بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

استقرار همه دستفروشان در بازارهای محلی؛ راهکار قطعی حذف مافیا

ه دنبال آن هستیم که بسترهای قانونی شدن شغل دستفروشی را فراهم کنیم و دستفروشان حقیقی را در تمام معابر پرتردد در محل های مشخصی ساماندهی کنیم.

تین نیوز |

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با تاکید بر این که شهرداری تمام تلاش خود را انجام می دهد که دستفروشی به عنوان یک شغل رسمی تعریف شود، گفت: اگر همه دستفروشان پایتخت به بازارهای محلی بیایند و البته تعداد این بازارها با کمک شهرداری های مناطق افزایش پیدا کند، رفته رفته فضا برای فعالیت مافیای دستفروشی بسته خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، سعید بیگی در پاسخ به این سوال که با توجه به گزارش های منتشر شده در رسانه ها مبنی بر اجاره پاتوق های دستفروشی در برخی معابر پرتردد پایتخت توسط افراد متخلف، شهرداری تهران در ماه های اخیر چه اقداماتی را برای مقابله با متخلفان انجام داده است، اظهار داشت: مهمترین راهکار حذف کامل مافیای دستفروشی که ما آنها را جدا از دستفروشان واقعی می دانیم و افرادی هستند که به تخلفاتی نظیر اجاره پاتوق دست می زنند، ساماندهی کامل و پایدار دستفروشان است؛ در همین راستا، اخیرا دستفروشان راسته بازار تجریش را به طور کامل ساماندهی کردیم و یک زمین خالی مناسب در آن محدوده را برای استقرار آنها در نظر گرفتیم و به زودی طرح مشابهی را در محدوده تئاتر شهر اجرا می کنیم.

وی افزود: مهمترین راهکار برای این که ساماندهی دستفروشان شکل پایداری به خود بگیرد و تغییر مدیران شهری سبب انجام آزمون و خطاهای گوناگون و اجرای طرح هایی با رویکردهای متفاوت در این زمینه نشود، قانونی شدن شغل دستفروشی است. در حال حاضر شهرداری تهران تمام تلاش خود را انجام می دهد که «دستفروشی» به عنوان یک شغل رسمی تعریف شود، یعنی دستفروشان بتوانند از یک نهاد صنفی معتبر جواز کسب بگیرند و پرونده تشکیل دهند. دستفروشان واقعی اگر بدانند که یک نهاد صنفی از آنها حمایت می کنند و بازارهای محلی خاصی برای حضورشان تعریف می شود که فعالیت در آنها می تواند منافع شان را تامین کنند، دیگر برای بساط کردن در یک محل خاص به کسی باج نخواهند داد و به این ترتیب، اجاره دهندگان پاتوق ها و سایر افراد وابسته به مافیای دستفروشی از این چرخه حذف خواهند شد.

استقرار همه دستفروشان در بازارهای محلی؛ راهکار قطعی حذف مافیا

بیگی با تاکید بر این که رویکرد کلی مدیریت شهری تهران در دوره فعلی، ساماندهی دستفروشان در روزبازارها و محل های مشخص است، عنوان کرد: آنچه ما از دستفروشان واقعی می خواهیم، این است که به جای بساط گستری در معابر پرتردد و ایجاد سد معبر و مزاحمت برای شهروندان، به محل هایی بیایند که شهرداری و سایر دستگاه های ذی ربط بتوانند امنیت و آرامش آنها را تامین کنند. فرآیندی که ما در نظر گرفته ایم و همین حالا در ۶۱ بازار محلی اجرا می شود، در نظر گرفتن غرفه ها یا مکان های مشخصی برای فعالیت دستفروشان در سطح محلات تهران است و خوشبختانه تا کنون حدود ۵ هزار دستفروش در این محل ها استقرار پیدا کرده اند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران ادامه داد: در بازارهای محلی، به هیچ وجه اجازه فعالیت به افراد وابسته به مافیای دستفروشی را نمی دهیم و اگر همه دستفروشان پایتخت به این بازارها بیایند و البته تعداد بازارهای محلی مخصوص استقرار دستفروشان واقعی با کمک شهرداری های مناطق افزایش پیدا کند، رفته رفته فضا برای فعالیت مافیای دستفروشی بسته خواهد شد و این تنها راهکار قطعی جلوگیری از ادامه فعالیت اجاره دهندگان پاتوق ها است. البته در کوتاه مدت دستگاه های انتظامی و قضایی می توانند این افراد را شناسایی و با آنها برخورد کنند، کما این که در سال های گذشته طرح هایی در این زمینه اجرا شده است، ولی راهکار حذف کامل مافیا از چرخه دستفروشی، ساماندهی کامل دستفروشان واقعی در بازارهای محلی و ثبت شدن دستفروشی به عنوان یک شغل رسمی است.

به زودی همه دستفروشان چهارراه ولیعصر (عج) در محل مشخصی مستقر می شوند

این مقام مسئول در شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر که در برخی معابر تهران، افراد وابسته به مافیا در کنار دستفروشان واقعی حضور دارند، اجرای طرح های ضربتی برای برخورد با این افراد می تواند تر و خشک را باهم بسوزاند یا حاشیه هایی را ایجاد کند که در عمل به نفع مافیای دستفروشی تمام شود؛ بنابراین، ما به دنبال آن هستیم که بسترهای قانونی شدن شغل دستفروشی را فراهم کنیم و دستفروشان حقیقی را در تمام معابر پرتردد در محل های مشخصی ساماندهی کنیم؛ همان طور که از وقتی دستفروشان راسته بازار تجریش در یک زمین مشخص در همان محدوده استقرار یافته اند، دیگر هیچ کدام از آنها نیاز ندارند که برای اجاره پاتوق به کسی باج بدهند.

