معاون سازمان راهداری: ۲هزار و ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی احداث شد
معاون ساخت و توسعه راه های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده امسال باید ۲هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشوراحداث می شد که تاکنون ۲هزار و ۲۰۰ کیلومتر از این برنامه محقق شده است.
معاون ساخت و توسعه راه های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده امسال باید ۲هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشوراحداث می شد که تاکنون ۲هزار و ۲۰۰ کیلومتر از این برنامه محقق شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علیرضا راستیار افزود: تلاش می شود طی ۲ ماه آینده ۳۰۰ کیلومتر از برنامه باقیمانده برای احداث راه های روستایی در کشور عملیاتی شود.
وی اظهار داشت: براساس بررسی های انجام شده ۲۵ هزار کیلومتر راه روستایی باید برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور احداث شود که بیشتر این راه ها مربوط به بخش های سخت گذر و کوهستانی است.
معاون ساخت و توسعه راه های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: براساس منابع اعتباری استانی و داخلی این سازمان و منابع قیر باید سالانه سه هزار کیلومتر راه روستایی در کشور احداث شود.
وی یادآور شد: برای آسفالت این میزان راه روستایی براساس فهرست بهای سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان(همت) اعتبار نیاز است که تحقق این اعتبار از محل منابع مالی و بودجه ای کاری بسیار سخت است.
راستیار ادامه داد: سال گذشته احداث سه هزار کیلومتر راه روستایی در دستور کار سازمان رهداری و حمل و نقل جاده ای بود که با همکاری انجام شده از سوی استان ها سه هزار و ۱۳۰ کیلومتر عملیاتی شد.
معاون ساخت و توسعه راه های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای روکش راه های فرعی و روستایی را از دیگر وظایف این سازمان عنوان کرد و گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده و همچنین منابع مالی موجود در سال جاری باید ۶ هزار کیلومتر از راه های روستایی کشور باید روکش آسفالت شود.
راستیار ادامه داد: تاکنون حدود پنج هزار و ۱۰۰ کیلومتر از محورهای فرعی و روستایی کشور روکش آسفالت شده است و تلاش می شود تا پایان سال استان هایی که از نظر آب و هوایی قابلیت اجرای عملیات روکش آسفالت دارند به خصوص در استان های جنوبی این برنامه اجرا شود.
وی با اشاره به تاکید وزارت راه و شهرسازی در خصوص بهبود وضعیت محورهای روستایی گفت: به طور حتم هدفگذاری ها برای آسفالت و روکش آسفالت محورهای روستایی در سال آینده بیشتر می شود.
معاون ساخت و توسعه راه های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: همچنین تلاش می شود در قالب تنظیم آیین نامه و برنامه عملیاتی با استفاده از ظرفیت برنامه هفتم توسعه و خیرین و همچنین با افزوده شدن تجهیزات و ماشین آلات لازم به مجموعه راهداری و حمل و نقل جاده ای بتوانیم روند آسفالت و روکش آسفالت راه های روستاهای بالای ۲۰ خانوار سرعت داده شود.
وی ادامه داد: در این ارتباط براساس برنامه ریزی انجام شده و ظرفیت های موجود تلاش می شود سال آینده با استفاده از ظرفیت خیرین، منابع داخلی سازمان، منابع مالی استان ها حدود ۱۲ هزار کیلومتر از راه های روستایی کشور ساخت و روکش آسفالت شود.
راستیاربا اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۸ براساس قانون بودجه اعتبارات راه روستایی از محل اعتبارات استانی تامین می شود گفت: با توجه به محدودیت اعتبارات استانی درخواست سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در قانون بودجه ۱۴۰۴ این بود که منابع اعتباری احداث راه های روستایی از محل اعتبارات ملی تامین شود.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع راه های روستایی حل مساله ردیف اعتباری احداث راه های روستایی در مجلس در حال بررسی است.