◄ فرودگاه گرگان، فرصتی برای توسعه مناطق شمالی کشور
فرودگاه گرگان یکی از فرودگاههای مناطق شمالی کشور است که با سرعت زیادی بهسوی توسعه و گسترش کمی و کیفی خدمترسانی خود به مردم استان گلستان پیش میرود.
فرودگاه گرگان یکی از فرودگاههای مناطق شمالی کشور است که با سرعت زیادی بهسوی توسعه و گسترش کمی و کیفی خدمترسانی خود به مردم استان گلستان پیش میرود.
به گزارش تیننیوز وبه نقل از روابطعمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و بهمنظور بیان دستاوردهای ایران در این سالها، روابطعمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اقدام به تهیه و انتشار گزارشی از روند توسعه و فعالیت فرودگاههای کشور کرده است. در این بخش اطلاعات مربوط به فرودگاه گرگان و کلاله را میخوانیم.
فرودگاه گرگان یکی از فرودگاههای قدیمی کشور است که قدمت آن به 50 سال قبل برمیگردد. این فرودگاه ابتدا در زمینی به مساحت 100 هکتار و دو باند خاکی چمنی به شکل متقاطع و به طول 1000 متر احداث شد و بهعنوان پایگاهی برای هواپیماهای سمپاش شرکت هواپیمایی خدمات ویژه وابسته به وزارت کشاورزی و همچنین در مقطعی توسط وزارت پست و تلگراف و تلفن وقت بهمنظور ارسال مبادلات پستی مورداستفاده قرار میگرفت.
این فرودگاه تا سال 1374 فاقد هرگونه تجهیزات فرودگاهی و کمک ناوبری بود تا اینکه با ساخت باند 2300 متری و تجهیز امکانات لازم در آن، در سال 1379 بهعنوان فرودگاه مسافری آغاز به کارکرد.
این فرودگاه اکنون بهعنوان یک فرودگاه مرز هوایی، با وسعت 327 هکتار دارای باندی با طول 3300 متر و عرض 45 متر است که امکان نشستوبرخاست هواپیماهایی تا رده بویینگ 747 رادار است و از وجود سامانههای کمک ناوبری NDB، DVOR، DME، ILS،MSSR و RCAG بهره میبرد که باعث افزایش ایمنی پروازها در این فرودگاه شدهاند.
پارکینگ هواپیمای آن ظرفیت پذیرش چهار هواپیما رادار است و باوجود یک ترمینال به مساحت 4500 مترمربع میتواند 600 هزار مسافر را در سال پذیرش کند.
این فرودگاه در 9 ماهه سال 97 نشستوبرخاست 2349 پرواز، اعزام و پذیرش حدود 138 هزار مسافر و ارسال و پذیرش حدود یکمیلیون و 120 هزار کیلوگرم بار و مرسوله پستی را تجربه کرده است.
فرودگاه گرگان در طول سالهای پس از انقلاب شاهد اجرای طرحهای ساخت ابنیه و سامانههای کمک ناوبری زیادی نظیر بهسازی و تطویل باند از 2300 متر به 3300 متر، توسعه اپرون با ظرفیت پذیرش همزمان چهار فروند هواپیما، ترمینال، نصب چراغهای تقرب دقیق (PALS) خرید، نصب و راهاندازی سیستم کمک ناوبری ILS، نصب و راهاندازی سیستم کمک ناوبری DVOR\DME، نصب و راهاندازی رادار MSSR در ارتفاعات درازنو، توسعه اراضی فرودگاه از 100 هکتار به 294 هکتار و سپس به 327 هکتار و احداث واحد سوختگیری، ساخت ساختمان جدید ایمنی زمینی و افزایش CAT فرودگاه، ساخت ساختمانهای پلیس، سپاه و تکنیکال بلاک بوده است.
همچنین پروژههای ساخت ترمینال بینالمللی با مساحت 9000 مترمربع، پارکینگ حجاج و پاویون، توسعه اپرون به مساحت 15000 مترمربع و ساخت منبع بتنی و محوطهسازی فرودگاه از پروژههای در دست اقدام این فرودگاه است.
این فرودگاه همچنین برای افزایش کیفیت خدمات خود به مسافران و رفاه بیشتر آنها اقدام به بهسازی سرویسهای بهداشتی در ترمینال عمومی، ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی، بهسازی نمازخانههای ترانزیت داخلی و طبقه فوقانی ترمینال عمومی، محوطهسازی ایرساید و لندساید، زیباسازی غرف تجاری ترمینال عمومی، بهروزرسانی و اصلاح شبکه هوایی و روشنایی بلوار ورودی، جدولکشی و رنگآمیزی بلوار ورودی، نصب روکش چرم برای صندلیهای انتظار سالن عمومی ترمینال، نصب تابلوهای جدید راهنمای مسافران، راهاندازی سامانه پیام کوتاه 199، راهاندازی مرکز تماس و سامانه جامع اطلاعرسانی 199، ساماندهی تاکسیرانی فرودگاه، ساماندهی پارکینگ خودرو، بهروزرسانی و تغییر پوسته پورتال فرودگاه در راستای بهبود و تسهیل فرآیند اطلاعرسانی به مسافران و تغییر بستر ارتباطی فرودگاه از کابل مسی به فیبر نوری کرده است.
فرودگاه کلاله نیز تحت پوشش اداره کل فرودگاههای استان گلستان است که در ابتدای دهه سال 1350 به عنوان فرودگاه اختصاصی یکی از وابستگان خاندان پهلوی برای انجام پرواز هواپیماهای شخصی و سمپاشی احداث شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سال 74 به عنوان فرودگاه مسافری بهرهبرداری و در اردیبهشت 84 رسماً به شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران واگذار شد.
وسعت این فرودگاه 315 هکتار است که با داشتن باندی به طول 2217 متر قابلیت پذیرش هواپیمایی تا رده فوکر 100 را دارد که در آن سامانههای کمک ناوبری NDB و DME نصبشده است.
فرودگاه کلاله یک ترمینال داخلی به مساحت 750 مترمربع دارد و دو فروند هواپیما میتواند در اپرون آن پارک شود.
این فرودگاه در 9 ماهه سال 97 میزبان نشستوبرخاست 24 هواپیما، اعزام و پذیرش 760 مسافر و ارسال و پذیرش 4980 کیلوگرم بار بوده است.
فرودگاه کلاله در طول این سالها شاهد فعالیتهای زیادی برای توسعه خود بوده است که میتوان به ساخت برج و تکنیکال بلاک به مساحت 800 مترمربع، توسعه ترمینال از 450 به 750 مترمربع، تطویل باند از 1000 متر به 2217 متر و بهسازی سطوح پروازی، نصب دستگاه کمک ناوبری NDB جدید، نصب دستگاه کمک ناوبری DME، احداث موتورخانه برق اضطراری، احداث ساختمان یگان حفاظت هواپیمایی و پلیس فرودگاه، اجرای فیبرنوری، احداث جایگاه آتشنشانی و هدایت زمینی هواپیما، بهسازی و محوطهسازی محوطه ورودی ترمینال و احداث پارکینگ خودرو مشایعین و بدرقه کنندگان اشاره کرد.