آماده سازی خط یک بی آرتی برای فعالیت تراموا
شهردار تهران با تاکید بر افزایش مطلوبیت حمل و نقل عمومی به عنوان قسمت دوم برنامه ریزی ها، اظهار کرد: ۲۵۴ کیلومتر خط مترو را تحویل گرفتیم و در این سه سال به بیش از ۳۰۸ کیلومتر افزایش دادیم که البته بخشی از آن برون شهری است. ۱۴۲ ایستگاه مترو تحویل مترو شد که آن را به ۱۵۹ ایستگاه رساندیم .
شهردار تهران با تاکید بر افزایش مطلوبیت حمل و نقل عمومی به عنوان قسمت دوم برنامه ریزی ها، اظهار کرد: ۲۵۴ کیلومتر خط مترو را تحویل گرفتیم و در این سه سال به بیش از ۳۰۸ کیلومتر افزایش دادیم که البته بخشی از آن برون شهری است. ۱۴۲ ایستگاه مترو تحویل مترو شد که آن را به ۱۵۹ ایستگاه رساندیم .
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، علیرضا زاکانی در جشن بزرگ خانواده معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران که امروز - پنج شنبه ۴ بهمن ماه ۱۴۰۳- در برج میلاد برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش کسانی که تهران را آباد و آبادتر کردند، اظهار کرد: امید داریم در آینده بتوانیم کارهای بزرگتری انجام دهیم.
وی با بیان اینکه تهران یک الگو است و هر اتفاقی در آن رخ دهد الگوی دیگر شهرها قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: هر اقدامی در پایتخت نماد کارآمدی نظام است. بر اساس نظرسنجی ها، آلودگی هوا و ترافیک از مشکلات اصلی تهران هستند و اذهان عمومی را درگیر کرده است.
وی با بیان اینکه سالانه ۷۰۰۰ نفر در تهران به علت آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند، یادآور شد: روزانه آسیب های سنگینی ناشی از ترافیک را شاهد هستیم؛ لذا بخشی از تلاش های کارکنان حوزه حمل و نقل و ترافیک، سایر بخش های شهرداری و شورا، مجموعه بانکی کشور به ویژه بانک شهر و شرکت های مسئول ازجمله قرارگاه خاتم امکانی را فراهم کرده که با افتخار بگوییم چه اتفاقاتی رقم خورده و خواهد خورد.
وی ادامه داد: ما بسته ای را پیش بینی کرده ایم که پنج سطح دارد؛ سطح اول آن پیرامون موضوعات حمل و نقل است که مستقیماً به معاونت حمل و نقل و ترافیک برمی گردد و عمده معاونت ها از آن پشتیبانی می کنند. تهران در این سطح سلسله نیازهایی را دارد و ما در این سطح، پنج قسمت را هدف گذاری کردیم.
زاکانی با بیان اینکه در قسمت اول به دنبال کاهش رفت و آمد در شهر هستیم، گفت: در این راستا با مناسب سازی شهر به ویژه برای معلولان و سالمندان تلاش کردیم ارائه خدمات هوشمند را در برنامه داشته باشیم. همچنین با توزیع خدمات در مناطق مختلف همچون راه اندازی میادین میوه و تره بار و دسترس پذیری آنها، تلاش کردیم سفرهای درون شهری را کاهش دهیم.
وی با تاکید بر افزایش مطلوبیت حمل و نقل عمومی به عنوان قسمت دوم برنامه ریزی ها، اظهار کرد: ۲۵۴ کیلومتر خط مترو را تحویل گرفتیم و در این ۳ سال به بیش از ۳۰۸ کیلومتر افزایش دادیم که البته بخشی از آن برون شهری است. ۱۴۲ ایستگاه مترو تحویل مترو شد که آن را به ۱۵۹ ایستگاه رساندیم .
۶۰۰ همت اعتبار برای توسعه مترو پایتخت نیاز است
زاکانی با بیان اینکه هر کیلومتر مترو با احتساب امکانات و تجهیزات به ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: خط ۲،۴،۶ و ۷ توسعه پیدا کرده و یا در حال توسعه هستند. خط ۸، ۹ و ۱۰ نیز در این دوره مجوز ساخت دریافت کردند. برای خط ۱۱ نیز در حال دریافت مجوزهای نهایی برای شروع کار هستیم.
وی با اعلام اینکه تهران به ۴۹۶ کیلومتر مترو و ۳۲۰ ایستگاه نیاز دارد، خاطرنشان کرد: ۶۰۰ همت اعتبار برای توسعه مترو پایتخت نیاز است.
زاکانی همچنین تصریح کرد: در کنار توجه به زیرساخت ها، تلاش برای خرید ۱۱۸۴ واگن داخلی و خارجی هم انجام شده که به امید خدا عملیاتی می شود.
شهردار تهران با بیان اینکه خطوط ۸ و ۹ تبادلی هستند و کارایی مترو را افزایش خواهند داد، یادآور شد: ما در شمال تهران با ضعف فعالیت حمل و نقل عمومی روبه رو هستیم و نیاز به توجه در این بخش دارد.
وی افزود: در حال آماده سازی خط یک بی آرتی برای فعالیت تراموا هستیم. در حال حاضر دو دستگاه تراموا در پایتخت موجود است که با حضور رئیس جمهور رونمایی خواهد شد.
زاکانی با بیان اینکه ابتدای دوره از ۱۸۸۰ دستگاه اتوبوس ۸۶۰ دستگاه در خطوط فعال بود، گفت: امروز ۳۳۰۰ دستگاه اتوبوس داریم و در ماه های آینده شاهد یک رشد جدی در این زمینه خواهیم بود.
