وزیر کار دستور حذف دوشغلهها را صادر کرد
در حالی که تنها چند روز از انتشار لیست اسامی مدیران چندشغله زیرمجموعه وزارت کار میگذرد، محمد شریعتمداری وزیر کار در نامهای به مدیران عامل سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری، دستور حذف مدیران چند شغله از هیات مدیره شرکتهای تابعه آنها را صادر کرد.
در حالی که تنها چند روز از انتشار لیست اسامی مدیران چندشغله زیرمجموعه وزارت کار میگذرد، محمد شریعتمداری وزیر کار در نامهای به مدیران عامل سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری، دستور حذف مدیران چند شغله از هیات مدیره شرکتهای تابعه آنها را صادر کرد.
به گزارش تیننیوز به نقل از ایسنا، موضوع انتشار اسامی اعضای هیات مدیره شرکتهای تابعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی وعدهای بود که شریعتمداری در راستای شفافسازی به فاصله چند روز پس از به دست گرفتن سکان اداره وزارت کار عملی کرد.
او هنگام اخذ رأی اعتماد از مجلس و در جریان دفاع از صلاحیت خود برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود که در صورت تصدی، کلیه معاملات در صندوقهای بازنشستگی و تامین اجتماعی را به طور مکشوف در اختیار مردم قرار میدهد و لیست اساسی همه مدیران و اعضای هیات مدیرههای شرکتهای تابعه این وزارتخانه را بر روی سایت رسمی منتشر میکند.
وزارت کار هم با انتشار لیست اعضای هیات مدیره شرکتهای تابعه وعده وزیر را عملی کرد و اسامی مدیران را در دسترس عموم قرار داد.این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که اطلاعات منتشره را به صورت مداوم تکمیل و به روزرسانی خواهد کرد.
در روزهای اخیر انتشار لیست اعضای هیات مدیره و مدیران شرکتهای تابعه وزارت کار واکنشهای متعددی را از سوی رسانهها در پی داشت و هر یک به زعم خود گوی سبقت را در افشاگری جزئیات این حرکت از هم می ربودند تا جایی که این موضوع حتی از نگاه یکی از برنامههای چالشی تلویزیون هم پنهان نماند و برنامه با موضوع بررسی لیست اعضای هیات مدیره منتشر شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به روی آنتن رفت و اسامی مدیران دوشغله و سهشغله زیرمجموعه وزارت کار را به تفکیک منتشر کرد.
ناگفته نماند که انتشار این لیست هم در نوع خود عجیب بود چرا که از افراد و نامهای متعدد با مدارک تحصیلی غیر مرتبط، حضور ژنهای خوب و برخی سیاسیون، مدیر یک روابط عمومی که مدیرعامل یک شرکت نفتی شده بود و حتی آشکار شدن برخی تخلفات نظیر اداره یک هلدینگ دارویی توسط سفیر ایران در واتیکان پرده برداشت و این گونه شد که شریعتمداری در اقدامی جدید ضرب الاجل هفت روزهای را برای استعفای چند شغلهها تعیین و دستور حذف مدیران چند شغله از هیات مدیره شرکتهای تابعه سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری را صادر کرد.
بیتردید اجماع رسانهای در این زمینه اگر نگوییم بیشترین سهم اما دستکم تاثیرگذاری لازم را در صدور دستور حذف دوشغلههای این وزارتخانه داشته است.
در دستور وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، سیدتقی نوربخش (مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی) و جمشید تقیزاده (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) ماموریت یافتند نسبت به اجرای دستور حذف مدیران چندشغله سازمانهای تابعه خود ظرف هفت روز کاری اقدام کرده و استعفای این مدیران از هیات مدیره شرکتهای تابعه سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری را اجرایی کنند.
متن دستور شریعتمداری به این شرح است:
جناب آقای دکتر نوربخش، مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی
جناب آقای تقیزاده، مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری
سلام علیکم
بیشک یکی از مطالبات جدی مردم، اجرای صحیح، دقیق و بدون تبعیض قوانین است. بر این اساس ضرورت دارد ماده (۲۴۱) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت که تاکید میدارد «هیچ فردی نمیتواند اصالتا یا به نمایندگی از شخص حقوقی همزمان در بیش از یک شرکت که تمام یا بخشی از سرمایه آن متعلق به دولت و نهادها یا موسسات عمومی غیردولتی میباشد، به سمت مدیرعامل یا عضو هیات مدیره منصوب گردد» با حساسیت و جدیت اجرایی گردد.
لذا لازم است افرادی که مدیرعامل و یا هیات مدیره شرکتهای تابعه بوده و مشمول قانون فوقالذکر نیز میباشند در راستای اجرای این قانون حداکثر ظرف مدت هفت روز کاری استعفای خود را به صورت مکتوب به مسئول ذیربط اعلام و تصویر آن به حوزه وزارتی این وازتخانه و دبیرخانه هیات امنا ارسال نمایند.
مسئولیت حسن اجرای این بخشنامه (دستور) برعهده بالاترین مقام مسئول آن سازمان و صندوق میباشد.
محمد شریعتمداری
وزیر و رئیس هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای تابعه