تدارک آزمون برای انتخاب شهردار
منتخبان شورای پنجم پایتخت در روزهای نزدیک به معرفی پنج گزینه اصلی سمت شهردار تهران با هدف جلوگیری از لابیگری و کلیگویی در تدارک برگزاری یک آزمون از نامزدها هستند.
منتخبان شورای پنجم پایتخت در روزهای نزدیک به معرفی پنج گزینه اصلی سمت شهردار تهران با هدف جلوگیری از لابیگری و کلیگویی در تدارک برگزاری یک آزمون از نامزدها هستند.
به این صورت که کاندیدای شهرداری تهران باید یک برنامه سنجشپذیر در قالب پنج اولویت استراتژیک پایتخت را به شورا ارائه دهد. این برنامه باید مشتمل بر اهداف کمی وکیفی از وضعیت موجود شاخصهای کیفیت زندگی در تهران و وضعیت مطلوب آنها در پایان دوره جدید مدیریت شهری یعنی سال 1400 باشد. بهاره آروین پیشنهاددهنده و طراح این طرح معتقد است این اولویتها باید در قالب اهداف سنجشپذیر، راهکار اجرایی سنجشپذیر، مکانیزم نظارتی سنجشپذیر و سایر جزئیات مرتبط با اهداف سنجشپذیر در قالب پنج محور اصلی ارائه شود.
به گفته وی هدف از ارائه این چارچوب از یکسو استفاده بهینه از زمان و از سوی دیگر جلوگیری از کلیگویی کاندیداها در زمان ارائه برنامه است و مهمتر از همه آنکه ارائه برنامه از سوی کاندیداهای شهرداری تهران منجر به تمایزبخشی میان آنها خواهد شد. طبق بررسیهای اولیه عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر پنجم کاندیداها دو نوع برنامه را میتوانند ارائه دهند. یک برنامه مشروح و تخصصی و دوم یک برنامه مختصر و به زبان ساده که حاوی پنج اولویت استراتژیک و سنجشپذیر باشد.
در چارچوب پیشنهادی طرح این عضو شورای شهر پنجم، چهار مثال از اولویتهای استراتژیک سیستم مدیریت شهری تهران آمده است. اولویت نخست این برنامه «پایدارسازی و سالمسازی درآمدهای شهرداری» پیشنهاد شده است که میتواند از طریق افزایش سهم عوارض سبز(شارژ شهری و عوارض خودرو) در بودجه اداره شهر به 5 هزار میلیارد تومان تا سال 1400 میسر شود.
طوریکه درآمدهای حاصل شده از این محل در قالب یک صندوق صرف سرمایهگذاری در پروژههای توسعه حمل و نقل عمومی و توسعه فضای سبز شود. دومین اولویت استراتژیک میتواند «رشد محسوس حملونقل با مترو و نیز جایگزینی سفرهای شهری با ارتباطات الکترونیک» باشد که از طریق دریافت عوارض سوخت میتواند سهم سفر با مترو را تا سال 1400 به دو برابر افزایش دهد. سومین اولویت کاری پیشنهادی برای کاندیداهای شهرداری «کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق توسعه اشتغال کمسرمایه با اولویت گروههای کمدرآمد» است.
به این شکل که با استفاده از زمینها و املاک بلااستفاده در تملک شهرداری برای توسعه بازارچههای محلی به اشتغال دستکم 30 هزار نفر تا سال 1400 منجر شود. همچنین اولویت چهارم از دیدگاه این عضو شورای شهر «افزایش شفافیت و کاهش فساد» است. براین اساس هدف سنجشپذیر، انتشار علنی تمامی هزینهکردهای پروژههای شهری دارای بودجه بالای یک میلیارد تومان تعیین شده تا از طریق راهاندازی سامانه اینترنتی شفاف و سامانه اینترنتی تهران ما تا پایان سال 96 محقق شود. در این چارچوب تمامی کاندیداها در صورت ورود به ساختمان بهشت موظف خواهند بود تمامی گزارشهای کار خود را بهصورت مستمر و دورهای به شورای شهر ارائه دهند.
به گزارش «دنیای اقتصاد» در دو حوزه شهرسازی و محیط زیست دو اولویت استراتژیک کاندیداها میتواند پایبندی به اجرای طرح تفصیلی و کنترل شدت آلودگی هوا تعریف شود. شاخصهای کمی و کیفی که در برنامه کاندیداها باید ارائه شود پیش از این در قالب 55 شاخص در تاریخ 24 خردادماه سال جاری در «دنیای اقتصاد» به چاپ رسیدهاست.