین بستر رشد اقتصادی آینده کشور است، افزود: پتروشیمی ایران فرصتی استثنایی است و زمان محدودی پیش رو دارد که اگر از این فرصت استفاده نکند باید منتظر تهدیدات آن باشد. وی ادامه داد: رقبا به سرعت در حال رشد هستند و می‌توانند ظرفیت موجود صادرات کشور و بازار این صنعت را با تهدید روبه‌رو کنند. موسوی تاکید کرد: پتروشیمی در مقوله اقتصاد کشور، هم در ارزیابی و هم در پیش‌بینی‌ها و نگاه به آینده انرژی (نفت و گاز) در اقتصاد ملی بسیار تاثیرگذار است.

مدیرعامل پتروشیمی مارون گفت: با ارزیابی روند کاربرد موارد مورد استفاده در صنایع می‌توان نتیجه گرفت که محصولات صنایع پتروشیمی سهم قابل‌توجهی پیدا کرده به‌طوری‌که حوزه کاربرد این محصولات متنوع از قبل طراحی شده است. وی اضافه کرد: اگر تا پیش از این وزن محصولات پتروشیمی در خودرو 30 کیلوگرم بوده، در حال حاضر به 200 کیلوگرم رسیده و طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده تا سال 2030 به 250 کیلوگرم نیز خواهد رسید که به تبع کاهش وزن خودرو مصرف انرژی نیز کمتر خواهد شد. وی درباره خوراک صنایع پتروشیمی گفت: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده استفاده از خوراک‌های گیاهی و نفت خام در آینده برای صنایع پتروشیمی بیشتر متصور است.

شریف موسوی درباره ضرورت یکپارچه‌سازی در صنعت پتروشیمی گفت: تمامی شرکت‌های بزرگ دنیا در زمینه یکپارچه‌سازی با مفهومی جدید، این موضوع را در ساختار خود رونق داده‌اند. وی با اشاره به اینکه شرکت توتال در آخرین بررسی‌های دو سال گذشته یکپارچه‌سازی را در صنعت پتروشیمی به 74 درصد رسانده است، گفت: این موضوع باعث به حداکثر رساندن سود نسبت به طرح‌های پراکنده و حداقل رساندن تلفات، بهینه‌سازی فرآیندهای تولید، افزایش انعطاف در فرآیندهای کمی و کیفی تولید و خوداتکایی به منابع خوراک و انرژی شده است.
 
تکنولوژی سبز و توسعه پایدار
مدیرعامل پتروشیمی مارون گفت: امروزه تهدیدات پتروشیمی نسبت به محیط زیست حذف یا تبدیل به فرصت شده است. وی افزود: طبق بررسی‌های انجام شده 2 درصد از آلودگی کره زمین مربوط به آسفالت‌های قیری است که در این زمینه محصولات پتروشیمی از جمله آسفالت‌های پلیمری و جاده‌های پلاستیکی تهدید فوق را به فرصت تبدیل کرده است. وی تاکید کرد: همچنین در زمینه بازسازی و بهسوزی فلرها گام‌های موثری برداشته‌ایم. موسوی گفت: براساس گزارش سازمان مدیریت صنعتی طبق بررسی‌های انجام شده روی 900 شرکت بزرگ کشور، 75 درصد اقتصاد آنها مربوط به صنعت پتروشیمی است؛ البته بانک‌ها در رتبه‌های نخست این گزارش هستند.

مدیرعامل پتروشیمی مارون اضافه کرد: پتروشیمی در سال‌های 92، 93 و 94 به‌رغم تحریم‌ها و قرارگیری کشور در اوج رکود اقتصادی با یک رتبه صعود به اولین مبلد اقتصاد کشور تبدیل شده است. وی در پایان گفت: پروژه تصفیه پساب ZERO24 در آستانه بهره‌برداری قرار دارد؛ همچنین در صنعت پتروشیمی تا حدی پیشرفت داشته‌ایم که با کاهش هزار درصدی CO2 رو‌به‌رو شده‌ایم.
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.