بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
عشایری مطرح کرد:

جزئیات اجرای طرح پایلوت نوسازی مناقصه‌ای بافت‌های فرسوده تهران

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اعلام اجرای طرح پایلوت نوسازی بافت‌های فرسوده به صورت مناقصه در تهران از دوهفته آینده گفت: به هیچ عنوان موضوعی تحت عنوان ابلاغ دستورالعمل رئیس‌جمهور به وزارت راه و شهرسازی برای بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده وجود ندارد.

جزئیات اجرای طرح پایلوت نوسازی مناقصه‌ای بافت‌های فرسوده تهران
تین نیوز |

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اعلام اجرای طرح پایلوت نوسازی بافت‌های فرسوده به صورت مناقصه در تهران از دوهفته آینده گفت: به هیچ عنوان موضوعی تحت عنوان ابلاغ دستورالعمل رئیس‌جمهور به وزارت راه و شهرسازی برای بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی هوشنگ عشایری با بیان این که در جریان نوسازی بانک‌های ناکارآمد شهری سه هدف تعیین شده است، توضیح داد: هدف نخست این است که در حوزه نوسازی و بهسازی بخش خصوصی نقش اول را بازی می‌کند و بیشترین نقش دولت تسهیل‌گری است. دولت باید در این زمینه امکاناتی را از قبیل وام یا تسهیلات بانکی به بخش خصوصی ارائه کند یا جریان مالی ایجاد کند که بخش خصوصی بتواند از آن استفاده کند.

وی افزود: طبق این برنامه برای 1334 محله در کشور در طول پنج سال یعنی تا سال ۱۴۰۰، 400 هزار واحد مسکونی تولید شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد. این اقدام نیاز به حدود 48 هزار میلیارد تومان سرمایه دارد که بیش از 90 درصد آن باید توسط بخش خصوصی تامین شود.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان این که هدف دیگر در حوزه زیربناها و روبناها است، اظهار کرد: هدف این است که زیربناها و روبناهای محلات را ارتقاء دهیم که برای این منظور یک هدف گذاری تدوین شده که در راستای آن دولت از اراضی در اختیار خود برای خدمات روبنایی استفاده می‌کند به عبارت دیگر دولت اراضی خود را در بافت‌های فرسوده در اختیار سازندگان اما در یک فضای رقابتی قرار می‌دهد و سازنده‌ای که پیشنهاد بالاترین قیمت را ارائه کند برنده مناقصه خواهد شد.

عشایری ادامه داد: سازنده ساخت‌وساز خود را انجام می‌دهد و سپس ساختمانی که ساخته را به فروش می‌رساند و چنانچه بعد از این که میزان هزینه و سود خود را برداشت کرد مبلغی باقی ماند آن را در خدمت دولت قرار می‌دهد، اما اگر مبلغی باقی نماند دولت پولی از سازنده دریافت نمی‌کند، زیرا دولت در زیست‌پذیر کردن شهر مذکور سود خود را کرده است.

وی با تاکید بر این که دولت در اراضی واقع در بافت‌های فرسوده به دنبال سودآوری نیست، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 8600 مترمربع اراضی وجود دارد و قرار است پایلوت طرح مذکور حدود دو هفته آینده در محله سیروس تهران اجرا شود به عبارت دیگر 15 هزار مترمربع طرح مصوب شده که سازندگان ورود پیدا کنند و در یک فضای رقابتی قیمت‌های خود را پیشنهاد کنند.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه با اشاره به سیاست دولت مبنی بر این که برای تولید انبوه به سمت بافت فرسوده خواهد رفت، به ایسنا گفت: در واقع ساخت 400 هزار واحد را در این زمینه اجرا خواهیم کرد و در برخی نقاط به صورت سری‌سازی و ریزه‌سازی خواهد بود البته برخی افراد انبوه‌سازی را برج‌سازی برداشت کردند، اما این طور نیست.

عشایری ادامه داد: در برخی از کالبدهای شهری نه امکان زیست‌پذیر کردن وجود دارد و نه نوسازی. اگر مردم ساکن این مناطق انتظار برج داشته باشند و در صورتی که ضابطه شهری وجود داشته باشد برج خواهیم ساخت در غیر این صورت و چنانچه مردم موافق برج سازی نباشند برجی ساخته نخواهد شد در واقع نهاد توسعه‌گر محله است که به دولت و شهرداری اعلام می‌کند مردم چه تقاضایی دارند.

وی با تاکید بر این که خانه‌های تاریخی در فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده آسیبی نخواهند دید، افزو د: باید الزامات حفاظتی بافت تاریخی حفظ شود و دولت با از دست دادن ارزش‌های تاریخی موافق شد.

برنامه‌ای برای برج‌سازی در بافت‌ فرسوده نداریم

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: به هیچ عنوان موضوعی تحت عنوان ابلاغ دستورالعمل رئیس‌جمهور به وزارت راه و شهرسازی برای بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده وجود ندارد.

هوشنگ عشایری در پاسخ به پرسشی در خصوص ابلاغ اخیر رئیس‌جمهور مبنی بر صدور مجوز بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده گفت: به هیچ وجه رئیس‌جمهور دستورالعمل بلندمرتبه‌سازی در بافت فرسوده را به وزیر ابلاغ نکرده است، بلکه همان تأکید بر انبوه‌سازی بوده که برخی آن را به برج‌سازی تعبیر کرده‌اند.

وی با بیان اینکه ما به تولید انبوه مسکن در بافت فرسوده کاملاً اعتقاد داریم، افزود: ولی تعداد طبقات ساخت و ساز در این مناطق کاملاً به ضوابط شهرسازی در هر منطقه و محله بستگی دارد. به طور مثال در بافت تاریخی اجازه ساخت بیش از دو طبقه داده نمی‌شود.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ادامه داد: بر اساس طرح جامع مسکن قرار است سالانه 900 هزار واحد مسکونی در تهران ساخته شود که سهم ساخت و ساز در بافت فرسوده سالانه 400 هزار واحد است.

عشایری با بیان اینکه مجوز نوسازی بافت‌های فرسوده در سه سطح داده می‌شود، گفت: یک سطح آن سری‌سازی است که در آن واحدها به صورت سری و مشابه در کنار هم ساخته می‌شوند. یک سطح دیگر آن، مجوز برای تجمیع ریزدانه‌ها است که در آن مالکان واحدهای مسکونی کوچک در بافت‌های فرسوده بعد از تجمیع می‌توانند واحدهای جدید بسازند و سطح سوم بلندمرتبه‌سازی است که این سطح صرفاً در حاشیه شهرها و با توجه به استقبال ساکنان مناطق حاشیه‌ای، مجوز آن صادر می‌شود.

وی در خصوص جلسه مسئولان وزارت راه و شهرسازی با رئیس‌جمهور در خصوص موضوع بهسازی و احیای بافت‌های فرسوده گفت: اخیراً دیداری با مسعود نیلی مشاور رئیس‌جمهور داشته‌ایم و قرار است در هفته جاری نیز همراه با وزیر راه و شهرسازی دیداری با رئیس‌جمهور داشته باشیم.

منبع: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.