ادعای جدید هندیها درباره مذاکره بر سر توسعه فرزادB
شرکت هندی خواستار توسعه میدان گازی فرزاد ب که در حال مذاکره با ایران بر سر دریافت حقوق توسعه این میدان است، به منظور تامین اهداف تولیدی نفت و گازش، تمرکز خود را بر روی خرید سهام دارایی های تولیدکننده در خارج قرار داده است.
شرکت هندی خواستار توسعه میدان گازی فرزاد ب که در حال مذاکره با ایران بر سر دریافت حقوق توسعه این میدان است، به منظور تامین اهداف تولیدی نفت و گازش، تمرکز خود را بر روی خرید سهام دارایی های تولیدکننده در خارج قرار داده است.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز، شرکت اُان جی سی ودیش، بازوی سرمایه گذاری خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند که در حال مذاکره با ایران بر سر دریافت حقوق توسعه میدان گازی فرزاد ب است، تمرکز خود را بر روی خرید سهام داراییهای میادین تولیدکننده نفت و گاز در خارج قرار داده است تا اهداف تولید نفت و گاز خود را تامین کند.
ان کی ورما، مدیر ارشد اجرایی این شرکت مدعی شد: «ما در ارتباطات بازرگانی مان با ایران به شدت منعطف بودهایم و ابراز امیدواری کرد فرزاد ب به اهداف تولیدی ما افزود شود، اما این قرارداد هنوز نهایی نشده است. در عین حال، ما به دنبال دارایی های تولیدکننده در جاهای دیگر هستیم تا تولید (نفت و گاز) خود را افزایش دهیم.
این شرکت هندی در نظر دارد تا تولید نفت و گاز خود را از 12.80 میلیون تن در سال 17/2016 به 60 میلیون تن در سال 2030 برساند. ورما، از آفریقا، آسیای میانه، آمریکای لاتین به عنوان مناطق با اولویت بیشتر برای بدست آوردن دارایی های تولید کننده نام برد.
ورما گفت هند پیشنهاد خود را بارها اصلاح کرده است تا با انتظارات و شرایط ایران مطابقت داشته باشد و بتواند حقوق توسعه این میدان را دریافت کند.
وی افزود: «ما فقط می خواهیم در بخش بالادستی فعالیت کنیم اما ایران درخواست کرده است تا در بخش پایین دستی نیز فعالیت کنیم از این رو ما پیشنهادمان را تغییر و به 11 میلیارد دلار افزایش دادیم و قیمت گاز را به شاخص های بین المللی مربوط کردیم.»
این مقام اجرایی شرکت هندی ادامه داد بر اساس مدل جدید قراردادهای ایران، تهران از دهلی نو می خواهد تا در این میدان برای 20 سال فعالیت کند و برای 25 سال به خرید گاز از ایران با قیمتی بالاتر از قیمت پیشنهادی ما متعهد باشد.
ورما مدعی شد:«برآوردهای ما نشان می دهد که بر اساس این قوانین جدید، سود بازگشتی برای ما تک رقمی خواهد بود و سرمایه گذاری و ریسک تولید توجیه (اقتصادی) ندارد.»
به گزارش فارس، علی رغم اظهارات این مقام هندی، این کشور از 2008 تا سال گذشته ایران را به بهانه تحریم های آمریکا سردوانده و از سرمایه گذاری و انجام اقدامات توسعه ای در این میدان گازی سرباز زده است. با لغو تحریم ها، دهلی نو شرایط جدیدی برای ایران تعیین کرد و برای مثال مدعی شد که قیمت گاز پیشنهادی ایران گران است.
تهران چندین بار از دهلی نو خواست تا توسعه این میدان را به دست بگیرد اما با بدقولی های طرف هندی، اوایل امسال اعلام کرد که با طرف روس در زمینه توسعه این میدان قراردادی امضا کرده است اما راه برای هندی ها هنوز باز است.
اما طرف هندی در واکنش، خرید نفت از ایران را به یک پنجم کاهش داد و در عوض ایران نیز برخی امتیازاتی را که برای هند در خرید نفت تولیدیش قائل شده بود، کم کرد.