بازدید سایت : ۵۲۷۶۷
الجزیره تحلیل کرد؛

آیا بعد از روی آوردن ابوظبی به تهران، ریاض نیز به آن می‌پیوندد؟

شبکه المیادین نوشت که سفر هیات نظامی اماراتی به تهران تنها به معنای عقب‌نشینی امارات نیست بلکه این مساله نشان می‌دهد که ایران نیز به تلاش‌های امارات پاسخ مثبت داده است.

آیا بعد از روی آوردن ابوظبی به تهران، ریاض نیز به آن می‌پیوندد؟
تین نیوز |

یک تحلیلگر سیاسی با حضور در برنامه «الاتجاه المعاکس» که از شبکه الجزیره پخش می‌شود گفت: انتظار می‌رود عربستان به‌زودی موضع خود نسبت به تهران را تغییر دهد و از گام‌های صلح‌طلبانه ابوظبی تبعیت کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، فیصل عبدالستار همچنین گفت: ریاض تا به امروز نتوانسته است ضربه‌ای که ابوظبی با نزدیک شدنش به تهران از پشت به آن زد، را هضم کند.

این تحلیلگر سیاسی گفت: انعطاف سیاسی امارات در رابطه با تهران می‌تواند دو دلیل داشته باشد؛ یا این‌که از قدرت ایران می‌ترسد به‌خصوص این‌که تهدیدات تهران پس از پرواز پهپاد آمریکایی از خاک امارات و سرنگونی توسط ایران بیش‌تر شده است یا این‌که می‌خواهد راه را برای سعودی‌ها به منظور تغییر موضع خود در رابطه با ایران باز کند. امارات با تغییر سیاست خود در رابطه با جنگ یمن و به کارگیری سیاست ایجاد صلح و همچنین خارج کردن نیروهای خود از آن کشور پیام‌هایی دوستانه به تهران ارسال می‌کند.

این نویسنده و تحلیلگر سیاسی در ادامه گفت که آمریکا در آینده برای مقابله با ایران در کنار عربستان و امارات نخواهد ایستاد زیرا خواهان جنگ با تهران نیست، آمریکا تنها به دنبال بحرانی کردن اوضاع منطقه است زیرا این مساله به نفع این کشور است.

از سوی دیگر، صباح‌الخزاعی، تحلیلگر سیاسی عراقی که در این برنامه حضور داشت نظر متفاوتی داشت. وی معتقد بود که هیچ تغییری در روابط ایران و امارات به وجود نیامده است بلکه تحولات اخیر تنها در حد روابط دیپلماتیک و تجاری طبیعی است زیرا این دو کشور همسایه هستند.

وی گفت که هیچ طرف رسمی اماراتی اعلام نکرده است که در روابط امارات با ایران انعطاف سیاسی به وجود آمده است و این تحلیل‌ها و اخباری که منتشر می‌شود تنها یک دیدگاه شخصی است.

صباح‌الخزاعی تغییر موضع امارات در رابطه با جنگ یمن را اجرای توافق صلح استکهلم می‌داند. توافقی که یک سال پیش میان امارت و عربستان از یک طرف و حوثی‌های یمن از طرف دیگر امضا شد.

اخیرا یک هیات هفت نفره از مقامات گارد ساحلی امارات به تهران آمد و در رابطه با همکاری مرزی دو کشور، تردد اتباع و ترددهای غیرمجاز و یا بدون اطلاع و تسهیل و تسریع تبادل اطلاعات طرفین با مقامات ایرانی گفت‌وگو کرد.

این ششمین نشست گارد ساحلی ایران و امارات است. پنجمین نشست گارد ساحلی دو کشور در سال 1392 یعنی شش سال پیش برگزار شده بود.

این سفر هیات اماراتی به تهران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های عربی و بین‌المللی به دنبال داشت. شبکه المیادین در این باره نوشت که سفر هیات نظامی اماراتی به تهران تنها به معنای عقب‌نشینی امارات نیست بلکه این مساله نشان می‌دهد که ایران نیز به تلاش‌های امارات پاسخ مثبت داده است.

یک منبع در وزارت خارجه امارات در واکنش به این سفر اعلام کرد که این نشست ششمین نشست بین‌المللی مشترک میان گارد ساحلی ایران و امارت بوده و در راستای تکمیل نشست‌های پیشین برگزار شده است.

این مسئول اماراتی گفت: در نشست تهران موضوع ورود صیادان دو کشور به آب‌های طرف مقابل، آزادی صیادان ناقص قوانین صید و مبارزه با قاچاق مورد بررسی قرار گرفت.

در این راستا انور قرقاش، وزیر مشاور امارت در امور خارجه نیز به این سفر واکنش داد و گفت که در رابطه با پرونده ایران موضع مشترک امارات و عربستان دوری از درگیری و مقدم کردن فعالیت و اقدام سیاسی است، این در حالی است که دوحه از طریق بزرگ نمایی یک نشست روتین تلاش می‌کند از آب گل‌آلود ماهی بگیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.