آغاز دوره آموزشی طراحی بنادر
نخستین دوره آموزشی طراحی بنادر با همت سازمان بنادر و دریانوردی و همکاری دانشگاه دلف هلند و دانشگاه امیرکبیر، امروز در دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت دانشگاه امیرکبیر آغاز شد.
نخستین دوره آموزشی طراحی بنادر با همت سازمان بنادر و دریانوردی و همکاری دانشگاه دلف هلند و دانشگاه امیرکبیر، امروز در دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت دانشگاه امیرکبیر آغاز شد.
به گزارش تیننیوز به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، در راستای تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان بنادر و دریانوردی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و به منظور ارتقاء سطح دانش تخصصی و افزایش مهارتهای شغلی فعالان حوزه مهندسی بنادر، دوره آموزشی طراحی بنادر (port planning ) از امروز در محل دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز شد .
در این مراسم معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: این دوره آموزشی که یکی از چهار دوره آموزشی پیشبینی شده درقالب برنامههای آموزش تخصصی کوتاهمدت معاونت مهندسی سازمان بنادر و دریانوردی است، با حضور اساتید برجستهای از دانشگاه دلف هلند و 35 نفر از کارشناسان منتخب ادارات کل بنادر استانها و مهندسان مشاوران فعال در عرصه مهندسی دریایی به مدت 5 روز صبح و بعدازظهر برگزار میشود .
محمدرضا الهیار افزود: براساس برنامهریزی انجام شده، سه دوره آموزشی مهندسی بنادر، مهندسی سواحل و مدیریت سواحل نیز در قالب برنامه مذکور تا پایان سال جاری و با همکاری دانشگاههای امیرکبیر و دلف هلند برگزار خواهد شد . این دوره با هدف ارتقاء دانش مهندسی در حوزه سواحل و بنادر برگزار شده است و چهار مرحله دارد .
الهیار اظهار داشت: ایران کشوری ساحلی است و 5800 کیلومتر ساحل در ایران وجود دارد؛ با توجه به مزیت بنادر کشور خصوصاً بنادر جنوبی و دسترسی به آبهای آزاد، ضروری است که کاربری سواحل و بنادر براساس طرح مدیریت یکپارچه سواحل، از نظر اقتصادی، گردشگری، منابع دریایی و دیگر پتانسیلها، توسعه یابد .
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: بنادر میتوانند به عنوان مبادی ورودی و خروجی و محلی برای تبادل کالا و رشد اقتصادی کشورها محسوب شوند، بنابراین ما نیز به عنوان کشوری دریایی، باید تلاش کنیم سهم خود را از تجارت منطقه افزایش دهیم که دراین راستا رشد و توسعه بنادر مهم است .
وی افزود: با توجه به آنکه موضوعاتی نظیر طراحی بنادر، مدام در سطح دنیا درحال بهروزسازی است تلاش کردیم با تعیین کاربریهای هر بندر، با طراحی دقیق این کاربریها را ارتقا دهیم . باید بنادری نقطهیابی شوند که از نظر موضوعات دریایی و توان اکولوژیک مورد تأیید باشند .
وی تأکید کرد: در این راستا تلاش کردیم طی همکاری با کشور هلند و توافق با انجمن پیانک (انجمن زیرساخت های دریایی دنیا که ما تنها کشور خاورمیانه عضو این انجمن هستیم)، در راستای طراحی بنادر جدید و بهینهسازی بنادر موجود، یکی از اساتید برجسته دانشگاه دلف که در طراحی بندری تخصص قابل ملاحظهای دارد، استفاده کنیم .
الهیار گفت: اگر طراحی بنادر با دقت انجام شود، در هزینههای آتی آن بندر مؤثر خواهد بود و با کمترین هزینه، بیشترین بهرهوری را از بندر خواهیم داشت .
بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم، رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: تفاهمنامهای که بین سازمان بنادر، دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه دلف هلند منعقد شد، بسیار جامع است و همه محورهای آموزشی در حوزه طراحی بنادر را در بر میگیرد .
کریمی ادامه داد: دانشگاه امیرکبیر برنامههای استراتژیکی برای توسعه دارد، این دانشگاه، دانشگاه نسل سوم است و کارآفرین خواهد بود و همه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی آن برای برطرف کردن نیازهای کاربردی و عملیاتی است .
وی افزود: تلاش کردهایم از مشارکت دانشگاههای تراز اول دنیا نظیر اروپا، استرالیا و به خصوص هلند استفاده کنیم .
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه هماکنون 250 نفر دانشجوی خارجی در دانشگاه امیرکبیر تحصیل میکنند، گفت: با همکاری دانشگاههای برتر هلند، فرانسه، آلمان، اتریش، ایتالیا و غیره دوره های تخصصی برگزار میکنیم که تا مقطع دکترا امکان تحصیل وجود دارد .
وی در پایان ضمن تاکید بر اهمیت ارتقا و آموزش منابع انسانی گفت: باید از سازمان بنادر و دریانوردی تشکر کرد که تا این حد به آموزش منابع انسانی اهمیت می دهد و چنین برنامه آموزشی منسجم و مفصلی را پیش بینی کرده است و سازمان های معدودی چنین برنامه هایی را اجرا می کنند.