بازدید سایت : ۵۲۵۹۶

خواب چین برای افزایش واردات نفت

چین، سهمیه اضافی واردات دستکم ۵.۸۴ میلیون تن نفت (۱۱۶ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز) را برای پالایشگاه های مستقل صادر کرد. این سهمیه احتمالا میزان واردات نفت به چین را در ماه های پایانی سال ۲۰۲۴ و ابتدای سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد داد.

خواب چین برای افزایش واردات نفت
تین نیوز |

چین، سهمیه اضافی واردات دستکم ۵.۸۴ میلیون تن نفت (۱۱۶ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز) را برای پالایشگاه های مستقل صادر کرد.  این سهمیه احتمالا میزان واردات نفت به چین را در ماه های پایانی سال ۲۰۲۴ و ابتدای سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادسرآمد، خرید چین در نوامبر، تحت تاثیر کاهش شدید قیمت فروش نفت عراق و عربستان سعودی به این کشور، بهبود یافت. پالایشگاه هایی نظیر هنگلی پتروکمیکال و بعضی از پالایشگاه های خصوصی در استان شرقی شاندونگ هم مطلع شدند که سهمیه اضافی برای سال ۲۰۲۴ دریافت خواهند کرد. از این میزان سهمیه، ۳.۸۴ میلیون تن به پالایشگاه های مستقر در شاندونگ داده می شود؛ در حالیکه هنگلی، ۲ میلیون تن دریافت می کند.

به گفته معامله گران، این سهمیه ها احتمالا تا پایان امسال استفاده می شوند اما هنوز معلوم نیست سهمیه های جدید برای سال ۲۰۲۴ حساب می شوند یا ۲۰۲۵. تعدادی از پالایشگاه ها که از حاشیه سود ضعیف پالایش به دلیل تقاضای ضعیف در سال جاری، آسیب دیده اند، درباره ناکافی بودن سهمیه ای که واردات خوراک آنها برای تولید را محدود کرده است، شکایت داشتند. شرکت مشاوره Oilchem اعلام کرد نرخ فعالیت این پالایشگاه ها با پایان کارهای تعمیراتی، در سه هفته گذشته افزایش یافته و حاشیه سود آنها با رشد تولید بنزین و دیزل، بهبود یافته است. چین، سهمیه واردات نفت خام  شرکت های غیردولتی را در سال ۲۰۲۴، در ۲۴۳ میلیون تن تعیین کرده و این سهمیه را برای سال آینده، به ۲۵۷ میلیون تن افزایش داده است. شو میو، تحلیلگر ارشد شرکت کپلر گفت: سهمیه بیشتر، علاقه به خرید محموله های نفت به خصوص نفت ایران را برخواهد انگیخت. براساس گزارش رویترز، قیمت نفت ایران برای خریداران چینی، در ماه جاری، به بالاترین رکود چند ساله رسید.

چین و هند موتور بازار جهانی نفت

شرکت «ویتول» پیش بینی کرده که تقاضای نفت چین و هند، موتور محرک افزایش تقاضای بازار نفت در سال ۲۰۲۵ خواهند بود. به گزارش اداره کل امور اوپک، شرکت «ویتول» پیش بینی کرده رشد تقاضای نفت چین در سال ۲۰۲۵ نسبت به سال جاری حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد که این پیش بینی تفاوت بسیار زیادی با برآوردهای سایر موسسات مالی و تجاری در این حوزه دارد. به گزارش نشریه پلاتس، بر اساس آمار گمرک چین، مقدار واردات نفت خام این کشور در ماه اکتبر ۲۰۲۴ با کاهش ۴.۹درصدی نسبت به ماه پیش حدود ۱۰.۵۷میلیون بشکه در روز بود؛ این در حالی است که صادرات فرآورده های پالایشی این کشور در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به پایین ترین سطح در ۱۶ماه اخیر، یعنی حدود ۳.۹۶میلیون تن رسید. همچنین تقاضای دیزل در بازار هند در ماه اکتبر ۲۰۲۴ به ۲.۰۶میلیون بشکه در روز رسید که از آهنگ رشد آن نسبت به رشد تقاضای ۱۰ماهه نخست کاسته شده و به ۱.۸درصد رسیده است. در همین حال کپلر برآورد کرده است که نرخ رشد تقاضای دیزل هند در سال آینده نسبت به تقاضای امسال حدود ۲.۵درصد رشد خواهد کرد.

