سامانه فناوری ارتباطات خودرویی راهکاری جدید برای کاهش مصرف سوخت

تیننیوز | فناوری ارتباطات خودرویی نهتنها در افزایش ایمنی و روانسازی ترافیک نقش عمدهای دارد، بلکه تأثیر قابلتوجهی در کاهش مصرف سوخت و همچنین آلودگی هوا خواهد داشت.
حبیب رستمی، مدیر پروژه فناوری ارتباطات خودرویی با تعریف فناوری ارتباطات خودرویی گفت: منظور از فناوری ارتباطات خودرویی سازوکارها و تجهیزاتی است که با ایجاد بستر ارتباطی میان اجزاء الکترونیکی خودروها و تجهیزات ارتباطی نصبشده در کنار جادهها، امکان تبادل داده میان خودروها با یکدیگر و همچنین خودروها با تجهیزات نصبشده در امتداد مسیرهای عبوری، فراهم میشود.
وی افزود: این فناوری نهتنها در افزایش ایمنی و روانسازی ترافیک نقش عمدهای دارد، بلکه تأثیر قابلتوجهی نیز در کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا خواهد داشت.
رستمی تصریح کرد: با نصب تجهیزات درون خودرویی مبتنی بر این فناوری بر روی خودروها، امکان اعلام سرعتهای پیشنهادی به خودروها از طریق تجهیزات نصبشده در کنار مسیر فراهم میشود. در این صورت میتوان نرخ ورود خودروها را به مناطق پرازدحام ترافیکی به نحوی کنترل و مدیریت نمود تا خودروها با سرعت کمتر و مناسب طول مسیر حرکت خود را طی کرده و با نرخ پائین تری به این مناطق وارد شوند.
وی ادامه داد: بهاینترتیب دیگر شاهد ترافیک سنگین در این مناطق نخواهیم بود، این امکان ضمن افزایش ایمنی حرکت خودروها، تأثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف سوخت آنها و کاهش آلایندههای زیستمحیطی ناشی از راهبندانهای ترافیکی خواهد داشت.
مدیر پروژه سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی به مزایای دیگر این فناوری اشاره و عنوان کرد: علاوه بر کاهش چشمگیر در میزان تلفات تصادفات جادهای که بنا بر تجربیات جهانی به اثبات رسیده است، ارائه خدمات ارزشافزوده در بخشهایی مانند دریافت الکترونیکی عوارض تردد خودروها، خدمات بیمه مصرف محور و خدمات اطلاعرسانی از دیگر مزیتهای این فناوری محسوب میشود.
وی ادامه داد: در کشورهای آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای شرق آسیا مانند ژاپن، چین، کره جنوبی و کشورهای دیگر مانند استرالیا، استفاده از این فناوری شروعشده است، بهعنوانمثال در کشور ژاپن که پیش از دیگران شروع به استفاده از این فناوری کرده است، توانستهاند به کاهش زیادی در میزان سوانح و حوادث رانندگی دست یابند.
مدیر پروژه سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی گفت: در کشورهای اروپایی هدفگذاری مشخصی برای استفاده از این فناوری برای کارایی انرژی و کاهش مصرف سوخت خودروها به میزان ٢ تا ٢٥ درصد صورت گرفته و دراینارتباط پروژههای متعددی با حمایت کمیسیون اروپا به انجام رسیده است.
رستمی با بیان اینکه پروژه سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی در یکی از شهرهای کشور در حال اجرای آزمایشی است، عنوان کرد: با نصب تجهیزات این فناوری بر روی اتوبوسهای شهری و در محلهای نصب چراغهای راهنمایی در مسیر حرکت اتوبوسها و از طریق ارتباط با سامانه کنترل چراغهای راهنمایی، نزدیک شدن اتوبوس به چراغ راهنمایی تشخیص داده شده و با رعایت ضوابط تعیینشده، وضعیت چراغ راهنمایی به نحوی مدیریت میشود که اتوبوس بتواند بدون توقف از تقاطع عبور کند، این موضوع در روانسازی ترافیک، کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش آلودگی هوا نقش مؤثری ایفا خواهد کرد.
مدیر پروژه سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی گفت: در حال حاضر مذاکرات اولیه میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بهعنوان کارفرمای این پروژه با شرکت بهینهسازی مصرف سوخت آغازشده است و درصدد آن هستیم با استفاده از مساعدتهای این شرکت بتوانیم گامهای مؤثری برای توسعه فناوری مزبور برداریم که بهطورقطع میتواند به میزان قابلتوجهی از میزان مصرف سوخت خودروها در کشور بکاهد.