بازدید سایت : ۵۲۵۹۶

محدودیت مقطعی سوخت گیری به دلیل افزایش تقاضا!

سوخت گیری خودروها محدود شد!

محدودیت مقطعی سوخت گیری به دلیل افزایش تقاضا!
تین نیوز |

در حالی که طی روزهای گذشته اخبار ضد و نقیضی از محدودشدن سوخت رسانی در جایگاه ها منتشر شده بود، امروز سرانجام دولت پزشکیان از اولین تصمیم بنزینی خود که محدودشدن سوخت رسانی است رونمایی کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، پس از تجربه به کارگیری راهکارهای قیمتی در زمینه بنزین و بروز پیامدهای اجتماعی، راهکارهای غیرقیمتی بیش از پیش در دستور کار سیاست گذاران قرار گرفته است. یکی از این راهکارها، محدودیت و کاهش سهمیه کارت های سوخت شخصی و جایگاه هاست.

پیش تر موضوع محدودیت سوخت گیری در جایگاه ها در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و... اجرا شده بود. در پی این طرح، عرضه کارت سوخت جایگاه متوقف شده و سهمیه کارت سوخت شخصی افراد نیز کاهش یافته بود.

در گذشته افراد می توانستند هر بار 60 لیتر بنزین دریافت کنند. اما با اجرای طرح محدودیت سوخت گیری در استان های مرزی، علنا این سهمیه به 30 یا 40 لیتر کاهش یافت. به موازات این طرح، سوخت گیری از طریق کارت سوخت جایگاه ها هم محدود یا متوقف شد. لازم به ذکر است که از زمان شروع اجرای این طرح، اخبار دقیقی نسبت به میزان کاهش سهمیه و استان های مشمول، به گوش نرسیده است. حال خبرهایی مبنی بر رسیدن محدودیت سوخت گیری به پایتخت به گوش می رسد.

محدودیت مقطعی سوخت گیری به دلیل افزایش تقاضا!

پس از حمله موشکی سپاه پاسداران به اسرائیل، بسیاری از مردم برای سوخت گیری به پمپ های بنزین مراجعه کردند و تقاضا برای بنزین بالا رفت. در همان زمان، رضا نواز، سخن گوی صنف جایگاه داران سوخت کشور، در رابطه با صف های جایگاه ها و افزایش تقاضای بنزین عنوان کرد که به لحاظ ذخایر در جایگاه ها و ارسال فرآورده مشکلی وجود ندارد و مردم نگران نباشند.

اکنون که پنج روز از افزایش تقاضای بنزین می گذرد، خبرهایی مبنی بر اعمال محدودیت سوخت گیری در تهران شنیده می شود. برخی از شهروندان در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه، با مراجعه به پمپ بنزین دریافتند که سوخت گیری از طریق کارت سوخت جایگاه ها محدود شده یا در برخی جایگاه ها اصلا کارت سوخت یافت نمی شود. 

برخی از محدودیت دریافت بنزین با کارت سوخت جایگاه تا سقف 20 لیتر و محدودیت سوخت گیری با کارت شخصی تا سقف 30 لیتر در هر نوبت خبر دادند. 

سوخت گیری

محدودیت سوخت گیری؛ بحران اطلاع رسانی

پیگیری های تجارت نیوز  از وزارت نفت نشان می دهد که از یک سال و نیم پیش طرحی تصویب شده که در هر نوبت سوخت گیری تنها 40 لیتر می توان بنزین دریافت کرد. اما نسبت به کاهش و محدودیت سوخت گیری به میزان 20 لیتر، اطلاع دقیقی وجود ندارد.

نکته عجیب در زمینه اطلاع رسانی آن است که در جریان پیگیری هایی که تجارت نیوز روز شنبه 14 مهرماه از طریق شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی انجام داد، مشخص شد که دستور بر این است که تا اطلاع ثانوی اطلاع رسانی انجام نشود!

