بازدید سایت : ۴۷۹۰۱
معاون برنامه‌ریزی سازمان بنادر در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان؛

◄ نقش استراتژیک‌ بندر انزلی در جذب گردشگری دریایی

استفاده از ظرفیت دریا وظیفه همه مسئولان است.

نقش استراتژیک‌ بندر انزلی در جذب گردشگری دریایی
تین نیوز |

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر برنامه‌ریزی دقیق مسئولان در حوزه اقتصاد دریایی گفت: اگر ما بتوانیم از این ظرفیت به‌درستی استفاده کنیم می‌توانیم در حوزه گردشگری دریایی و کشاورزی حرف نخست را در منطقه زده و جامعه‌ای روبه‌پیشرفت داشته باشیم.

به گزارش تین‌نیوز و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، منصور آرامی، در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه بخش اعظمی از اقتصاد کشور را اقتصاد دریایی تشکیل می‌دهد، افزود: کشور ما دارای پنج هزار کیلومتر نوار ساحلی است و باید از این نعمت خدادادی به‌درستی استفاده کرد و مسؤولان نیز توجه ویژه‌ای به اقتصاد دریایی داشته باشند.

وی با تاکید بر برنامه‌ریزی دقیق مسؤولان در حوزه اقتصاد دریایی گفت: اگر ما بتوانیم از این ظرفیت به‌درستی استفاده کنیم می‌توانیم در حوزه گردشگری دریایی و کشاورزی حرف نخست را در منطقه زده و جامعه‌ای روبه‌پیشرفت داشته باشیم.

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دریا محور بیان کرد: همان‌طور که مقام معظم رهبری در دیدار با فرماندهان نیروی دریایی گفتند هر زمان پا در دریا گذاشتیم‌ به موفقیت رسیدیم که این فرمایشات نشان از اهمیت نقش دریا در پیشرفت اقتصاد کشور دارد.

آرامی استفاده از ظرفیت دریا را وظیفه همه مسؤولان دانست و افزود: مسؤولان و مردمان شهرهای ساحل‌نشین باید از ظرفیت دریا به‌ درستی استفاده کنند در غیر این صورت شاهد هیچ‌گونه ‌موفقیت و پیشرفت در شهرهای ساحل‌نشین نخواهیم بود.

وی با اذعان‌ به اینکه بندر انزلی در جذب گردشگر در حوزه دریا جزو برترین‌ها در کشور است گفت: لازمه پیشرفت در شهرستان و حوزه‌ای توجه به بخش‌ خصوصی و جذب گردشگر است و اگر چنین‌ اتفاقی بیفتد، جوانان آن جامعه همه دارای اشتغال می‌شوند.

عضوهیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی لازمه جذب سرمایه‌گذار را همدلی مسؤولان دانست و بیان کرد: یک‌ مجموعه اگر می‌خواهد به موفقیت برسد همه افراد در آن مجموعه باید با همدلی داشته باشند لذا اگر می‌خواهیم یک سرمایه‌گذاری را جذب کنیم‌ باید به آن اطمینان خاطر بدهیم.

وی بابیان اینکه تحریم‌های آمریکا هیچ خللی در کار سازمان بنادر و دریانوردی وارد نمی‌کند، تصریح کرد: کشور در سخت‌ترین شرایط اقتصادی به علت تحریم‌های آمریکا به سر می‌برد ولی سازمان بنادر و دریانوردی بدون توجه به این تحریم‌ها کالاهای اساسی برای جامعه وارد می‌کند‌.

وی با تأکید بر تلاش مسؤولان سازمان بنادر دریانوردی برای جذب کالاهای اساسی کشور گفت: تلاش همه دوستان در سازمان بنادر دریانوردی ایجاد جوی آرام در جامعه ازلحاظ جذب کالاهای اساسی برای کشور است و در انجام این امر از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

عضو هیات عامل با اذعان‌ به این‌که بندر انزلی دارای ظرفیت بسیار بالایی است گفت: اگر مسؤولان از ظرفیت این شهرستان به‌درستی استفاده کنند در این بندر هیچ بیکاری نباید وجود داشته باشد چون این شهر دارای ظرفیت بسیار بالایی در حوزه گردشگری است.

علی اوسط اکبری مقدم در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان این‌که‌ مسؤولان باید از ظرفیت‌های استان گیلان به‌درستی استفاده کنند، افزود: بندر انزلی دارای امکانات، ظرفیت‌های ملی و استانی فراوانی است که اگر مدیران به آن‌ها توجه کنند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی با اشاره به ولایت‌مداری مردم‌ بندرانزلی در طول تاریخ، گفت: اکثر شهرهای ایران و استان گیلان در طول تاریخ دچار تصرف و تغییراتی شدند ولی مردم این دیار با فداکاری خود در طول تاریخ هرگز اجازه چنین کاری را به دشمنان نداده‌اند.

