ساختمان های نا ایمن تهران تعیین تکلیف می شود
تیم های ارزیابی مشترک میان ۹ دستگاه پس از انجام بررسی های لازم، ناایمن بودن ساختمان ها را به مدیران آنها اعلام می کنند.
شهردار تهران درخصوص اعلام اسامی ساختمان های ناایمن گفت: تیم های ارزیابی مشترک میان ۹ دستگاه پس از انجام بررسی های لازم، ناایمن بودن ساختمان ها را به مدیران آنها اعلام می کنند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، علیرضا زاکانی در پایان سومین جلسه قرارگاه ایمنی کاربردی کلانشهر تهران که عصر دیروز در ساختمان شهرداری تهران برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران درخصوص اعلام اسامی ساختمان های نا ایمن در تهران گفت: کاری که آغاز شده اهتمام ویژه جمعی است که در مدیریت شهری دوره ششم نسبت به این موضوع اهتمام ویژه ای داریم. مساله ای که امروز در مورد ساختمان های ناایمن وجود دارد، برای دوره های گذشته نیز بوده اما کاری نکردند و با فرار رو به جلو و داد و بیداد اعلام می کنند که مسئولیت نداشتند در حالی که مسئولیت داشته اند اما دقت نکرده اند لذا ما با میراثی مواجه هستیم که از گذشته به جا مانده است.
وی افزود: جان مردم و ایمنی شهر برای ما از اهمیت بسزایی برخوردار است لذا از سال قبل جلسات و اقدامات کارشناسی را آغاز کردیم و مقرر شد در هشت سرفصل مهم در مدت یک ماه تعیین تکلیفی برای راهکارهای این موضوع انجام شود.
شهردار تهران ادامه داد: موضوعاتی امروز مطرح است که برای جبران آن اعداد و ارقام نجومی نیاز است اما وظیفه ما انجام این موارد است چراکه یک موی شهروندان ما بیش از این رقم ها ارزش دارد. لذا طرح جایگزین و پیشنهاد جایگزین باید ظرف مدت یک ماه برای این موضوعات مشخص شود. از دستگاه ها قضایی و وزارت راه و شهرسازی نیز در این مسیر کمک خواهیم گرفت.
زاکانی تاکید کرد: در جلسه اسامی ساختمان هایی مطرح شد که شهرداران مناطق محل قرارگیری آنها نیز در جلسه حضور داشتند. البته در منطقه ۱۲ ساختمانی نبود که در این جلسه مطرح شود، اما قطعاً ساختمان های ناایمن این منطقه نیز بررسی می شود. ۱۶ هزار ساختمان برای اولین بار در کشور توسط تیم های ارزیاب مشترک میان ۹ دستگاه از ابعداد مختلف ایمنی و نه فقط آتش نشانی مورد بررسی قرار می گیرند.
وی درخصوص عدم اعلام اسامی ساختمان های نا ایمن تهران نیز گفت: ما موضوع را به خود مجموعه ها اعلام می کنیم. در حقیقت شناسنامه هایی برای ساختمان ها تهیه می شود که مشخص می کند آیا ساختمان نیاز به این ایمنی دارد یا خیر و به خود مجموعه اعلام می شود. اگر اجباری نیاز باشد این کار را می کنیم همانطور که برخی مقاومت ها در گذشته وجود داشته که منجر به پلمب شده است. بی تردید ایمنی برای ما مهم است.
شهردار تهران در اعلام خبری خوش به شهروندان تهرانی گفت: این قطار به راه افتاده و بنا داریم ساختمان های نا ایمن تهران را تعیین و تکلیف کنیم. در حال حاضر بخش زیادی از معضلات چند ده ساله را تعیین تکلیف کردیم و برخی دیگر نیز در دستور کار قرار گرفته است.
زاکانی در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارنظر برخی اعضای دوره گذشته شورای شهر تهران درخصوص موضوع آلودگی هوا و اعلام کناره گیری شهردار تهران گفت: آنها در گذشته وظیفه داشته اند اما ترک فعل کرده اند و کار انجام نداده اند. آرزوهای خود را اعلام می کنند که عرضه انجام آن را هم ندارند لذا علایق شان را که نبود ماست، اعلام می کنند که البته خنده دار است. حرف های آنها جز خنده برای ما هیچی ندارد اما جز کار اقدامی نمی کنیم.
در بخش دیگری از این جلسه حجت الاسلام مرادی نماینده دادستان تهران نیز در جمع خبرنگاران گفت: در دادستانی وظیفه ای درخصوص حفظ حقوق عامه در کل کشور داریم که براساس نامه دادستان کل کشور دادستانی ها اولا وظیفه دارند ساختمان های نا ایمن را شناسایی و در مرحله بعد برای هر کدام بررسی و راهکارهای لازم مقاوم سازی و بهسازی را پیگیری کنند.
وی افزود: در تهران نیز با همکاری شهرداری تهران و ستاد مدیریت بحران درحال انجام این کار هستیم. اعلام شدن یا نشدن اسامی این ساختمان ها بحثی است که در کارگروه مورد ارزیابی و تصمیم گیری قرار می گیرد اما ارائه راهکار مناسب برای هر یک از این موارد و مشخص شدن اقدامات مورد نیاز موضوع بسیار پراهمیتی است که خوشبختانه این کار در حال انجام است. برخی از ایمن سازی ها به ویژه در گودهای ناایمن تا ۵۰ درصد کار انجام شده است. همچنین فرصت یک ماهه ای در این جلسه تعیین شد که راهکارهای مناسب برای ایمن سازی ها ارائه شود و این موضوع قطعا پیگیری خواهد شد.