بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

با «چابهار پلاس» بندر چابهار بی‌رقیب می‌شود

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از تدوین طرحی خبر می‎دهد که بندر چابهار را به بندر بی‎رقیب تبدیل می‎کند.

با «چابهار پلاس» بندر چابهار بی‌رقیب می‌شود
تین نیوز |

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از تدوین طرحی خبر می‎دهد که بندر چابهار را به بندر بی‎رقیب تبدیل می‎کند.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه پروژه «چابهار پلاس» چابهار رابه یک بندر بدون رقیب در منطقه تبدیل خواهد کرد، گفت: شاخص‌های اقتصادی این منطقه از جمله صادرات محصولات تولیدی منطقه به خارج از کشور و سرزمین اصلی افزایش یافته است.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در گفت وگو با خبرنگار مارین‌تایمز به ضرورت تقویت مناسبات بین‎المللی از طریق چابهار اشاره کرد و گفت: بندر چابهار به عنوان یک بندر ایرانی در چهارراه تجارت جهانی می‎تواند نقطه ثقل و هاب فعالیت‎های ترانزیتی ایران و مرکز اتصال با اقتصادهای منطقه باشد زیرا به صورت همزمان زیرساخت‎های چهار نوع حمل و نقل را دارد و برای فعالان حمل و نقلی در  زمان و هزینه به صرفه است.

عبدالرحیم کردی اظهار کرد: به بیان دیگر با توجه به اینکه شرق اروپا، اوراسیا، آسیای میانه و افغانستان از طریق چابهار می‌توانند به آسیای شرقی و آفریقا در کمترین زمان و با حداقل هزینه وصل شوند، پروژه‎ای به نام «چابهار پلاس» تعریف شده است تا بتوانیم با کمک این پروژه کارهای برندینگ چابهار را انجام دهیم و تعریفی جامع و کامل از این بندر و منطقه آزاد داشته باشیم.

کردی تصریح کرد: آنچه در پروژه چابهار پلاس برای ما اهمیت دارد معرفی بندر و منطقه آزاد چابهار و در کنار هم قرار دادن 4 وجه حمل و نقل و جلب توجه دولت و سرمایه‎گذاران داخلی و خارجی است تا بتوانیم از طریق آن، زیرساخت‎های نرم‎افزاری را برای بهره‌برداری از این امکانات فراهم کنیم.

وی افزود: در این پروژه، بندر و منطقه آزاد چابهار به زبان‌های انگلیسی و فارسی به صورت بین‌المللی در مقیاس کشورهای خارجی با هدف جذب سرمایه‌گذار به مخاطبان معرفی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: البته شاید اکنون هر 4 وجه حمل و نقل در این منطقه فعال نباشد اما بر اساس طرح‎های توسعه‌ای که در این بندر است راه‌‎اندازی و بهره‌برداری از هر 4 وجه حمل و نقل به صورت همزمان وجود دارد به صورتی که ساخت بندر پیشرفت خوبی دارد و به ظرفیت 8.5 میلیون تن می‎رسد و پروژه اتصال راه‎آهن به این منطقه با پیشرفت خوبی در حال ساخت است.

وی با بیان اینکه زیرساخت‎های حمل و نقل زمینی در این منطقه از گذشته وجود داشته است، افزود: در حوزه حمل و نقل هوایی نیز مجوز احداث فرودگاه بین‎المللی در منطقه صادر شده است و مطابق با آن شرکت فرودگاه‎های کشور در حال برنامه‎ریزی برای احداث این فرودگاه است، البته با نیروهوایی ارتش نیز تفاهم‌نامه‎ای منعقد کرده‎ایم که تا زمان بهره‎برداری از فرودگاه بین‌المللی، فرودگاه فعلی را توسعه دهیم و امکانات بهتری را برای جابه‎جایی مسافران و کالاها ایجاد کنیم.

کردی با بیان اینکه اجرایی شدن این پروژه در منطقه آزاد، چابهار را به یک بندر بدون رقیب در منطقه تبدیل خواهد کرد، یادآور شد: تلاش خواهیم کرد تا نگاه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان توسعه را از طریق این پروژه به ویژگی‌های منحصر به فرد چابهار جلب کنیم تا اولویت نگاه‌های تعدادی از وزارتخانه‌ها و نهادهای دخیل در توسعه اقتصادی کشور به این بندر معطوف شود.

