وجود ۱۲۰ گسل فعال در ایران
استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی از وجود ۱۲۰ گسل فعال در ایران خبر داد.
استاد تمام پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله از وجود حدود ۱۲۰ گسل فعال در کشور خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مهدی زارع در حاشیه چهارمین همایش زلزله در بجنورد گفت: البته تعدادی از این گسل های مهم در خراسان شمالی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه یکی از گسلهای معروف موجود در خراسان شمالی گسل کپه داغ(عشق آباد) است، ادامه داد: شمالی ترین نقطه خراسان شمالی در مجاورت گسل کپه داغ(عشق آباد) قرار دارد که اگر این گسل حرکت کند شمال این استان را تحت پوشش قرار خواهد داد.
تعداد ایستگاههای لرزه نگاری در کشور کم است
وی در ارتباط با ایستگاه های شتاب نگار و لرزه نگار در کشور نیز اظهار کرد: حدود یک هزار و ۱۰۰ ایستگاه شتاب نگار و ۱۳۰ ایستگاه لرزه نگار در کشور وجود دارد.
زارع خاطرنشان کرد: اما با توجه به تعداد گسل های مهم موجود در کشور و لرزه خیزی ایران این تعداد ایستگاه ها کم است و باید حداقل تعداد آن ها به سه برابر افزایش یابد.
وی توضیح داد: بنابراین این تجهیزات یا باید خریداری شوند و یا اینکه تلاش شود تا در داخل ساخته شوند تا بتوان لرزه خیز ایران را خوب رصد کرد.
وی در ارتباط با فعالیت های پژوهشی انجام شده در این پژوهشگاه نیز گفت: در این شرایط بودجه ای و ارتباطات بین المللی، در یک مضیقه قرار داریم، بنابراین باید به سراغ نوعی از پژوهش ها برویم که هزینه کمتری را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به برنامه های این پژوهشگاه افزود: سامانه هشدار پیش هنگام مورد نظر است و ایجاد یک شبکه ای از افرادی که بتوانند هشدار زلزله را برای هشدار پیش هنگام زلزله دریافت کنند.