معاون عمرانی استانداری گیلان با اذعان به این‌که بندرانزلی همیشه یک بندر امن برای دریانوردان بوده است، تصریح کرد: خوشبختانه این بندر ازلحاظ امنیت در شرایط بسیار خوبی قرار داشته و همیشه به‌عنوان یک بندر تجاری قابل‌اتکا برای کشورهای همسایه محاسبه می‌شود.

اکبری مقدم با تأکید بر نقش مهم استراتژیک بندرانزلی برای کشور، افزود: شهرستان بندرانزلی به علت ارتباط تجاری با کشورهای استقلال‌یافته منطقه، نقش استراتژیک‌ مهمی ازلحاظ تجاری و صادرات برای منطقه و کشور دارد و باید به آن توجه جدی شود.

وی اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۷/۳ درصد ترانزیت کالا در کشور در بندرانزلی انجام می‌شود و این نشان‌دهنده ظرفیت بالای این شهرستان است که اگر به آن توجه شود بسیاری از بیکاری‌ها در این شهرستان برطرف خواهد شد.

معاون عمرانی استانداری گیلان بندرانزلی را یکی از بزرگ‌ترین بنادر کشور دانست و بیان کرد: بر اساس آماری که اخیراً در کشور اعلام‌شده بندرانزلی جزو یکی از سه بنادر بزرگ کشور است.

تأمین امنیت آبراه‌های دریای خزر مهم‌ترین اهداف سازمان بنادر گیلان

هم‌چنین حمیدرضا آبایی؛ مدیرکل جدید بنادر و دریانوردی استان گیلان با تأکید بر ایجاد تعامل بین مسوولان، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم بندر انزلی در همه زمینه‌ها پیشرفت کند باید همه مسوولان در بندر انزلی و استان گیلان باهم تعامل خوب و مناسب داشته باشند.

وی افزایش قدرت رقابت در بندر انزلی را از مهم‌ترین اهداف عنوان کرد و گفت: یکی عواملی که در بنادر کشور با آن مواجهیم عدم کار رقابتی در بنادر است و تا زمانی که نتوانیم رقابت ایجاد کنیم موفقیت به‌کندی پیش خواهد رفت.

با اذعان به این‌که در صورت جذب و کسب درآمد سرمایه‌گذار و درآمد به موفقیت رسیده‌ایم، تصریح کرد: اگر یک مجموعه بتواند سرمایه‌گذار را جذب و آن سرمایه‌گذار کسب درآمد کند این امر هم باعث ایجاد اشتغال و آرامش در جامعه خواهد شد.

آبایی لازمه توسعه را افزایش بهره‌وری دانست و بیان کرد: اگر می‌خواهیم باعث ایجاد توسعه در بندر انزلی شویم باید با جذب افراد کارآمد و امکانات لازم و تأسیسات جدید تلاش کنیم بهره‌وری را در شهرستان گسترش دهیم.

وی بابیان این‌که باید نیازهای کشورهای همسایه را شناسایی کنیم افزود: اگر می‌خواهیم اقتصاد را در جامعه و شهرهای ساحل‌نشین گسترش دهیم نخست باید نیازها و کالاهای اساسی کشورهای همسایه را شناسایی‌ سپس‌ بتوانیم آن محصولات‌ را صادر کنیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تأکید بر رعایت حریم دریایی توسط مردم گفت: باید به‌راحتی به سواحل دسترسی داشته باشیم و برای انجام این امر باید جلو ساخت‌وسازها در حریم دریاگرفته شود و در صورت مشاهده با آن فرد و مجموعه ‌برخورد خواهیم کرد‌.

آبایی تأمین امنیت آبراه‌های دریای خزر را مهم‌ترین اهداف سازمان بنادر و دریانوردی استان گیلان دانست و بیان کرد: بندر انزلی به دلیل وجود مرداب بین‌المللی دارای مزیت‌های فراوانی است، بنابراین باید برای جذب گردشگر از این‌ بندر در برابر خطرات محیط زیستی مراقبت کنیم.