پس از اخبار ضد و نقیض در مورد محدودیت سوخت گیری تا سقف 20 لیتر، صبح امروز، یعنی یک شنبه 15 مهرماه، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که بدون تغییر در سهمیه بنزین ماهانه کارت هوشمند سوخت خودروها، دفعات روزانه برداشت بنزین از کارت خودروهای شخصی دو بار در روز و سقف برداشت روزانه در مجموع ۱۰۰ لیتر (۵۰ لیتر در هربار سوخت گیری) است.

یعنی سقف سوخت گیری با کارت سوخت شخصی خودروها که پیش تر در هر نوبت 60 لیتر بوده، به 50 لیتر در هر نوبت تغییر یافته است و دارندگان کارت سوخت شخصی تنها دو بار در شبانه روز می توانند از کارت خود استفاده کنند. همچنین طبق اطلاعیه منتشرشده، سقف برداشت از کارت سوخت اضطراری بنزین جایگاه ها بدون تغییر باقی مانده و همان 30 لیتر در هر نوبت است.

البته در این رابطه باید به چند نکته توجه داشت؛ اینکه افراد بعد از سقف 50 لیتر می توانند بلافاصله و بعد از ورود و خروج کارت سوخت، بنزین بیشتری دریافت کنند؛ در ثانی در بسیاری موارد کارت های سوخت جایگاه ها تا 40 لیتر هم در هر بار سوخت رسانی انجام می دهند.

مشخص نیست که چرا اخبار ضد و نقیضی در این مورد وجود دارد و چرا روایت ارگان های مختلف نسبت به محدودیت سوخت گیری متفاوت است. همچنین مشخص نیست که چرا شرکت پخش فرآورده های نفتی نسبت به محدودیت سوخت گیری تا سقف 20 لیتر اطلاع رسانی انجام نداد و پس از اعلام دستوری مبنی بر عدم اطلاع رسانی، اطلاعیه ای منتشر کردند که همچنان متناقض است.

در چنین شرایطی، سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور هم به جهت شفاف سازی موضوع و جلوگیری از انتشار خبرهای نادرست، نه تنها پاسخ گو نبود، بلکه خود نیز از طریق مجاری مربوطه اطلاع رسانی نمی کند.

همیشه که شرایط عادی نیست!

حال آن طور که سید حمید حسینی، عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی، می گوید: به دنبال افزایش تقاضای بنزین در چند روز اخیر، احتمالا سقف سوخت گیری به 20 لیتر کاهش یافته بود و چنین اتفاقاتی مقطعی است.

پیرو اظهارات حسینی باید اشاره داشت که طبیعتاً کشور همیشه در شرایط عادی نیست و اتفاقا مسئولان باید بتوانند در مواقع بحرانی، خیال شهروندان را راحت کنند. از این رو، کاهش سهمیه بنزین حتی اگر به صورت مقطعی اتفاق افتاده باشد، قابل دفاع نیست. زمانی که مردم احساس نااطمینانی می کنند و به هر دلیلی تقاضای خود را افزایش می دهند، مسئولان باید بتوانند عرضه متناسب با آن را تامین کنند.

به نظر می رسد نه تنها بحران بنزین روز به روز در حال تشدید است، بلکه با هر اتفاقی که اندکی تقاضای بنزین بالا می رود، ناتوانی مسئولان نسبت به تامین نیازهای مردم بیشتر می شود. در چنین شرایطی که کمبود جدی عرضه وجود دارد و بسیاری از عوامل زیرساختی، مانند وجود خودروهای پرمصرف و پایین بودن کیفیت بنزین تولیدی، افزایش مصرف بنزین را تشدید می کنند، صحبت از راهکار قیمتی بدون توجه به دیگر متغیرها کارساز نخواهد بود.

آن طور که از شواهد پیداست، بحران بنزین به قدری تشدید شده است که با هر بار افزایش غیرمنتظره بنزین، کمبود بنزین بار دیگر نمایان می شود. در چنین شرایطی باید گفت اقدامات اساسی و زیرساختی باید هرچه سریع تر در دستور کار قرار بگیرد. در غیر این صورت، راهکارهای مقطعی تنها بحران را به تعویق می اندازد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.