شهردار تهران:هیچ پروژه شهری بدون مناسبسازی افتتاح نمی شود
شهردار تهران گفت: هیچ پروژهای را که مناسبسازی نشده باشد افتتاح نمیکنیم در مورد پیادهروها کمی سختتر است.
شهردار تهران گفت: هیچ پروژهای را که مناسبسازی نشده باشد افتتاح نمیکنیم در مورد پیادهروها کمی سختتر است.
به گزارش تیننیوز به نقل از مهر، عصر روز سهشنبه پیروز حناچی در ساختمان مرکزی شهرداری تهران میزبان جمعی از دانشجویان دانشگاههای پایتخت بود و ضمن پاسخ به دغدغههای صریح ایشان، با آنها به گفتوگو پرداخت.
وی در این جلسه ضمن تشکر از حاضران برای طرح مسائلشان، گفت: روح جوانی و صداقت در صحبتها پیدا بود. ابتدا یاد میکنم از شانزده آذر که نباید از خاطر ببریم چه اتفاقاتی در این روز افتاد. روزی که در دانشکده فنی، ۴ ماه بعد از کودتای ٢٨ مرداد همزمان با ورود معاون رییسجمهور آمریکا به ایران، دانشجویان به کودتا اعتراض کردند نیروهای نظامی وارد دانشگاه شدند. تصورش هم سخت است که وارد دانشگاه شدند و دانشجویان را به رگبار بستند. یاد و خاطره شریعت رضوی، قندچی، بزرگنیا و دیگر کسانی را که در آن حادثه جان خود را از دست دادند گرامی میداریم.
حناچی گفت: بسیاری از مشکلات شهر به شکل مدیریت مربوط است. ما به گونهای شهر را اداره میکنیم که منجر به کیفیت بهتر زندگی نمی شود. هر کسی هم مدیر باشد چندان فرقی نمیکند چون ساختار مدیریت است که اهمیت دارد. متاسفانه از خیلی قبلتر روشی را انتخاب کردیم که تبعات منفی بسیار دارد. ما شهر را میفروشیم برای آن که آن را اداره کنیم. این کار باعث میشود هستههای مشارکت اساسا شکل پیدا نکنند و باعث به وجود آمدن رانت و روابط خاص میشود؛ در این حالت هر کسی که رابطه قویتر داشته باشد سود بیشتر میبرد. ریشه همه مشکلات ما این است.
وی ادامه داد: همین حالا لایحه منابع مالی پایدار دارد در مجلس بررسی میشود. امیدواریم که با تصویب این لایحه حداقل منابع مورد نیاز شهرداریها در اختیارشان قرار گیرد. اواسط دهه ٨٠ در تهران ٢۴٠٠٠ نفر پرسنل داشتیم اما الان حدود ۶۵ هزار پرسنل داریم. شهر در این شرایط میچرخد اما فقط برای اینکه خودش را اداره کند. باید مشخص کنیم که شهرهایمان از چه محلی اداره شوند.
حناچی ضمن اشاره به اینکه باید زمینههایی حضور جوانان در مدارج مدیریتی فراهم شود گفت: نمیتوان یک مدیرکل را یکباره به عنوان وزیر منصوب کرد چرا که نمیتواند از مقیاس کارش آگاه باشد و این مدتی از زمانش را میسوزاند.
وی تاکید کرد: باید به این باور برسیم که راهی جز تکیه بر استعدادهای داخلی خودمان نداریم.
حناچی گفت: مدیری در تهران بود که میگفت شهر را با ٢۵ سرمایهگذار اداره میکند اما خب فقط همین ٢۵ سرمایهگذارند که از شهر نفع خواهند برد. شهری متعادل است که تمامی ساکنانش بتوانند به شکل یکسان از مواهب آن بهرهمند شوند و نردبان مشارکت تابعی از نردبان اداره امور جامعه است. در جامعهای که افراد در آن حضور ندارند نمیتوان انتظار مشارکت داشت.
شهردار تهران در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: نقشه راه موضوع مدیریت پسماند تهیه شده است و هدف یک چیز است: کاهش پسماند. در آغاز این دوره بیش از ۷ هزار تن زباله در روز به آرادکوه میبردیم اما الان به ۶ هزار تن رسیده است. هر چقدر مردم در این حوزه بیشتر مشارکت داشته باشند پسماند هم بهتر مدیریت میشود. ایدهآل این است که ۳۰ درصد آن را بازیافت کنیم، ۳۰ درصد تبدیل به کمپوست شود، از ۳۰ درصد آن برق تولید شود و باقیمانده را ناگزیر دفن کنیم.
وی، از مصائب انتصاب مدیران متخصص در جایگاه های تخصصی گفت و در ادامه گفت: طی چند سال تعداد زیادی برج در شمال شهر ساخته شدند که دلیلی جز نوع اشتباه مدیریت شهر نداشتند. اگر ما میخواهیم در این شهر نفس بکشیم و زندگی کنیم، باید مسیر درستی را در پیش بگیریم؛ باید پایمان را از روی پدال گاز برداریم و تعادل میان هزینه و درآمد ایجاد کنیم. افتخار ندارد که هزینه فراوان برای مردم ایجاد کنیم اما آوردهای نداشته باشیم؛ فرق متخصص با غیرمتخصص همین است که کاری را به هر قیمت انجام ندهد.
حناچی درباره تاثیرگذاری طرح ترافیک جدید نیز گفت: انتقادات را میتوان بهسادگی با محاسبات آسان پاسخ داد. به رغم آنچه برخی میگویند، امسال تابستان به نسبت تابستان قبل هوای بهتری داشتیم.
وی پس از تاکید بر کارکرد مسابقات معماری درباره مناسبسازی نیز گفت: فعالیتهای زیادی درمورد مناسبسازی در این دوره انجام شده است. ما هیچ پروژهای را که مناسبسازی نشده باشد افتتاح نمیکنیم. مناسبسازی درمورد پیادهروها اما کمی سختتر است چرا که در معابر کف و بر با هم هماهنگی ندارند.