سفارش ساخت یک میلیارد دلار کشتی اقیانوس پیما
مطالعات طرح جامع اقتصاد دریا در حال انجام و دستگاه های مختلف در دریا و ساحل تکالیف در دست اقدام دارند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از ساخت ۱ میلیارد دلار شناور باری اقیانوس پیما برای توسعه دریانوردی ایران خبر داد و گفت: امسال ۸۲ میلیون تن کالا در بندر کشور تخلیه و بارگیری شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، علی اکبر صفایی در نشست خبری با اشاره به مباحث مربوط به اقتصاد دریا، اظهار کرد: در طول تاریخ ایران در این ایام بیشترین توجه به اقتصاد دریا شده است؛ مصداق این است که پس از جلسات متعدد در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست های کلی اقتصاد دریا توسط این مجمع ابلاغ شد. همزمان در دولت سیزدهم کارگروه اقتصاد ملی دریا ایجاد شد.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه اقتصاد دریا و ترانزیت یک سرفصل دارد و دولت برنامه هایی را در این زمینه پیش بینی کرده است. کمیسیون عمران مجلس نیز در این زمینه فعالیت های بسیار خوبی داشته و نظرات دولت و اعضای این کمیسیون به این سرفصل اضافه شده که در دست بررسی است.
وی با یادآوری این که در کارگروه ملی اقتصاد دریا دو مسیر کلی تعریف شده است، گفت: الان مطالعات طرح جامع اقتصاد دریا در حال انجام و دستگاه های مختلف در دریا و ساحل تکالیف در دست اقدام دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که در صورت تصویب طرح جامع دریا نقشه راه ارزشمندی برای اقتصاد دریا به شمار می شود در رابطه با رسوب کالا در بنادر کشور، بیان کرد: امسال کشور در بحث کالای اساسی وضعیت خوبی دارد؛ امسال تولید گندم در کشور 8.7 میلیون تن بوده که باعث شده بخشی از نیاز را از داخل تامین کنیم.
صفایی ادامه داد: کل عملکرد تخلیه و بارگیری 82 میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل علی رغم کاهش واردات کالای اساسی 2.2 درصد رشد داشته است. در بحث کانتینری فعالیت ها نسبت به سال قبل 5 درصد رشد داشته است. در مجموع سهم صادرات کالا 70 درصد و واردات 30 درصد بوده است.
وی با بیان این که در مسافرات ها و گردش های دریای رشد 8 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته ایم، اظهار کرد: در ترانزیت نیز 39 درصد رشد داشته ایم که نشان می دهد ترانزیت در کشور به خصوص دریای خزر در وضعیت مناسبی به سر می برد.
سهم اقتصاد دریا از رشد اقتصادی کشور را محاسبه و ارائه کنیم، افزود: مجتمع های مولد کشاورزی جانمایی و پروژه های مربوط به آن تعریف شده است. در کارگروه اقتصاد دریا با تمام دستگاه های ذی ربط مباحث مربوط به زمین، مدیریت سواحل و ... مطابقت با طرح آمایش را در دست اجرا داریم.
چهار نقطه برای ایجاد پتروشیمی در سواحل در حال پیگیری است، گفت: نقاطی برای ایجاد شهرک های ساحلی مسکونی شناسایی شده و امیدواریم با اجرایی شدن این برنامه ها، مباحث اقتصادی، اشتغال، جذب جمعیت و... عملیاتی شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که در بخش حمل و نقل دریایی 189 هزار میلیارد ریال پروژه اجرا و در اختیار مردم قرار گرفته است، تصریح کرد: در تجهیزات بندری، شناورهای باری اقیانوس پیما حدود 1 میلیارد دلار پروژه در دست ساخت است. برخی از شناورها خریداری و وارد کشور شده و برخی شناورها در حال ورود به کشور است. در حوزه نوسازی ناوگان نیز کارهای خوبی در دست اقدام است که وقتی به نتیجه برسد آنرا اعلام می کنیم.
صفایی با اشاره به اجرای پروژه های عمرانی نیز گفت: در این بخش 530 هزار میلیارد ریال (53 هزار میلیارد تومان) پروژه توسعه بنادر، سواحل و ... در دست اقدام است که این مبلغ غیر از سرمایه گذاری های بخش خصوصی است. با احتساب سرمایه گذاری بخش خصوصی، سرمایه گذاری مشترک با دولت حدود 1000 میلیارد ریال در بنادر سرمایه گذاری صورت گرفته است. در بخش سرمایه گذاری خارجی نیز اقداماتی انجام شده که آنرا هم بعدا اطلاع رسانی می کنیم.
وی بیان کرد: بخشی از این پروژه های امسال و سال آینده به بهره برداری می رسد. 30 پروژه به ارزش 22500 میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت بنادر و 31 پروژه به ارزش 3900 میلیارد تومان پروژه توسعه بنادر کوچک در حال اجراست. 49 فروند ساخت شناورهای خدماتی و موردنیاز برای تقویت صنایع دریایی داخلی به ارزش 134 میلیون یورو در حال اجراست.
وی با بیان این که دریانوردی حقوق و مزایای خوبی دارد، اظهار کرد: شرایط امروز به گونه ای است که هر دو سه ماه یکبار دریانوردان می توانند استراحت کرده و با خانواده های خود زندگی کنند. در زمان حاضر حدود 4600 نفر دریانورد کمبود داریم به خصوص در شناورهای با ظرفیت زیر 3000 تن.
وی با اشاره به آتش سوزی کشتی ال پی جی در عسلویه، گفت: این کشتی با پرچم پاناما با خدمه هندی و اکراینی پنجشنبه ساعت 15 دچار حریق در کمپرسور مایع سازی گاز شد. خوشبختانه با درایت سازمان بنادر و دریانوردی حریق اطفا شد و در زمان حاضر خدمه به این کشتی بازگشته اند.