◄ نجفی: چرا بعد از زلزله مردم به سمت پمپ بنزین هجوم میبرند؟
شهردار تهران با حضور در شورای شهر ار نوسازی 41 درصد بافتهای فرسوده در این کلانشهر خبر داد.
محمدعلی نجفی با اشاره به وضعیت بافت فرسوده شهر تهران، اظهار کرد: 3 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده در شهر تهران وجود دارد که41 درصد آن در شهر نوسازی شده اما هنوز به اید ه آل ها نزدیک هم نشده ایم.
به گزارش خبرنگار تین نیوز، نجفی در ادامه سخنان خود در جلسه شورای شهر، تصریح کرد: خواستار تشکیل کارگروه زلزله در شهر تهران هستیم و لذا بایست کارگروه زلزله به ریاست معاون اول ریاست جمهوری تشکیل شود، پیش از این شاهد فعالیت این کارگروه در دولت دوم دوره اصلاحات بودیم اما بعد از آن، این کارگروه فعالیت اثر گذاری نداشته است.
وی با اشاره به لزوم بهره گیری از توانایی سمن های شهر تهران، تصریح کرد: باید از پتانسیل سازمان های مدیریت محلی بهره گرفته شود. در بحث آموزش ها نیز باید از محلات، کار آموزش آغاز شود.
شهردار تهران با انتقاد از عملکرد وزارت ورزش بعد از زلزله خاطرنشان کرد: وزارت ورزش اعلام کرد که استادیوم آزادی برای اسکان مردم آماده است. این استادیوم به سمت کانون زلزله یعنی ملارد نزدیک بود و سوق دادن مردم به این سمت به هیچ وجه اقدام صحیحی نیست.
نجفی تاکید کرد: باید شهرکی جایگزین برای مواقع بحرانی در تهران ساخته و آماده شود تا اسکان موقت شهروندان در آن ممکن باشد زیرا در ورت بروز زلزله در تهران رخ دهد، قادر نیستیم جمعیت قابل توجه شهروندان تهرانی را در کانکس اسکان داد..
شهردار تهران با انتقاد از نبود سیستم هشدار زلزله در شهر تهران خاطرنشان کرد: سامانه هشدار در رابطه با زلزله در شهر موجود نیست زیرا در رابطه با گسل های اصلی باید 50 سنسور در شهر همواره رلزه ها را در تهران رصد کنند و این در شرایطی است که ما تنها 5 سنسور در رابطه با گسل مشا در اختیار داریم.
نجفی با ابراز تاسف از بروز حوادث شب گذشته تهران، یادآور شد: متاسفانه در شب گذشته، خسارت هایی به اموال شهرداری تهران وارد شد اما این خسارت ها چندان زیاد نیست، دو زلزله را در نزدیکی شهر تهران داشتیم. در زمین لرزه دوم، عکس العمل مردم و دستگاه های مربوط بسیار بهتر بود.
وی در خصوص برگزاری جلسات ستاد مدیریت بحران خاطرنشان کرد: بعد از زمین لرزه نخست، جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران تشکیل شد، در طول این مدت، 3 جلسه برگزار و در جلسه آخر، شرایط قرمز که آمادگی صد در صد بود به وضعیت زرد تبدیل شد.
نجفی با ارائه آماری از ارائه خدمات به شهروندانی که شب را در پارک و بوستان ها و اماکن سر پوشیده شهرداری گذراندند، گفت: در 2 هزار و 226 بوستان شهر امکانات برای ارائه به شهروندان فراهم شد و پس از آن، نقشه های امن محلات به روی سایت شهرداری تهران قرار گرفت.
وی در رابطه با آماده باش مراکز درمانی و بهداشتی در سطح شهر نیز، گفت: مراکز درمانی در کمترین زمان ممکن آماده ارائه خدمات شدند و در کنار آن، سازمان آتش نشانی تمام پرسنل خود را برای چند روز متوالی در آماده باش کامل نگه داشت.
یگان حفاظت شهرداری ایفای نقش پلیس را در مواقع زلزله بر عهده گرفت
شهردار تهران در رابطه با اقدامات نیروی انتظامی بعد از زمین لرزه، تاکید کرد: به دلیل غیرمترقبه بود زلزله و مصادف شدن آن با ساعات پایانی شب و هفته، نیروی انتظامی در ساعات اولیه زمین لرزه آمادگی چندانی نداشت، اما بخش انتظامی شهرداری و یگان حفاظت در فاصله زمانی بعد از زلزله، نقش نیروی انتظامی را ایفا کرد.
نجفی با اشاره به آسیب شناسی های صورت گرفته در بحث زمین لرزه خاطرنشان کرد: در حال حاضر آسیب شناسی دقیقی از وضعیت دستگاه ها و امکانات شهر تهران صورت گرفته است و اموزش حلقه مفقوده در مباحث آمادگی مردم در مواقع بحرانی تشخیص داده شد.
شهردار تهران در ادامه سخنان خود افزود: اگر چه در مدارس مانور های زلزله برپا می شود، اما نحوه اموزش به گونه ای نبوده که آمادگی مقابله با زلزله را نزد دانش آموزان ایجاد کند،. برنامه های آموزشی تهیه، اما اجرایی نشده است.
