بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
از 25 تا 28 اردیبهشت ماه برگزار می شود

◄ پنجمین نمایشگاه ریلی با حضور 300 شرکت داخلی و خارجی

پنجمین نمایشگاه ریلی با حضور 300 شرکت داخلی و خارجی
تین نیوز |

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی که از بزرگترین نمایشگاه‌های ریلی در جهان است با حضور گسترده شرکت‌های داخلی و خارجی از فردا به مدت 4 روز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. معاون امور ناوگان راه‌آهن با اعلام این خبر گفت: در این نمایشگاه حدود ۳۰۰ شرکت داخلی و خارجی شامل ۱۳۰ شرکت خارجی و بیش از ۱۶۰ شرکت داخلی و همچنین راه‌آهن ۶ کشور خارجی و ۵ انجمن صنایع ریلی کشورهای مرتبط در این نمایشگاه حاضرند.

 

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط‌عمومی شرکت را‌ه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، بابک احمدی گفت: در این نمایشگاه‌ها کشورهای سوئد، سوئیس، بلژیک، فرانسه، هند، اوکراین، ترکیه، نیوزلند، ایتالیا، لتونی، اسپانیا، روسیه، جمهوری چک، چین، آلمان و صربستان شرکت کرده‌اند.

 

معاون امور ناوگان راه‌آهن گفت: انجمن‌های ریلی کشورهای آلمان، اسپانیا، ایتالیا، لتونی، نیز در کنار انجمن‌های ریلی ایران در این نمایشگاه حضور دارند.

 

احمدی با بیان اینکه در حاشیه این نمایشگاه قراردادی با سازندگان واگن امضاء می‌شود، گفت: از محل قراردادهای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید ناشی از صرفه‌جویی مصرف سوخت، قراردادهایی در نمایشگاه به امضاء می‌رسد.

 

وی افزود: طبق ماده ۱۲ مذکور، سرمایه‌گذاری در حوزه ریلی که به صرفه‌جویی سوخت منتج می‌شود، تا سقف مبلغی می‌تواند منابع مالی ناشی از صرفه‌جویی دریافت کند.

 

معاون امور ناوگان راه‌آهن گفت: قرارداد ساخت ۴ هزار و ۹۰۰ دستگاه واگن باری در داخل و توسط متخصصان داخلی با تأمین مالی ۱۰۰ درصد خارجی در قالب پکیج ۶ هزار دستگاه واگنی با همکاری روس‌ها در این نمایشگاه اجرا می‌شود.

 

وی ادامه داد: در قالب این قرارداد، ۴۹۰۰ دستگاه واگن کاملاً در داخل و توسط ۳ واگن‌ساز واگن‌پارس، واگن‌سازی کوثر و واگن‌سازی فولاد ساخته خواهد شد و ۱۱۰۰ دستگاه دیگر نیز در خارج از کشور ساخته می‌شود.

 

احمدی با بیان اینکه طرف ما در این قراردادها روس‌ها هستند، گفت: شرطی که برای طرف روسی در نظر گرفته‌ایم، این است که تا زمانی که خط تولید داخلی فعال نشود، اجازه ورود یک دستگاه واگن خارجی هم صادر نمی‌شود.

 

احمدی ساخت واگن‌های مذکور در داخل را ظرفیتی بزرگ و مدت زمان آن را ۳ سال عنوان کرد و گفت: واگن‌ها لبه‌بلند برای حمل مواد معدنی هستند.

 

معاون امور ناوگان راه‌آهن ادامه داد: برای این ۶ هزار دستگاه واگن، حجم قرارداد ۲۵۰ میلیون یورو است.

 

معاون امور ناوگان راه‌آهن ادامه داد: همچنین در بخش ناوگان ریلی مسافری برای چشم‌انداز راه‌آهن که تا سال ۱۴۰۲ است، وجود ۲۸ هزار دستگاه واگن مسافری پیش‌بینی شده است که باید تا سال ۱۴۰۲، ۴ هزار دستگاه واگن باری وارد ناوگان شود.

