بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

افزایش 5/ 2 برابری ترانزیت کالا میان ایران و ترکیه

افزایش 5/ 2 برابری ترانزیت کالا میان ایران و ترکیه
تین نیوز |

 معاون سیر و حرکت راه آهن جمهوری اسلامی از افزایش حدود 5/ 2 برابری ترانزیت کالا میان ایران و ترکیه خبر داد. 

 

حسین عاشوری در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت: پس‌از برگزاری جلسه‌ با روسای راه‌آهن‌های ایران و ترکیه در زمینه توسعه همکاری‌های ترانزیت و حمل‌و‌نقل بار مقرر شد در سال‌جدید جابه‌جایی بار بین راه‌آهن‌های ایران و ترکیه به مرز یک‌میلیون تن برسد.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته میزان جابه‌جایی بار بین راه‌آهن‌های این دو کشور 365 هزار تن بوده است، افزود: برای محقق کردن یک میلیون تن بار در سال جدید برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا واگن‌های موردنیاز برای صادر‌کنندگان کالاهای ایرانی و واردکنندگان کالاهایی که از کشورهای اروپایی و ترکیه به سمت ایران می‌آیند، انجام شود. وی با اشاره به اینکه جلسات مستمری برای مشکلات مرزی و حل آنها میان راه‌آهن‌های دو کشور برگزار شده است، ادامه داد: خوشبختانه کاهش تعرفه‌ها برای کالاهای ایرانی یکی از نتایج برگزاری این جلسات است. عاشوری افزود: براساس تصمیمات راه‌آهن ترکیه مقرر شد کالاهای ایرانی که مقصد آنها ترکیه و کشورهای اروپایی هستند از کاهش نرخ تعرفه برخوردار شوند.

 

راه‌اندازی مجدد قطار تهران- آنکارا

معاون سیر و حرکت راه‌آهن از راه‌اندازی مجدد قطار مسافری تهران- آنکارا خبر داد و افزود: خوشبختانه این موضوع از سوی راه‌آهن‌های دو کشور ایران و ترکیه در حال بررسی است و با توجه به اینکه شرایط در مسیر این قطار بهتر شده است به نظر می‌رسد این قطار مسافری به زودی کار خود را مجدد آغاز کند. وی افزود: در صورت راه‌اندازی این قطار هفته‌ای یک بار بین دو کشور انتقال مسافر انجام می‌شود. عاشوری با اشاره به برگزاری اجلاس پنج‌جانبه سال گذشته با هدف تردد قطارهای کشورهای عضو CTS از طریق مرز سرخس و اینچه برون به سمت مرز رازی ترکیه گفت: با توجه به اینکه مقررات کشورهای CTS با کشور ترکیه تفاوت‌هایی دارد و از سوی دیگر ایران کشوری است که هر دو مقررات را به کار می‌گیرد، مقرر شد پیرو اجلاس بین‌المللی کشورهای عضو CTS ظرف دو ماه آینده در استانبول جلسه‌ای برای عقد تفاهم‌نامه تردد کشورهای CTS از طریق ایران به ترکیه امضا شود. وی ابزار امیدواری کرد: این تفاهم نیز زمینه‌های بهبود بیش از پیش وضعیت ترانزیت کالا در منطقه را فراهم کند.

 

حمل اولین محموله کالاهای ترانزیتی پاکستان

معاون سیر و حرکت راه‌آهن با اشاره به توافقات سال گذشته میان راه‌آهن‌های ایران و قزاقستان به منظور تامین واگن‌های یخچال‌دار برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای قزاقستان و روسیه گفت: بر این اساس اولین محموله کالاهای ترانزیتی کشور پاکستان چند هفته گذشته به سمت قزاقستان حمل شد. عاشوری ادامه داد: در زمان حاضر این آمادگی وجود دارد که کالاهای صادراتی ایرانی با واگن‌های یخچال‌دار به کشورهای قزاقستان و روسیه حمل شود.

 

کاهش 50 درصدی نرخ تعرفه در کریدور شمال- غرب

عاشوری گفت: با توجه به جلسات مهم میان راه‌آهن‌های ایران، روسیه و آذربایجان برای فعال‌سازی کریدور شمال- جنوب، خوشبختانه توافقاتی روی نرخ‌های تعرفه کالاهای ترانزیتی این مسیر انجام شد. وی ادامه داد: بر این اساس مقرر شد نرخ‌های تعرفه کالاهای ترانزیتی این مسیر از سال 2017 با کاهش تقریبا 50 درصدی حمل شود. وی ادامه داد: در زمان حاضر در انتظار راه‌اندازی ایستگاه آستارا هستیم که با راه‌اندازی آن زمینه فعال‌سازی این مسیر میسر شود. عاشوری همچنین با بیان اینکه ترانزیت ریلی در دو سال گذشته ۱۷۰ درصد رشد داشته است، گفت: خوشبختانه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و اجرای این برنامه‌ها میزان ترانزیت به رکورد یک و نیم میلیون تن رسیده است. وی ادامه داد: در سال ۹۴ میزان ۸۵ درصد بارهای جابه‌جا‌ شده از طریق شبکه‌ ریلی بین کشورهای آسیای میانه و خلیج‌فارس بوده است که یکی از مهم‌ترین درآمدهای ارزی دولت مربوط به ترانزیت ریلی است. عاشوری با اشاره به رشد ترانزیت در دو سال گذشته اظهار کرد: ترانزیت در سال ۹۳ رشد ۵۰ درصدی و در سال ۹۴ رشد ۱۲۰ درصدی را تجربه کرد. وی افزود: رشد ۱۷۰ درصدی ترانزیت در دو سال گذشته در کشورمان درآمد ارزی قابل‌توجهی را به همراه داشت.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.