وی با اذعان به این‌که اگر می‌خواهیم بندر انزلی را به یک بندر نمونه برسانیم باید نیازهای جامعه را بشناسیم، تصریح کرد: مردم در شرایط سختی ازلحاظ معیشت قرار دارند و باید نیازهای جامعه برای امرارمعاش شناسایی شود در این صورت می‌توانیم بندر انزلی را به یک‌قطب در کشور تبدیل کنیم.

توجه به بخش گردشگری دریایی در بندر انزلی

هم‌چنین حسین چراغی؛ مدیرکل سابق بنادر و دریانوردی استان گیلان نیز در این مراسم با اشاره وضعیت بارگیری کالا در بندر انزلی اظهار کرد: طبق اطلاعات بیش‌ترین آمار بارگیری در بندر انزلی در سال ۷۹ بوده و که باید فکری به حال این موضوع شود.

وی با تأکید بر تلاش مضاعف مسؤولان برای افزایش آمارگیری در بندرانزلی بیان کرد: ۵۵ درصد آهن‌آلات کشور در آن دوره در بندر انزلی بارگیری و یا تخلیه بار می‌شد که این نشان‌دهنده ظرفیت و اهمیت بالای این شهرستان در این زمینه است.

یکی از دلایل کاهش بارگیری آهن‌آلات در بندر انزلی را تولید این محصولات در کشور عنوان کرد و افزود: بارگیری و تخلیه بار در استان گیلان روند‌ رو به کاهشی داشته و به همین منظور و برای جلوگیری این امر دوستان ما با برنامه‌ریزی دقیق سعی در افزایش بارگیری در بندر انزلی داشتند.

چراغی با اشاره به تغییر الگو بازار در کشور و استان گیلان گفت: یکی از دلایلی که ما نتوانستیم از تغییر بازار به‌درستی استفاده کنیم عدم تحلیل مناسب از وضعیت بازار بود که باعث کاهش بارگیری در بندر انزلی شده بود.

وی با تأکید بر ظرفیت بالای بندر انزلی در حوزه گردشگری بیان کرد: ما در این شهرستان دارای جاذبه‌های گردشگری زیادی ازجمله تالاب زیبا بندر انزلی هستیم‌ که مسؤولان باید به آن توجه ویژه کنند تا بیکاری در استان از بین برود.

 مدیرکل سابق بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان این‌که ما در استان گیلان برای بارگیری محصولات جدید از امکانات لازم برخوردار نبودیم تصریح کرد: عمده محصولات بارگیری شده در استان گیلان فلز و آهن‌آلات بود و هیچ تنوعی در بارگیری محصولات نداشتیم لذا برای افزایش آمار بارگیری باید امکانات لازم برای بقیه محصولات هم فراهم می‌کردیم.

لزوم توجه مسؤلان برای وصل شدن این بندر به شبکه ریلی

چراغی لازمه بارگیری محصولات بیشتر در بندر انزلی را ساخت انبار کالا دانست و افزود: استان گیلان جزو پرباران‌ترین استان‌های کشور است و به همین دلیل برای بارگیری محصولات جدید ازجمله روغن نیاز به ساخت انبارهای کالا داشتیم ‌که خوشبختانه موفق به ساخت این انبارها شدیم.

وی با تأکید بر لزوم توجه مسؤلان برای وصل شدن این بندر به شبکه ریلی گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف ما در استان گیلان توسعه یافتن بندر انزلی است که برای انجام این کار باید حتماً این بندر به شبکه ریلی متصل شود در غیر این صورت از بسیاری از بنادر استان‌های شمالی عقب و هیچ پیشرفتی حاصل نمی‌شود.

مدیرکل سابق بنادر و دریانوردی استان گیلان با اذعان به این‌که ساخت مارینا در توسعه گردشگری دریایی در استان گیلان و بندر انزلی نقش بسیار مهمی دارد اظهار کرد: برای اولین بار ایجاد مارینا در سواحل خزر و بندر انزلی توسط دوستان ما انجام شد زیرا این کار باعث توسعه گردشگری دریایی و افزایش درآمد عمومی در استان گیلان و شهرهای ساحلی می‌شود.

چراغی با اشاره به همکاری بنادر دریانوردی استان گیلان و منطقه آزاد بندر انزلی برای ساخت اسکله‌های تفریحی در تالاب این شهرستان گفت: یکی از عوامل ایجاد اشتغال در استان گیلان توجه به بخش گردشگری دریایی است و برای انجام این کار دوستان ما در بنادر دریانوردی و با همکاری سازمان منطقه آزاد بندر انزلی شروع به ساخت اسکله‌های تفریحی در تالاب این شهرستان کردیم تا از این طریق گردشگر را به این تالاب جذب کنیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.