 

احمدی گفت: در راستای بهینه‌سازی خدمات ریلی مسافری در سال ۹۴ واگن‌های با عمر ۵۵ سال و در سال ۹۵ واگن‌های با عمر ۴۵ سال از ناوگان خارج شده‌اند و از دی‌ماه امسال نیز همه واگن‌های مسافری که بالای ۳۰ سال در صورتی که طبق دستورالعمل بازسازی اورهال نشوند، باید از ناوگان خارج شوند که شامل ۶۰۰ دستگاه است.

 

معاون امور ناوگان راه‌آهن گفت: در راستای توسعه ناوگان، جمع منابع مالی که باید تا سال ۱۴۰۲ عملیاتی شود ۳۵ هزار میلیارد تومان در بخش خصوصی و ۲۰ هزار میلیارد تومان در بخش دولتی است که سهم بخش دولتی بدان علت است که با عنوان مثال در خط آهن سریع‌السیر تهران-اصفهان به دلیل گران بودن ناوگان بخش خصوصی استقبال نکرده است.

 

وی اظهار داشت: برای تامین مالی در حال مذاکره با کشورهایی نظیر چین و روسیه و در حد محدود اروپا هستیم.

 

معاون امور ناوگان راه‌آهن گفت: همچنین برای ۷۰ دستگاه لکوموتیو مانوری مناقصه برگزار شد که در حال نهایی شدن است تا در داخل توسط شرکت‌های داخلی ساخته شود؛ هم‌اکنون واگن پارس و مپنا در این پروژه در حال رقابت هستند.

 

وی بیان کرد: سال گذشته توافقی با مپنا برای ساخت لکوموتیوهای ایران سفیر داشتیم، تا ۵۰ دستگاه لکوموتیو دیگر غیر از ۱۵۰ دستگاه قبلی تحویل ما دهند.

 

وی گفت: در کنار بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی قرارداد فعال‌سازی و بهسازی ۶۰ دستگاه لکوموتیو سرد (متوقف) با بخش خصوصی امضا کرده‌ایم که برنده این مزایده ظرف ۵ سال این لکوموتیوها را فعال می‌کند و در مدت ۱۲۳ سال نگهداری و فعالیت آنها را بر عهده دارد و تضمین می‌کند و پس از آن مالکیت لکوموتیوها به شرکت برنده اختصاص می‌یابد.

 

احمدی بیان کرد: تا سال ۱۴۰۲ باید ۱۸۰۰ دستگاه لکوموتیو به کشنده‌های راه‌آهن اضافه شود، امروز ۷۰۰ دستگاه لکوموتیو گرم (فعال) داریم.

 

راه‌اندازی شرکت لیزینگ ملی برای توسعه ناوگان ریلی

احمدی اظهار داشت: پیرو موافقت رئیس جمهور خط اعتباری خاصی از محل صندوق توسعه مالی برای ایجاد شرکت لیزینگ ملی اختصاص یافته است.

 

وی ادامه داد: در مرحله اول ۵۰۰ میلیون دلار طی موافقت هیأت مدیره صندوق توسعه ملی به شرکت لیزینگ ملی تزریق می‌شود؛ این شرکت ذیل یکی از بانک‌ها فعالیت می‌کند، تا در راستای توسعه ناوگان فعال شود.

 

وی همچنین توسعه حمل‌ونقل ریلی و حومه را از دیگر اولویت‌های راه‌آهن عنوان کرد و گفت: شرکت ایویکو پس از تحویل ۱۴ رام ریل‌باس متوقف شد و فعالیتی نداشت، اما پس از تزریق منابع مالی در حال حاضر ۱۰۰ درصد فعال است و طبق قرارداد قبلی ۶ دستگاه ریل‌باس جدید تحویل شبکه ریلی داده است و ۱۷ دستگاه ریل‌باس دیگر نیز تا پایان امسال تحویل ناوگان ریلی می‌دهد.

 

معاون امور ناوگان راه‌آهن ادامه داد: همچنین همزمان قرارداد ۱۵۰ دستگاه واگن جدید و ۵۰ رام ریل‌باس در قالب کنسرسیوم ایرانی-کره‌ای در حال پیگیری است که بعد از نهایی شدن اطلاع‌رسانی دقیق می‌شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.