ساخت هتل و تلهکابین در نخستین سکونتگاه انسان!
«بزرگترین زنجیره انسانی کرمان در حمایت از میراث تاریخی و طبیعی، در نخستین سکونتگاه شهر کرمان برگزار میشود تا کرمانیها بار دیگر مخالفت خود را با ساخت مرکز اقامتی روی کوه صاحبالزمان نشان دهند.»
«بزرگترین زنجیره انسانی کرمان در حمایت از میراث تاریخی و طبیعی، در نخستین سکونتگاه شهر کرمان برگزار میشود تا کرمانیها بار دیگر مخالفت خود را با ساخت مرکز اقامتی روی کوه صاحبالزمان نشان دهند.»
برای دومینبار زنجیره انسانی در حمایت از میراث تاریخی و طبیعی کرمان در کنار پلکان کوه مسجد صاحبالزمان (نخستین سکونتگاه شهر کرمان) روز جمعه (۱۲ خرداد) ساعت ۸:۳۰ برگزار میشود، تا مردم شهر کرمان باردیگر مخالفت خود را با تسطیح کوه و آسیبهایی که از مدتی قبل به دنبال ورود لودرها برای ساخت «مجموعه تفریحی، فرهنگی، هتل و خدمات تجاری بام کرمان» به این کوه تاریخی وارد شده، نشان دهند.
کوههای باستانی در غرب کرمان به صورت چهارگوشی مستطیلی، دیواره بلندی را تشکیل دادهاند که بزرگترین جنگل دستکاشت خاورمیانه را نیز در خود جای دادهاند کوه صاحبالزمان را با تاریخاش نابود میکنند
امید ابراهیمیپور، از دوستداران و فعالان میراث فرهنگی استان کرمان با اعلام این خبر به ایسنا گفت: به دنبال بررسیهای باستانشناسان و اسناد مکتوب موجود، کوه صاحبالزمان به عنوان یکی از مناطق تاریخی کرمان غارها و دستکندهای زیادی دارد که نشان میدهند این منطقه سکونتگاه اولیه انسانها در گذشته بوده است. بخشی از کتاب «از قلعه دختر تا دقیانوس» نوشته محمد دانشور نیز این قضیه را ثابت میکند، این در حالیست که مدتی است بخشی از کوه در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و آنها در حال تسطیح هستند تا مجموعه تفریحی، فرهنگی و اقامتی خود را در این مکان ایجاد کنند.
او با اشاره به قرار داشتن یک قلعه حدود 1500 ساله بالای کوه صاحبالزمان متعلق به دوره ساسانیان نیز اظهار کرد: چند سال پیش یک کارشناس میراث فرهنگی با بررسی قلعه دختر اعلام کرد این قلعه تاریخی است، اما هنوز هیچ اقدامی برای ثبت ملی این بنا انجام نشده است، حتی در زمانی که این قضیه به میراث فرهنگی استان اعلام شد، آنها تهیه پرونده و مستندات این قلعهی تاریخی را به من سپردند که تا خودم پروندهی ثبتی این بنا را تهیه کنم، این در حالی است که از حدود یک سال قبل بولدزرها روی کوه فعالیت میکنند تا هتل و تلهکابین در این محوطه ساخته شود.
از حدود یک سال قبل بولدزرها روی کوه فعالیت میکنند تا هتل و تلهکابین در این محوطه ساخته شود وی با اشاره به مصاحبههایی که برخی مسئولان استانی در دستگاههای دولتی محیط زیست، میراث فرهنگی، استانداری، شهرداری و شورای شهر داشته و اعلام کردهاند که انجام گودبرداری و هر اقدام دیگری در این کوه هیچ آسیبی به این منطقه تاریخی و طبیعی نمیزند، گفت: علاوه بر این که تا امروز به نظر می رسد بخشی از دستکندها به واسطهی تسطیح کوه از بین رفتهاند، از سوی دیگر اموال عمومی را به یک موسسه حقوقی فروختهاند و آن موسسه براساس طرحی که دارد در حال آمادهسازی فضا برای ایجاد مکان اقامتی و تفریحی است.
به گفتهی این دوستدار میراث فرهنگی کرمان، حتی برای انجام این اقدام بخشی از درختهای منطقه - به گفته شهردار کرمان در یکی از مصاحبههایش با رسانههای محلی - قطع شدهاند و از سوی دیگر براساس آنچه دیده میشود؛ به نظر میرسد بخشی از تاریخ روی کوه در حال نابودی است و کسی این اتفاق را جدی نمیگیرد!
ابراهیمیپور با اشاره به تجمع یک سال گذشته دوستداران میراث فرهنگی کرمان برای جلوگیری از این پروژه گفت: این منطقه جزو مناطق طبیعی است و بزرگترین جنگل دستکاشت کشور در این منطقه و تخت درگاه قلیبیگ قرار دارد اما هیچ کدام از آنها باعث نشده تا این اقدامات در منطقه متوقف شود.
ناصر شجاعی، پژوهشگر میراث فرهنگی نیز پیش از این دربارهی آثار تاریخی موجود در این منطقه اعلام کرد، در این مجموعه 260 هکتاری آثار باستانی بینظیری چون سایهنگاره نیمرخ انسان، قلعه سر به فلک کشیده دختر 3000 ساله، قلعه اردشیر، گنبدگبری 3000 ساله، بند مدین (سدی باستانی)، آسیابهای سنگی، بند مملکت (سدی باستانی)، تخت دریای قلیبیک، باغ دوره صفویه بیرمآباد و... قرار دارد.
اما این مجموعه ارزشمند میرود که در اثر بیتوجهی مورد تهدید جدی قرار گرفته و به بهانه احداث جاده و هتل به گونهای تخریب شود که هم بخش بزرگی از آثار باستانی و جاذبههای طبیعی آن آسیب ببیند و هم امکان ثبت جهانی آن کمرنگ شود.
به گزارش ایسنا، کوههای صاحبالزمان در ناحیه شمال شرقی استان کرمان قرار گرفتهاند و به نام کوههای «مسجد» معروف هستند.علت این نام گذاری به علت وجود یک مسجد در مرکز این رشته کوهها است که حالت یک نیم دایره به خود دارند .
این سلسله کوهها از شمال این منطقه از کنار امامزاده سید حسین شروع و در جنوب در کنار آثار باستانی به نام تخت دریاقلی بیگ ختم میشوند.بلندترین قله معروف کوههای اصلی به نام «قله اصلی» به ارتفاع 2950متر در وسط این رشته کوه قرار دارد. این منطقه را در گذشته «شیوشگان» مینامیدند.