بازدید سایت : ۵۲۵۹۶

روسیه بزرگترین صادرکننده گاز به اروپا شد

روسیه با وجود اقدامات اروپا برای قطع وابستگی به انرژی این کشور، از آمریکا به عنوان تامین کننده بزرگ گاز برای این منطقه پیشی گرفت.

روسیه بزرگترین صادرکننده گاز به اروپا شد
تین نیوز |

روسیه با وجود اقدامات اروپا برای قطع وابستگی به انرژی این کشور، از آمریکا به عنوان تامین کننده بزرگ گاز برای این منطقه پیشی گرفت.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، برخی از تحلیگران می گویند کل جنگ اوکراین، توسط ویکتوریا نولند و عناصر مختلف مرتبط با انرژی در آمریکا، سازماندهی شد تا آمریکا، جای روسیه را به عنوان تامین کننده اصلی گاز برای اروپا بگیرد و اگر چنین ادعایی صحت داشته باشد، در این صورت، خبر بد این است که جنگ برای هیچ بوده است.

روزنامه فایننشیال تایمز گزارش کرده است واردات گاز اروپا از روسیه در ماه مه، برای نخستین بار در ۲ سال گذشته، از میزان واردات از آمریکا سبقت گرفت. این اتفاق به رغم تلاش های اروپا برای قطع وابستگی به سوخت های فسیلی روسیه از زمان آغاز جنگ در اوکراین روی داده است.

هر چند بعضی از عوامل موقتی، در معکوس شدن این وضعیت نقش داشته اند اما منعکس کننده دشواری کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه هستند؛ به خصوص که کشورهای متعدد در شرق اروپا همچنان به واردات گاز از روسیه متکی هستند و سایرین، تحریم های خودشان را دور می زنند تا انرژی ارزان تری را به دست بیاورند.

تام مارزک مانسر، مدیر تحلیل گاز شرکت مشاوره ICIS در این باره گفت: پس از تمام تلاش هایی که انجام داده ایم و تمام تلاش هایی که برای جدا کردن و از بین بردن ریسک عرضه انرژی انجام شده است، شوکه کننده است که ببینیم سهم بازار گاز طبیعی و گاز طبیعی مایع (ال ان جی) روسیه در اروپا بالاتر رفته است.

در واقع با وجود تمام لفاظی ها و موضع گیری ها، چیزی در اروپا تغییر نکرده است و مسکو همچنان به عنوان منبع بزرگ انرژی اروپا به نظر می رسد.

پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، مسکو عرضه گاز به اروپا از طریق خط لوله را کاهش داد و این منطقه واردات ال ان جی را افزایش داد که با استفاده از کشتی های مخصوص از آمریکا ارسال می شدند. افزایش حجم این عرضه، کمک کرد چند ماه بعد در سپتامبر سال ۲۰۲۲، آمریکا از روسیه به عنوان بزرگترین تامین کننده گاز برای اروپا سبقت بگیرد و از سال ۲۰۲۳، حدود یک پنجم از تامین گاز این منطقه را برعهده داشت.

اما ماه گذشته، صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله و در قالب ال ان جی، به ۱۵ درصد از کل عرضه به اتحادیه اروپا، انگلیس، سوئیس، صربستان، بوسنی و هرزگوین و مقدونیه شمالی رسید. صادرات ال ان جی از آمریکا، ۱۴ درصد از کل عرضه به این منطقه بود که پایین ترین میزان از اوت سال ۲۰۲۲ بود.

این روند معکوس در میانه افزایش واردات ال ان جی روسیه به اروپا روی داد که کشورهای متعدد اتحادیه اروپا تلاش می کنند جلوی آن را بگیرند و تاکنون موفق نشده اند.

آن طور که فایننشیال تایمز گزارش کرده است، روسیه در اواسط سال ۲۰۲۲، ارسال گاز از طریق خطوط لوله را که این کشور را به شمال غرب اروپا متصل می کنند، متوقف کرد اما همچنان از طریق خطوط لوله ای که از اوکراین و ترکیه می گذرند، به اروپا گاز عرضه می کند.

صادرات گاز در ماه مه، تحت تاثیر عوامل موقتی از جمله اختلال در یک تاسیسات بزرگ صادرات ال ان جی آمریکا و ارسال گاز بیشتر روسیه از طریق ترکیه در آستانه تعمیرات برنامه ریزی شده در ژوئن، روی داد. تقاضا برای گاز در اروپا، نسبتا ضعیف مانده و سطح ذخیره سازی نزدیک رکورد بالایی برای این وقت از سال قرار دارد.

برخی امیدوارند این اتفاق، یک رویداد موقتی دیده شود و اوضاع به روال سابق برگردد زیرا اروپا وانمود می کند تحریم های سخت گیرانه علیه کالاهای روسی را با جدیت دنبال می کند.

از سوی دیگر، توافق ترانزیت بین اوکراین و روسیه در پایان سال ۲۰۲۴ منقضی می شود و جریان صادرات از این مسیر را به خطر می اندازد. این به معنای آن است که مخالفت ها با تحریم ها آشکارتر خواهد شد و به زودی، اروپا شاهد شکاف بیشتر بین موافقان و مخالفان روسیه خواهد بود.

در این بین، کمیسیون اروپا از اقدامات برای طراحی یک برنامه سرمایه گذاری برای توسعه ظرفیت خطوط لوله در «کریدور گاز جنوبی» بین اتحادیه اروپا و جمهوری آذربایجان حمایت می کند اما یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اظهار کرد: عرضه از طریق این مسیر، در حال حاضر کافی نیست تا جای ۱۴ میلیارد متر مکعب گاز روسیه که هر سال از مسیر اوکراین به اتحادیه اروپا ارسال می شود را بگیرد.

کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا ماه جاری در سفری به ژاپن نسبت به ال ان جی که از راه اروپا تغییر مسیر داده اند تا تقاضا در آسیا را تامین کنند، ابراز نگرانی کرد. وی گفت توکیو و بروکسل یک سیستم هشدار زودهنگام ایجاد کرده اند تا کمبود ال ان جی را رصد کنند و توافق کرده اند هر دو طرف، اقدامات صرفه جویی در مصرف انرژی را پیگیری کنند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این مقام اروپایی گفت: اتحادیه اروپا آماده تحمل هر گونه شوک عرضه یا تقاضا در بازارهای گاز جهانی است زیرا ذخایرش در رکورد بالایی قرار دارد. در واقع، اروپا برای این ذخایر بالا، باید ممنون روسیه باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.