تعریف 5 محور فعالیت منطقه آزاد چابهار

وی در ادامه این گفت‌وگو با بیان اینکه مهم‎ترین اقدام دولت یازدهم در مناطق آزاد، ماموریت محور شدن این مناطق بود، گفت: منطقه آزاد چابهار نیز مبتنی بر ماموریتی که دولت برایش مشخص کرده بود برنامه‎ها و راهبردهایی در 5 محور به عنوان راهبرد اصلی منطقه آزاد چابهار مشخص کرد.

عبدالرحیم کردی با بیان اینکه نفت در اقتصاد ملی یکی از راهبردهای مهم با 3 هدف مشخص در این منطقه بود، اظهار کرد: یکی از اهداف این راهبرد، احداث صنایع پتروشیمی در چابهار بود که خوشبختانه سایتی بالغ بر 1000 هکتار با آماده‌سازی تاسیسات شهری آب، برق، مخابرات و سیستم جمع‌آوری آب‌های سطحی راه‌اندازی ساخته شده است.

وی افزود: بر همین اساس 18 مجتمع پتروشمی در منطقه آزاد چابهار طراحی شده است که از مجموع آنها 6 مجتمع مجوز محیط زیستی را کسب کرده است. علاوه بر آن ساخت یک مجتمع با پیشرفت فیزیکی 25 درصدی در حال انجام و دو مجتمع نیز در مرحله تجهیز کارگاه هستند.

کردی به هدف‌گذاری تولید 10 میلیون تن فولاد در منطقه آزاد چابهار اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس اسناد بالادستی نظام، صنایع آب‎بر باید به سمت دریا هدایت شوند در همین راستا تولید 10 میلیون تن فولاد در منطقه آزاد چابهار برنامه‎ریزی شده است که تاکنون 3 مجموعه فولادی درخواست فعالیت در حوزه فولاد در منطقه آزاد چابهار را داشتند که به دلیل ملاحظات محیط زیستی تا‌کنون فقط یکی از آنها مجوز دریافت کرده است.

به گفته مدیرعامل منطقه آزاد چابهار؛ ساخت کوره احیای این کارخانه که اصلی‌ترین سازه کارخانه‎های تولید فولاد است آغاز شده و تا 33 متر ارتفاع احداث شده است.

وی یادآور شد: همچنین به منظور تاثیر بر اقتصاد محلی این منطقه به دنبال تکمیل زنجیره تولید صنایع فولاد و پتروشیمی بودیم و احداث 20 واحد صنایع پایین‌دستی را برنامه‎ریزی کردیم که یکی از آنها به بهره‌برداری رسیده و دو واحد دیگر نیز در حال ساخت است.

تمرکز منطقه آزاد چابهار بر صنایع رقابتی

کردی با اشاره به اینکه برای بهره‌مندی بیشتر جامعه محلی بر صنایعی که مبتنی بر مزیت‎های رقابتی هستند تمرکز کردیم، گفت: در همین رابطه نخستین مجموعه پرورش ماهی در قفس را در ساحل تیس راه‌اندازی کردیم که فعالیت خود را آغاز کرده و در حال پرورش ماهی است.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از راهبردهای منطقه آزاد چابهار جلب مشارکت جوامع محلی است، تصریح کرد: در این زمینه توفیقات خوبی داشتیم به صورتی که با خدمات آموزشی و فرهنگی به دنبال آموزش مهارت به 1000 بیکار بومی هستیم تا از بیکار بدون مهارت به بیکار ماهر برای به کارگیری در صنایع محلی تبدیل شوند . همچنین در حوزه فرهنگی و آموزش و پرورش نیز برنامه‎های متنوعی انجام داده‎ایم.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اقدامات نامبرده، با توجه به ماموریت مناطق آزاد برای ایجاد ارتباط با خارج و پیوند با اقتصادهای متنوع کارهای بزرگی در حوزه انتقال تکنولوژی انجام شده است که شامل احداث 14 واحد فناوری و مرکز رشد و در دستور قرار گرفتن 4 واحد فناور دیگر و انعقاد تفاهم‎نامه‎ برای احداث پارک علم و فناوری می‎شود.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات شایسته‎ای که در دولت یازدهم در منطقه آزاد چابهار صورت گرفت احیای دانشگاه بین‎المللی چابهار بود، اظهار کرد: علاوه بر آن بر اساس مذاکراتی که با دانشگاه علم و صنعت تهران داشتیم پردیس این دانشگاه در منطقه آزاد چابهار تاسیس شد و از بهمن ماه امسال دانشجو می‎پذیرد.

