بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

لاریجانیِ بی‌رقیب رییس ماند، امید کم رنگ شد

انتخابات هیات رئیسه مجلس پس از هیاهوی فراوان و مذاکرات گسترده به پایان رسید و لاریجانی که هیچ رقیبی نداشت و تنها نقطه وحدت فراکسیون‌های مجلس در این انتخابات بود دهمین سال ریاستش را در مجلس دهم تجربه خواهد کرد.

لاریجانیِ بی‌رقیب رییس ماند، امید کم رنگ شد
تین نیوز |

انتخابات هیات رئیسه مجلس پس از هیاهوی فراوان و مذاکرات گسترده به پایان رسید و لاریجانی که هیچ رقیبی نداشت و تنها نقطه وحدت فراکسیون‌های مجلس در این انتخابات بود دهمین سال ریاستش را در مجلس دهم تجربه خواهد کرد.

 

جلسه امروز(چهارشنبه) مجلس در شرایطی آغاز شد که انتخابات هیات رئیسه مهمترین دستور روز نمایندگان در خانه ملت بود و شاید هیچ کسی علاقه‌ای به هیچ موضوع دیگری در مجلس پیش از انتخابات هیات رئیسه نداشت.

 

در کنار حضور حداکثری نمایندگان در جلسه امروز مجلس، رسانه‌ها نیز حضور پررنگی در این جلسه داشتند و تیم‌های خبری متعددی از ابتدای صبح در مجلس حاضر شده بودند، اما شاید انتخابات هیات رئیسه مجلس ایران جذابیتی برای رسانه های خارجی نداشت و تقریبا هیچ تیم خبری از رسانه‌های غیر ایرانی در مجلس دیده نمی شد.

 

علی لاریجانی مجلس امروز را با نطق پیش از دستور آغاز کرد و با توجه به ایام ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران سخنانی در این‌باره مطرح کرد؛ آن هم در شرایطی که تقریبا خیالش از ریاست مجلس آسوده بود و از این حیث شاید بشود او را آرام‌ترین فرد جلسه پر استرس انتخاب هیات رییسه مجلس مجلس دانست.

 

بعد از سخنان لاریجانی نوبت به معرفی کاندیداهای هیات رئیسه شد و با آغاز این پروسه شور و هیجان و آرامش و نگرانی در جلسه بیشتر شد.

 

در انتخابات هیات رئیسه امسال مجلس تقریبا تا تا لحظه رای‌گیری هیچ‌چیز به جز ریاست لاریجانی قطعی نبود؛ آن هم در شرایطی که فراکسیون امید مجلس به دنبال وفاق بود، فراکسیون مستقلین به دنبال روش همیشگی و بینابینی خود و فراکسیون ولایی نیز به دنبال جبران شکست‌هایی که در سالهای اخیر تجربه کرده؛ اما در نهایت ترکیب رئیس و نواب رئیس برای اصلاح طلبان باقی ماند و مسعود پزشکیان وزیر دولت اصلاحات و علی مطهری عضو فراکسیون امید در کنار لاریجانی ابقاء شدند.

 

معرفی کاندیداهای دبیری مجلس با اتفاق جالبی همراه بود و یوسف نژاد که در ابتدا قصد حضور در هیئت رئیسه امسال مجلس را نداشت با رایزنی و صحبت کوتاهی که با عارف داشت در لیست کاندیداهای دبیران هیئت رئیسه مجلس جا گرفت که این کار مورد اعتراض کاظم جلالی قرار گرفت اما در نهایت ترکیب دبیران هیئت رئیسه تقریبا چیزی شد که مستقلین ولایی خواستند و یوسف نژاد از عضویت در هیئت رئیسه باز ماند.

 

اما در ترکیب ناظران، زنان مجلس که به دنبال نقش آفرینی در هیئت رئیسه بودند ناکام ماندند و فریده اولادقباد هم که از سوی این فراکسیون معرفی شده بود،‌ نتوانست در هیات رئیسه مجلس جا شود و عثمانی نیز که از فراکسیون امید و به عنوان عضو اهل سنت در سال اول مجلس دهم عضو هیئت رئیسه شده بود جای خود را به اسدالله عباسی از فراکسیون ولایی داد.


در نهایت لاریجانی با ده ساله شدن ریاستش رکورد دار ریاست مستمر بر قوه ِ مققنه در سال های پس از انقلاب شد و فراکسیون امید با از دست دادن دو جایگاه در هئیت رئیسه نسبت به سال قبل کم رنگ شد.


این انتخابات پایان حاشیه های انتخاباتی مجلس در سال جاری نخواهد بود و دو هفته ی آینده انتخابات ریاست کمیسیون ها هم حتما با حاشیه و وزن‌کشی‌های مختلف همراه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.