افت تولید پالایشگاه های چینی

تولید پالایشگاه های نفت چین برای هفتمین ماه پیاپی با کاهش روبه رو شد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، داده های رسمی دولت چین نشان داد توان عملیاتی پالایشگاه چین در اکتبر سال ۲۰۲۴ نسبت به دوره مشابه پارسال با ۴.۶درصد افت برای هفتمین ماه پیاپی با کاهش روبه رو بوده است. داده های اداره ملی آمار چین نشان داد که پالایشگاه ها در ماه گذشته میلادی روزانه ۱۴ میلیون و ۲۰ هزار بشکه معادل (۵۹ میلیون و ۵۴۰ هزار تن) نفت خام را فرآوری کرده اند. درحالی که این رقم در دوره مشابه پارسال ۱۵ میلیون و ۵۰ هزار بشکه بود، این رقم در سپتامبر امسال ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه بوده است. افزون بر این محاسبات رویترز بر اساس مجموع رقم پارسال ۶۳ میلیون و ۹۳۰ هزار تن نشان داد که تولید پالایشگاه های چین در ماه اکتبر امسال ۶.۹درصد کاهش یافته است.

به نظر می رسد بخشی از کاهش توان در پالایشگاه های مستقل کوچکتر چین رخ داده است. داده های شرکت مشاوره ساب لایم چاینا اینفورمیشن نشان می دهد؛ این پالایشگاه ها که بیشتر در مرکز پالایش استان شاندونگ واقع شده اند، تا اواخر اکتبر ۵۸.۷درصد از ظرفیت خود بهره گرفته اند، درحالی که این مقدار در دوره مشابه پارسال ۷۷ درصد بود. ساب لایم اعلام کرده است؛ پنج پالایشگاه چینی به طور کامل تعطیل شده اند یا در حال اجرای عملیات تعمیر و نگهداری هستند. یکی از تحلیلگران این شرکت مشاوره چینی گفت: اینها شامل پالایشگاه های «سینوکم» در «ژنگه»، «هواکسینگ» و «چانگی» است که در ماه سپتامبر ورشکست شدند. تعطیلی یک واحد پالایش روزانه ۹۰ هزار بشکه ای در شمال شرقی دالیان ازسوی پتروچاینا که بخشی از یک پروژه بزرگ جابه جایی است نیز به کاهش بازده کمک کرد. داده های اداره ملی آمار چین نشان داد؛ میانگین ظرفیت تولید پالایشگاه های چین طی ۱۰ماه نخست سال ۵۹۰ میلیون و ۵۹۰ هزار تن یا ۱۴ میلیون و ۱۴۰ هزار بشکه در روز بوده که نسبت به دوره مشابه پارسال ۲ درصد کاهش نشان می دهد و پنجمین کاهش حجم سالانه است.

کاهش تخفیف نفت ایران برای چین

تفاوت قیمت نفت خام سبک ایران با نفت برنت برای فروش به پالایشگاه های مستقل چین به کمتر از ۴ دلار در هر بشکه رسیده است. قیمت فروش نفت خام ایران به چین به بالاترین رقم طی ۵ سال گذشته رسیده که نتیجه کاهش صادرات در بحبوحه نگرانی در مورد مختل شدن عرضه به خاطر تنش های خاورمیانه است. قیمت نفت ایران از زمانی که پالایشگاه های مستقل چین با عنوان تیپات خرید نفت ایران را در اواخر ۲۰۱۹ آغاز کردند به بالاترین رقم رسیده است. این پالایشگاه ها برخلاف پالایشگاه های دولتی چین نگران تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران نبودند. بالا رفتن قیمت نفت ایران یا کاهش جریان نفت این کشور که ۱۰ درصد از واردات نفت خام چین را تشکیل می دهد باعث پایین آمدن تولید این پالایشگاه های مستقل شده و حاشیه سوددهی آن را در زمان ضعف تقاضا برای سوخت در چین تحت تاثیر قرار می دهد. تفاوت قیمت نفت خام سبک ایران با نفت برنت به کمتر از ۴ دلار در هر بشکه رسیده است این رقم برای نفت سنگین ایران ۷ دلار است.

اختلاف قیمت نفت سبک ایران با نفت برنت در اوایل سال جاری میلادی بین ۵ تا ۶ دلار در هر بشکه بود، در حالی که در اواخر ۲۰۲۳ یک عدد دو رقمی اعلام شده بود. طبق گزارش موسسه کپلر و ورتکسا، بارگیری در پایانه های صادرات نفت ایران از جمله جزیره خارک در ماه اکتبر نسبت به سپتامبر کاهش قابل توجهی داشته چون مالکان کشتی ها نگران حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به تاسیسات نفتی ایران بودند. ایرانی ها معمولاً نفت خود را با عنوان نفت مالزی، عمان یا مناطق دیگر می فروشند تا تحریم های آمریکا را دور بزنند. چین بارها از تجارت نفتی خود با ایران دفاع کرده و آن را قانونی و مطابق با قوانین بین المللی می داند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.