وی با اعلام اینکه برای تامین ۵۲۲۵ دستگاه اتوبوس قرارداد منعقد شده که ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی است، گفت: ما شاهد فعالیت ۴۹۶۰ دستگاه اتوبوس در سال ۱۳۸۹ بودیم. امروز ما یک گام نسبت به گذشته جلوتر برمی داریم. با این حال تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. تلاش ها باید به جایی برسد که معادله درصد استفاده از حمل و نقل عمومی و شخصی را جابجا کند.
ورود ۴ نمونه ون وارداتی برای انتخاب و جایگزینی ون های فرسوده
وی با بیان اینکه ۶۰۰۰ دستگاه ون از ۱۵ سال پیش فعال است، تصریح کرد: امروز بیش از ۲۰۰۰ دستگاه ون در شهر فعالیت می کنند که از استاندارد خارج شده اند. در این راستا برای ۱۰ هزار دستگاه ون تفاهم شده که چهار نمونه وارد شده تا انتخاب نهایی بین آنها انجام شود.
زاکانی ضمن تقدیر از تلاش مدیرعامل سازمان تاکسیرانی، گفت: ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی برقی و ورود ۲۰۰۰ تاکسی از این بسته، امکانی را فراهم کرده که کارهای اساسی و جدی را انجام دهیم تا چهره شهر تغییر کند و مطلوبیت افزایش یابد. ۸۳ درصد از علل آلودگی هوا مربوط به منابع الاینده سیار و وسایل نقلیه است که با برقی سازی، آلایندگی کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در شهر داریم که بدون رعایت مسائل ایمنی در هر جهتی تردد می کنند، گفت: در تهران ۱۳۷۰ کیلومتر راه می توان ایجاد کرد که تداخلی با خیابان ها نداشته باشد و مردم با پیاده روی و یا با دوچرخه و اسکوتر تردد کنند که در همین راستا ۴۷ کیلومتر از آن در حال بهره برداری است و منطقه ۵ به دنبال الحاقیه آن است. با اجرای این راه ها نیازی به استفاده از وسایل نقلیه شخصی کمتر خواهد بود.
زاکانی افزود: کاهش سفر، افزایش مطلوبیت حمل و نقل، برقی سازی، اعمال ویژگی ها و قواعد در شهر برای مدیریت با دقت نظر و توسعه ساختارهای نظارتی و هوشمندسازی، پنج سطح اولین بخش از برنامه های ما در پایتخت به شمار می روند.
شهردار تهران با بیان اینکه این اقدامات در راستای اجرای سفر ترکیبی در پایتخت انجام می شود، گفت: این موضوعات توسط برخی افراد به عنوان خواب تعبیر می شود؛ این چه حرف هایی است که می زنند؟ مواردی که مطرح شد برنامه هایی است که با تلاش کارکنان و حامیان مدیریت شهری از جمله مجموعه بانکی اجرایی می شود. وقتی زمینه ها فراهم شود شهروندان نیازی به وسایل نقلیه شخصی نخواهند داشت.
وی افزود: لایه دوم امور ایجاد زیرساخت هاست. ۹.۲ کیلومتر از آزادراه شهید شوشتری در ماه های آینده به بهره برداری می رسد و فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی و بال غربی بزرگراه یادگار امام نیز در سال آینده افتتاح می شود. ۳۴ اصلاح از ۹۸ اصلاح تقاطعی اجرایی شده و ۲۶ اصلاح در حال انجام است و سال آینده پرونده آن بسته خواهد شد که مسیر مردم را کوتاه تر خواهد کرد.
زاکانی ضمن تقدیر از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و وزارت ورزش برای کمک در اجرای آزادراه ها و بزرگراه ها، گفت: لایه سوم امور در بخش فضای سبز است و امسال جشن پایان اجرای کمربند سبز پایتخت برگزار خواهد شد. ما قانع به این شرایط نیستیم. در روزهای قبل دیداری با رئیس جمهور داشتیم و درخواست کردیم که کوه های شمال پایتخت از سوی منابع طبیعی به شهرداری تحویل داده شود تا فضای سبز آن تامین و مجدداً نگهداری آن به دولت واگذار شود.
شهردار تهران با بیان اینکه لایه بعدی در حوزه فناوری است، گفت: ما شرایط را در این بخش تغییر می دهیم و اتفاقات بزرگی در این بخش رقم می خورد. لایه پنجم نیز اجرای ۱۳۷۰ کیلومتر مسیر بی خطر برای عابران خواهد بود و چهره شهر تغییر خواهد کرد. اگر بتوانیم این برنامه ها را اجرا کنیم و به شرایط موجود قانع نباشیم، چهره پایتخت تغییر می کند.
وی ادامه داد: اگر با دید باز نگاه کنیم، ظرفیت خالی در تهران داریم که باید با کارشناسی و اقدامات جهادی و دقت لازم، این ظرفیت تکمیل شود.
زاکانی اعلام کرد: همه چیز پول نیست و تسهیل در صدور مجوزها و رویه اقتصادی از سوی دولت برای ما جهش ایجاد می کند. از وزارت کشور، نیرو، نفت، صمت و امور خارجه و مجلس و دستگاه قضایی بابت کمک برای پیشبرد امور تقدیر می کنیم. تهران باید متحول شود که بخشی از این تحول با تلاش کارکنان است که امیدواریم با همکاری دولت و بخش خصوصی، سرمایه گذاری سنگینی را انجام دهیم و شهر را از این شرایط خارج کنیم.
براساس گزارش پایگاه خبری شهر، وی در پایان از همراهی ۲۱ عضو شورای شهر تهران و رئیس شورا برای اولویت قرار دادن حمل و نقل عمومی در اختصاص بودجه، تقدیر کرد.