وی درباره آخرین وضعیت ساماندهی دستفروشان در چهارراه ولیعصر (عج) نیز گفت: در ماه های اخیر با توجه به گلایه هایی که هنرمندان و برخی شهروندان از حضور پرتعداد دستفروشان در محدوده تئاتر شهر داشتند، برای حفظ حریم آن بنای تاریخی و فرهنگی، دستفروشی را صرفا در اطراف خود تئاتر شهر ممنوع کردیم، اما دستفروشان همچنان در سایر نقاط چهارراه ولیعصر (عج) استقرار دارند. در حال حاضر نیز به دنبال آن هستیم که در همان حوالی یعنی در روبه روی ساختمان تئاتر شهر در ضلع غربی خیابان، یک بازار محلی را راه اندازی کنیم و تمام دستفروشان اطراف تئاتر شهر و دیگر نقاط چهارراه ولیعصر (عج) به زودی در آن محل استقرار پیدا می کنند.

رایزنی با اتاق اصناف، اتحادیه های صنفی و وزارتخانه ها برای رسمی شدن دستفروشی

بیگی با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده برای رسمی و قانونی شدن شغل دستفروشی نیز توضیح داد: بعد از برگزاری جلسات مختلف با مسئولان اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی مربوطه، خوشبختانه می توان گفت که اصناف براساس مدلی که شهرداری تهران تعریف کرده است، پای کار رسمی شدن شغل دستفروشی هستند. همچنین در حال رسیدن به تفاهم مشترکی با وزارت اقتصاد برای تعریف مکانیزم های مربوط به ساماندهی دستفروشان در «درگاه ملی مجوزها» هستیم و همچنین براساس مذاکرات انجام شده با مسئولان هیات مقررات زدایی و تسهیل مجوزهای کسب وکار، اگر تفاهم ما با وزارت اقتصاد به نتیجه برسد، در صورتی یک اتحادیه صنفی به تکلیف خود در زمینه صدور مجوز برای دستفروشان صنف مربوطه عمل نکند، وزارت کار می تواند رأسا در این زمینه وارد عمل شود.

این مقام مسئول در شهرداری تهران بیان کرد: خوشبختانه مسئولان ارشد دولت سیزدهم با کلیت موضوع رسمی شدن شغل دستفروشی موافق هستند و درباره جزئیات این مساله، در حال رایزنی با وزارتخانه های گوناگون هستیم؛ به نحوی که وزارت اقتصاد مشغول فراهم کردن بسترهای لازم در درگاه ملی مجوزها است، وزارت کار نیز در حال ایجاد فرآیند لازم برای ثبت نام دستفروش ها است و وزارت صمت هم رایزنی های مربوطه با اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی را انجام می دهد. خوشخبتانه فضای کلی موجود در دولت و اتحادیه صنفی برای رسمی شدن شغل دستفروشی مثبت است و نگاه های افراطی قبلی مبنی بر لزوم حذف کامل دستفروشی از بین رفته است.

نظام مند شدن دستفروشی؛ هدف مشترک دولت، شهرداری و اتاق اصناف

بیگی با بیان این که هدف مشترک دولت، شهرداری، اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی، نظام مند شدن پدیده دستفروشی است، یادآور شد: مجموعه مطالعات انجام شده و بررسی مزایا و معایب طرح هایی که از گذشته در تهران و سایر شهرهای کشور در زمینه ساماندهی دستفروشان انجام شده است و همچنین بررسی طرح های اجراشده در کلانشهرهای مختلف جهان در این زمینه، شهرداری و سایر نهادهای دولتی و عمومی را به این نتیجه رسانده است که باید به کلیت شغل دستفروشی رسمیت ببخشیم و به شکلی که انتفاع تمام ذی نفعان حاصل شود، شرایطی را فراهم کنیم که دستفروشان واقعی بتوانند در محل های معین فعالیت کنند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران ادامه داد: اگر به جای انجام برخوردهای قهری با دستفروشان، بتوانیم شغل دستفروشی را رسمی و نظام مند کنیم، قطعا می توانیم از ظرفیت دستفروش ها به منظور ایجاد منافعی برای سایر اصناف نیز بهره ببریم؛ به نحوی که براساس برآوردهای تقریبی، حدود ۶۰ درصد دستفروشان تهران، مشغول فروش لباس هستند و اگر بتوانیم این افراد را به تولیدکنندگان پوشاک ایرانی وصل کنیم، هم از تولید داخلی حمایت خواهد شد و هم انواع پوشاک با قیمت مناسبی به دست شهروندان می رسد و هم چرخ کاسبی دستفروشان، بدون این که مزاحمتی برای کسی داشته باشند یا کسی مزاحم شان شود، بهتر خواهد چرخید.

وی در پایان تصریح کرد: رویکرد کلی شهرداری تهران، ساماندهی دستفروشان در محل های مشخص مشابه بازارهای محلی کنونی و نظام مند و رسمی کردن شغل دستفروشی است؛ البته اذعان می کنیم که هنوز راه درازی تا به نتیجه رسیدن کامل اقدامات پیش بینی شده باقی مانده است، ولی معتقدیم کلیت مسیری که در این زمینه در پیش گرفته ایم، صحیح است و اگر لازم باشد، در طول زمان جزئیات آن اصلاح خواهد شد. حتی اگر تا پایان دوره کنونی مدیریت شهری نتوانیم ساماندهی کامل دستفروشان را به پایان برسانیم، به دوستان دوره بعدی توصیه می کنیم که همین مسیر را ادامه دهند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.