بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

احتمال تغییر روش اجرای ۴ خط جدید مترو تهران

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه درباره چرایی و ضرورت بازنگری در روش های اجرای مترو یا همان طراحی و ساخت، توضیحاتی ارائه کرد.

احتمال تغییر روش اجرای ۴ خط جدید مترو تهران
تین نیوز |

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه درباره چرایی و ضرورت بازنگری در روش های اجرای مترو یا همان طراحی و ساخت، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش تین نیوز، مسعود درستی ضمن اشاره به صنعت مترو سازی  در پایتخت طی چهار دهه گذشته، بیان کرد: هیچ تجربه ای برای ساخت مترو از ابتدا وجود نداشت و نسلی که این کار را آغاز کرد، قابل ستایش و تقدیر است. ساخت مترو با یک روشی شروع شد و این روش ساخت برای چهارچوب ایستگاه ها، طراحی، مهندسی و ... هنوز تغییر نکرده است. این درحالی ست که صنعت متروسازی در دنیا با سرعت پیش رفته و درحال به روزرسانی است.

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه در ادامه سخنان خود، چهارچوب ایستگاه های فعلی مترو تهران را برابر با همان ایستگاه های نسل یکی دانست که در خط یک و دو ساخته شده است.

درستی با تأکید بر اینکه زمان آن فرا رسیده تا یک بار برای همیشه روش های اجرا بازنگری شود، افزود: دیگر نباید با روش های سنتی که سال ها از طریق آن ایستگاه ساخته می شد باز هم ایستگاه ساخته شود.

وی درباره چرایی بازنگری در روش اجرای ساخت مترو، توضیح داد: با تغییر روش اجرا می توان هزینه را کاهش داد و سرعت عملیات اجرایی را افزایش داد. همچنین این تغییر روش اجرا باعث می شود که ایمنی کارگاه ها بیشتر شود. طی این سالها هنوز نتوانسته ایم در زمینه ایمنی، روش های اجرا را به سمت ایمن ترین روش ها ببریم.

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه با بیان اینکه امروز از فضاهای موجود استفاده بهینه نمی شود، عنوان کرد: فضاهایی که در اختیار بهره بردار قرار می گیرد، راندمان بالایی ندارد. باید استفاده از فضاهای مترو، نحوه ساخت و مصالح را بازنگری کنیم تا به سمت ارزان سازی ساخت خطوط مترو ، بهینه سازی فضاهای موجود، افزایش ایمنی فضاهای کارگاهی و سرعت کار پیش برویم.

درستی در ادامه تأکید کرد که باید اجازه داده شود تا فضای جدیدی برای مشاوره نخبگان ایجاد شود تا این افراد نظرات و ایده های خود را به مدیریت شهری ارائه دهند.

وی ضمن اشاره به استقبال مدیریت شهری از نظرات و ایده های خلاقانه نخبگان در این باره، گفت: اگر نظرات قابل اجرا و عملیاتی باشد، از آن استفاده خواهیم کرد. نشست های علمی در این رابطه ماهیانه برگزار می شود که این نشست های علمی دارای دبیرخانه ای است که متشکل از مشاوران، اساتید و دانشگاهیان است.

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه در ادامه سخنان خود اضافه کرد: ما به سراغ این افراد می رویم تا صورت مساله برایشان طرح شود. موضوعاتی که دانشگاهیان می توانند به ما کمک کنند آماده و در اختیار دانشجویان کارشناسی ارشد قرار می گیرد. این کارها به صورت عملی است و نه به صورت کتابخانه ای یعنی قرار نیست یک دانشجو پاسخی برای راه حل ما پیدا کند و مترو هم آن را چاپ کند و در گوشه ای بگذارد. حل مشکل را به صورت خروجی عملیاتی از افراد خواستار هستیم.

درستی در پاسخ به این پرسش که آیا بازنگری در روش های اجرا باعث می شود که طراحی خطوط جدید تغییر پیدا کند، گفت: مطالعات امکان سنجی ۴ خطوط جدید انجام شده و طراحی تاکنون صورت نگرفته است. درحال حاضر قرار است که فاز طراحی ایستگاه ها، روش ساخت ایستگاه و فضاهای زیرزمینی را بازنگری و بهینه کنیم.

وی با طرح این پرسش که آیا باز هم باید سکوهای ۱۶۰ متری بسازیم یا می توان در طراحی و اجرا آن را به عددی کمتر رساند، گفت: همچنین آیا باز باید عرض سکوها ۴ متر باشد یا کمتر و یا اینکه ارتفاع ایستگاه در طبقات دوم ۶ متر درنظرگرفته شود یا می توان کمتر درنظر گرفت؟ این مسائلی است که در بازنگری روش های اجرا می توان به آن پاسخ داد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: شهر
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    بهتره بگید به فکر کاهش هزینه ها هستید به طور حتم ایمنی و کیفیت ایستگاه کاهش پیدا میکنه