هشدار کارشناسان به پیامدهای تغییرات آبوهوایی علیه امنیت جهان
کارشناسان امنیتی، نظامی و اطلاعاتی آمریکا هشدار دادند، تغییرات آبوهوایی می تواند به یک تهدید «فاجعه بار» علیه امنیت جهان تبدیل شود.
کارشناسان امنیتی، نظامی و اطلاعاتی آمریکا هشدار دادند، تغییرات آبوهوایی میتواند به یک تهدید «فاجعه بار» علیه امنیت جهان تبدیل شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از رویترز، کارشناسان مربوطه این تهدید را ناشی از عوامل مختلفی از جمله از دست دادن معیشت مردم، بیماری، چالش ناشی از کمبود آب و مواد غذایی ارزیابی کردند.
این گروه از کارشناسان در گزارشی که از سوی یک مرکز غیرانتفاعی موسوم به مرکز آبوهوایی و امنیتی منتشر شده است، افزودند: فشارهای ناشی از گرم شدن زمین میتواند تنشهای سیاسی، ناآرامیها و درگیریها را تشدید کرده و ضمن دامنزدن به تندروهای خشونتطلبانه، سازوکارهای امنیتی دولتها را دچار فروپاشی کند.
در این گزارش همچنین آمده است: کشورهای جنگزده در آفریقا و خاورمیانه بیشتر از دیگر کشورها در معرض خطرند اما مناطق صنعتی نیز در مقابل چنین تهدیدی آسیبپذیر هستند.
در سه دهه آنیده در صورت بروز سناریوی کاهش گرما، هر منطقهای در جهان با تهدیدهای شدید امنیت ملی و جهانی مواجه خواهد شد. دمای بیشتر کره زمین شرایط فاجعه باری را در رابطه با خطرات امنیت جهانی در قرن ۲۱ به بار خواهد آورد که احتمالا بازگشت به شرایط قبلی را غیرممکن میکند.
نگرانیها درباره تاثیرات تغییرات آبوهوایی به درخواست برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و کاستن از روند گرم شدن زمین، در بحبوحه موارد گرمای شدید ناشی از تغییرات آبوهوایی همچون آتشسوزیهای گسترده و سیل منجر شده است.
سازمان ملل نیز سال گذشته در گزارشی درباره پیامدهای تاثیرات ناشی از تغییرات آبوهوایی هشدار داد.
گزارش کارشناسان آمریکایی که دیروز (دوشنبه پنجم اسفندماه) منتشر شد، همچنین درباره جابهجایی افراد به دلیل افزایش دما، خشکسالی و کاهش تامین آب آشامیدنی و غذا هشدار میدهد.
در این گزارش آمده است: با کمیاب شدن منابع، بیماریها گسترش مییابند و امنیت مرزها و زیرساختارها فرو میپاشد و این امر میتواند به افراطگرایی، جنایت و قاچاق انسان دامن بزند.
به گفته « رود شونور » تحلیلگر پیشین اطلاعاتی آمریکا و یکی از نویسندگان این گزارش، با شکنندگی بیشتر کشورها، آینده تیره و تاری در انتظار است.
کارشناسان تهدیدهای ناشی از تغییرات آبوهوایی را افزایش دمای زمین به میزان بیش از یک تا دو درجه سانتیگراد تا پایان قرن حاضر میدانند.
سازمان ملل هشدار داده اگر انتشار گازهای کربنی به شکل چشمگیری کاهش نیابد متوسط دمای زمین تا آن زمان چهار درجه افزایش خواهد یافت.
توافق آبوهوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ میلادی کاهش دمای زمین به زیر ۲ درجه را هدف قرار میدهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بدون توجه به هشدار کارشناسان، تلاشهایی را برای خارج کردن کشورش از این توافق آغاز کرده است.