برنامه های صداوسیما جنبه آموزشی ندارد
نجفی با بیان این که برنامه های صدا و سیما جنبه آموزشی در حوزه زمین لرزه نداشت اظهارکرد: زمانی که بحرانی رخ می دهد، زمان تصمیم گیری نیست بلکه باید برنامه هایی که از پیش داشته ایم را اجرایی کنیم. صدا و سیما در زمان بحران، تازه جلساتی را برای تصمیم گیری برگزار کرد و این موضوع جای بحث دارد.
شهردار تهران افزود: باید 62 دکل در شهر تهران در رابطه با زلزله در اختیار داشته باشیم اما این دکل ها اکنون در شهر موجود نبوده و امکانات در این زمینه متاسفانه در اختیار نیست.
وی ادامه داد: با ناایمن بودن شریان های حیاتی در شهر تهران مواجه هستیم. 30 درصد از خطوط لوله آب شهر تهران فرسوده است و با یک لرزه، دچار شکستگی خواهند شد، شرکت گاز نیز این قول را داده که وضعیت گاز رسانی هوشمند شده و پس از یک زمین لرزه، سیستم گاز تهران قطع شود.
شهردار تهران با اشاره به وضعیت امدادهوایی در شهر تهران نیز گفت: متاسفانه به لحاظ سیستم امدادهوایی با ضعف های زیادی مواجه هستیم. وزارت بهداشت و هلال احمر در این زمینه امکاناتی را دارند، اما این امکانات بسیار اندک است.
نجفی در خصوص محدودیت های امکانات سازمان آتش نشانی هم گفت: در حال حاضر 150 ایستگاه آتش نشانی در شهر تهران وجود دارد، اما این تعداد به هیچ وجه کافی نیست و کفاف شرایط حساس را نمی دهد.
وی با اشاره به مصوبه سال 89 دولت تصریح کرد: در سال 89، مصوبه ای از سوی دولت به تصویب رسیده و وظایف تمام دستگاه ها در زمان بحران را مشخص کرده است اما این مصوبه دارای اشکالاتی است، هیچ کاری در رابطه با مصوبه سال 89 صورت نگرفته است و بودجه ای نیز در این رابطه اختصاص داده نشده است.
نجفی در رابطه با وضعیت مخازن سوخت موجود در منطقه شهران، ابراز داشت: مخازن سوخت منطقه شهران باید از شهر تهران خارج شود. زیرا در مواقع بروز آتش سوزی در آن منطقه، بدون شک بمب بسیار خطرناکی را شاهد خواهیم بود.
وی با انتقاد از برخی مطالب مطرح شده از سوی مسئولان یا فضای مجازی اظهارکرد: فردی به عنوان متخصص اعلام کرد که زمین لرزه اولیه، پیش زلزله بوده و قرار است زمین لرزه بزرگ تری رخ دهد، بیان چنین موضوعی سبب نگرانی شهروندان شده و باید به این موضوع توجه شود که هنوز تشخیص زلزله اولیه و پیش لرزه فراهم نیست.
شهردار تهران با اشاره به رفتار برخی از شهروندان در زمان زلزله اولیه در تهران خاطرنشان کرد: زمان زلزله شاهد ترددهای بی مورد شهروندان بودیم. مردم برای در امان ماند از زلزله به خیابان ها پناه برده بودند اما مرتبط از یک منطقه به منطقه دیگر می رفتند و اگر حادثه بدتری رخ می داد، به هیچ وجه شرایط برای امدادرسانی فراهم نبود.
نجفی ادامه داد: به طور متوسط 9 میلیون لیتر بنزین در پمپ بنزین ها به مصرف می رسد اما در شب زمین لرزه 15 میلیون لیتر بنزین از سوی رانندگان خودروها وارد باک ماشین ها شد، مشخص نیست چرا بعد از یک زلزله مردم به سمت پمپ های بنزین هجوم می آورند.
وی در خصوص شایعات مطرح شده در فضای مجازی اذعان کرد: عده ای با قصد و نیت، شروع به شایعه پراکنی پرداختند و. آنهایی که قصد و نیت شومی ندارند،، در فضای مجازی به انتقال شایعات و اخبار نادرست نپردازند.
نجفی از ارائه یک گزارش کامل به قوای سه گانه خبرداد و گفت: قرار شده ظرف دو هفته آینده گزارشی را در رابطه با وضعیت تهران از نظر آمادگی در زمان زلزله به قوای سه گانه ارائه شود و امیدوار هستیم مجلس با در نظر گرفتن 25 هزار میلیارد تومان برای شهرداری و سایر دستگاه های اجرایی در بحث اقدامات زلزله موافقت کند.
وی تاکید کرد: بودجه پیشنهادی دولت به عنوان بودجه عمومی در سال 97 رقمی حدود 365 هزار میلیارد تومان است و دیده شدن 25 هزار میلیارد تومان در این بودجه چندان زیاد نیست.