دو سال متوسط عمر مفید شهرداران/ پیگیر هدفمند شدن شرایط استیضاح و برکناری شهرداران هستیم
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از آخرین اقدامات انجام شده برای حل چالش های پیش روی شهرداران و شوراها خبر داد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از آخرین اقدامات انجام شده برای حل چالش های پیش روی شهرداران و شوراها خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایران، مسعود نصرتی گفت: در آبان ماه لایحه ای تقدیم دولت کرده ایم که براساس آن شرایط استیضاح و برکناری شهرداران تا حدودی هدفمند و قانونمند خواهد شد. در این آیین نامه موضوعات برکناری مشخص و طی هشت ردیف به آنها پرداخته شده است تا هر بهانه و دلیلی موجب برکناری و استیضاح شهرداران نشود.
رئیس سازمان شهرداری ها با بیان اینکه لایحه اصلاحی که یک مرتبه در کمیسیون و صحن دولت مطرح شده بود مجدداً در آذرماه و طی جلساتی با مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهوری مطرح شد، افزود: به دنبال این جلسات، نشست ها و جلسات کارشناسی مختلفی با مدیران و معاونان معاونت حقوقی رئیس جمهوری برگزار شد و امیدواریم تصویب این لایحه شرایط را برای ثبات مدیریت و توانمندی و اقتدار، هم برای اعضای شوراهای شهر و روستا و هم برای شهرداران به دنبال داشته باشد.
معاون وزیر کشور با تأیید این نکته که در برخی شهرها ارتباط میان شهرداران و شوراها چندان مطلوب نبوده است، گفت: به هر حال ما باید بپذیریم که وضعیت شوراها در دوره پنجم و ششم در کنار عزیزان شهردار در بعضی از استان ها به خوبی رقم نخورده است به طوری که بر اساس آمارها متوسط عمر مفید شهرداران کشور در جایگاه شهردار در دوره پنجم ۲۷ و یک دهم ماه و در دوره ششم شورا ۲۱ و چهاردهم ماه بوده است که این اعداد و ارقام به خوبی نشان می دهد امکان قابلیت جذب سرمایه گذاری، اجرای پروژه های عمرانی و از این قبیل اقدامات با توجه به این مقدار زمان عملاً برای شهرداران مهیا نیست.
رئیس سازمان شهرداری ها به بازنگری برای احراز صلاحیت شهرداران هم اشاره کرد و گفت: برای انتخاب و احراز صلاحیت شهرداران هم با دستور وزیر کشور بازنگری هایی انجام داده ایم. معاون وزیر کشور در ادامه با اظهار امیدواری از ایجاد تغییرات افزود: امیدواریم اولاً برای هفتمین دوره شوراها شهردارانی که کاملاً منطبق با درجه دوازده ( بالاترین درجه برای شهرداری ها) باشند انتخاب شوند و در مرحله بعد هم که شهرداران انتخاب شده و مشغول به کار می شوند ثبات مدیریتی و اقتداری وجود داشته و پشتوانه آنها باشد تا در مجموع مدیریت شهری در کشور بتواند ثبات و اقتدار را برای شهرها و شهروندان رقم بزند.