لکه‌گذاری صنایع دریایی در طرح پهنه‌بندی سواحل مکران

کردی با سخن راندن درباره توسعه سواحل مکران و مطالعات مفصلی که روی این طرح انجام شده است، گفت: راه‌اندازی و توسعه صنایع دریایی نیز در طرح پهنه‌بندی سواحل مکران لکه‌گذاری شده است اما هنوز اقدامی برای اجرایی شدن آن انجام نشده است که اصلی‌ترین دلیل آن نیز نبود سرمایه‌گذار و یا مراجعه نکردن سرمایه‌گذار در این حوزه است.

افزایش 45 درصدی ارزش تولیدات منطقه آزاد چابهار

وی درباره برخی از عملکردهای اقتصادی این منطقه گفت: ارزش تولیدات این منطقه در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته 45 درصد افزایش داشته است، همچنین ارزش صادرات از این منطقه نسبت به مدت زمان مشابه 2.5 برابر شده است.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار افزود: در 6 ماه نخست امسال صادرات تولیدات این منطقه 50 درصد افزایش، واردات تولیدات به سرزمین اصلی 90 درصد افزایش، ارزش واردات مواد اولیه 31 درصد افزایش، واحدهای به بهره‌برداری رسیده 150 درصد افزایش و کالای همراه مسافر 14 درصد کاهش را نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ثبت کردند.

رونق گردشگری چابهار درگیر هزینه بالا و نبود اقامتگاه

وی درباره رونق گردشگری در منطقه آزاد چابهار گفت: برای رونق فعالیت گردشگری در این منطقه، دو مانع هزینه بالای سفر و اقامتگاه وجود دارد که راه را کمی برای ما ناهموار کرده است به همین دلیل ما اقداماتی را اعم از بوم‎گردی و راه‎اندازی خانه- کاشانه در روستاهای چابهار برای کوتاه مدت و راه‌اندازی پروازهای هماهنگ از چابهار و ساخت هتل برای بلندمدت در نظر داریم.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه افزود: هدف ارزان‎سازی سفر به منطقه آزاد چابهار و خدمات‌دهی خوب به مسافران، مجوز احداث 5 هتل به بخش خصوصی ارائه شده است که یکی از آنها در حال ساخت هستند، 2 هتل در حال طراحی و 2 هتل دیگر در حال انعقاد قرارداد هستند که امید می‎رود تا پایان سال ساخت آنها آغاز شود.

به گفته کردی؛ بر اساس برنامه‎ها این هتل‎ها تا 3 سال آینده به بهره‎برداری خواهد رسید.

وی گفت: بر اساس هدف‌گذاری‌های ستاد اقتصاد مقاومتی برای منطقه آزاد چابهار، جذب گردشگر در این منطقه نسبت به سال گذشته باید 10 درصد رشد داشته باشد که خوشبختانه در نیمه نخست امسال 48 درصد از این هدف‎گذاری را محقق کرده‎ایم.

به گفته کردی، از آنجایی که استقبال گردشکران از چابهار در نیمه دوم سال بیشتر می‎شود، امیدواریم در پایان سال این هدف را محقق کنیم.

مدیرعامل منطقه ازاد چابهار در پایان افزود: امید می‎رود فعالیت گردشگری در منطقه آزاد چابهار سال آینده روزهای بهتری را داشته باشد.

 

منبع: سايت خبری مارین تایمز
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    با سلام به امید موفقیت،چابهار کلید رونق شرق ایران و توسعه کشور