وضعیت هزینه بیماران کرونا در بخش خصوصی
معاون درمان وزارت بهداشت، در ارتباط با آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.
معاون درمان وزارت بهداشت، در ارتباط با آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.
به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، قاسم جان بابایی، پیش از ظهر سه شنبه در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، اظهار کرد: اولین مورد کرونا در قم بود، روز ۲۹ بهمن به ما اطلاع دادند یک موردی است که با آنفلوانزا فرق میکند و بعد با دستور وزیر به قم رفتیم و آزمایشهای دیگر را انجام دادیم و نتیجه کرونای آن دو بیمار مثبت اعلام شد و بعد از آن هم به گیلان رفتیم و آنجا هم مواردی بودند که تست کرونا آنها مثبت اعلام شد.
وی افزود: کمتر از ۱۰ روز ۴۰ هزار تخت برای بستری آماده کردیم که در ابتدا اصلاً به این تعداد تخت هم نیازی نبود، بیشترین بیماران را به بزرگترین بیمارستانهای استانها انتقال دادیم تا بتوان بهتر به آنها خدمات ارائه داد.
جان بابایی تصریح کرد: کشورهای دیگری که با فاصله کوتاهی با ما کرونا در کشورشان شیوع پیدا کرده بود، همچنان در پیک هستند ولی ما از اواخر هفته سوم این بیماری شرایط پیک اتفاق افتاده و روند رو به افزایش نداشتیم، ۱۰ روز قبل از عید در خیلی از استانها روند ثابت داشتیم و الان حتی در برخی از استانها کاهش هم داریم.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در ایتالیا، اسپانیا، انگلیس و آمریکا برای مقابله با این بیماری با مشکل مواجه شدند و هنوز به پیک واقعی این بیماری نرسیده اند.
وی گفت: ما در ایران روند رو به نزول داریم اما اگر مردم مراعات نکنند امکان دارد در برخی از استانها مجدد با شیوع بالا مواجه شویم.
جان بابایی ادامه داد: آمادگی داریم که تقریباً نزدیک به ۵۰ درصد از ظرفیت تختهای بیمارستانی در استانها را برای بیماران کرونایی استفاده کنیم ولی خب نیازی به این نداریم چرا که شیوع بیماری کنترل شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، بیان کرد: تشخیص قطعی این بیماری با روش PCR است ولی این روش قابل ارزش نیست و تشخیص قطعی با سی تی اسکن و عکس رادیوگرافی است. اگر از بیمار مراقبت خوبی شود از هر دارویی برای بیمار بهتر است چراکه هیچ دارویی به تنهایی نمیتواند این بیماری را خوب کند و فقط باید از بیمار مراقبت شود.
وی یادآور شد: بیش از ۱۰۰ هزار پرستار مستقیم در حال مراقبت از بیماران هستند و بیش از ۱۲ هزار پزشک هم به صورت مستقیم با بیماران در ارتباط هستند اما تعدادی دیگری از همکاران به صورت غیرمستقیم هم با بیماران در ارتباط هستند.
جان بابایی گفت: مهمترین کاری که در وزارت بهداشت به دنبال آن هستیم دو کار است، کاهش مرگ و میر و خریدن زمان برای شکستن حلقههای انتقال است.
معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه بیمار کرونایی در بخش خصوصی چقدر هزینه باید پرداخت کند گفت: آن چیزی که ما آزمایش میگیریم و خدمات به بیماران ارائه میدهیم رایگان است اما بیمارانی که در بخش خصوصی میروند تنها باید هزینه هتلینگ یا اتاق ویژه را بدهند و مبلغی اضافی برای اینکه کرونایی هستند نباید پرداخت کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه هزینه تست کرونا در آزمایشگاهها چقدر است، گفت: تعرفهای برای بخش خصوصی نداریم و از مردم هم میخواهیم تا جایی را وزارت بهداشت برای دریافت تست کرونا معرفی نکرده است به آزمایشگاهها اعتماد نکنند که نخواهند هزینه زیادی پرداخت کنند.
جان بابایی ادامه داد: ما تعرفهای برای بیماران کرونایی نداریم و اگر بیمارستانی از بیماران تعرفه جداگانه ای دریافت میکند حتماً اعلام کنید تا هم در ارزشیابی بیمارستان اعلام شود، شاید این تخلف منجر به تعطیلی آن بیمارستان شود.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اینکه میگویند ۴۰ درصد انتقال بیماری کرونا در بیمارستانها رخ داده است مطلب درستی نیست و باید حتماً مطالعات و تستهای بسیاری شود که این کار بسیار زمان میبرد و به همین دلیل الان این مطلب از نظر پژوهشی دقیق و کامل نیست.
وی گفت: برای بهبود بیماران یکسری درمانهای تحقیقاتی داریم که بعد از طی روند قانونی اجازه پیدا میکنیم بر روی بیماران تست کنیم که تزریق پلاسما هم از دسته درمانهای تحقیقاتی ما است.