بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

روزهای بارانی ماسک بزنیم یا نزنیم/ماسک نباید خیس شود

یکی از دغدغه های این روزهای کرونایی که همزمان شده با فصل بارش برف و باران، استفاده اصولی و بهداشتی از ماسک است. اینکه اگر ماسک ما خیس شد، چه کار کنیم و اینکه ماسک نزنیم.

روزهای بارانی ماسک بزنیم یا نزنیم/ماسک نباید خیس شود
تین نیوز |

یکی از دغدغه های این روزهای کرونایی که همزمان شده با فصل بارش برف و باران، استفاده اصولی و بهداشتی از ماسک است. اینکه اگر ماسک ما خیس شد، چه کار کنیم و اینکه ماسک نزنیم.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرنگار مهر، شبنم تهران عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که اولین و مهم ترین نکته برای مقابله با بیماری، رعایت اقدامات پیشگیرانه است، گفت: استفاده مرتب از ماسک و تعویض آن در مواقع لزوم نقش به سزایی در قطع زنجیره انتقال ویروس دارد.

این متخصص بیماری های عفونی، در خصوص نحوه استفاده از ماسک در روزهای بارانی، افزود: ماسک‌ها، به ویژه ماسک‌های پارچه‌ای به محض خیس شدن کارایی خود را از دست می‌دهند و حتماً باید تعویض شوند. لذا، توصیه می شود در روزهای بارانی، حتماً ماسک جایگزین با خود همراه داشته باشید.

شاید همین تصور خیس شدن ماسک در روزهای بارانی، برخی افراد را مجاب کند که ماسک نزنند. در حالی که یکی از نگرانی های متخصصین عفونی در روزهای سرد سال، حضور افراد در محیط ها و فضاهای بسته و بدون تهویه است که مهم ترین عامل انتقال ویروس می شود. بنابراین، اگر افراد به بهانه بارانی بودن هوا، از زدن ماسک خودداری کنند و بدون ماسک در محیط های بسته حضور یابند، می تواند منجر به شیوع بیماری شود.

علیرضا فاطمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره نحوه استفاده ماسک در هوای سرد و نمناک، گفت: صرف نظر از علت مرطوب شدن ماسک هر علتی که باعث مرطوب شدن یا خیس شدن ماسک شود تأثیرگذاری ماسک را کاهش می‌دهد.

وی نسبت به استفاده از ماسک‌های خیس با شروع فصل سرما و بارندگی‌ها هشدار داد و افزود: در روزهای بارنی از ماسک خیس استفاده نکنید.

فاطمی با اشاره به اینکه استفاده درست و صحیح از ماسک به عنوان مهم‌ترین عامل بازدارنده از ابتلاء به بیماری بسیار ضروری است، ادامه داد: در زمانی که باران می بارد اگر از خیس شدن ماسک جلوگیری شود می‌توان تا زمان استاندارد که حدود چهار ساعت است، از ماسک استفاده کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: در هر شرایطی در صورت مرطوب شدن ماسک، حتی به دلیل صحبت کردن‌های متمادی باید ماسک را تعویض کنید.

وی با بیان اینکه استفاده از شال گردن به جای ماسک (در صورت اضطرار) در سرما منعی ندارد، افزود: شال گردن به دلیل بافت سنگینی که دارد می‌تواند به خوبی از انتقال و یا ورود ویروس پیشگیری کند اما نکته اینجاست که اگر چنانچه ماسک در دسترس نباشد می‌توان از شال گردن استفاده کرد چرا که ماسک‌های استاندارد تأثیر بهتری برای پیشگیری از بیماری دارند.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشکل و چالش استفاده از شال گردن این است که اگر احیاناً شال گردن به هر دلیلی در حین استفاده مرطوب و یا به ویروس آلوده شود، دور انداخته نمی‌شود و ممکن است فرد ویروس را حتی با خود به داخل منزل یا محیط کار هم ببرد در حالی که ماسک‌های یکبار مصرف به راحتی قابل تعویض هستند.

فاطمی تاکید کرد: باید شال گردن حتماً بعد از استفاده و در اولین فرصت به دقت شستشو شده تا ویروس و یا آلودگی احتمالی از سطح ویروس پاک شود.

وی درباره زمان اثرگذاری استفاده از ماسک‌های معمولی نیز توضیح داد: زمان استفاده از ماسک‌های سه لایه معمولی حداکثر سه تا چهار ساعت است.

فاطمی یادآور شد: زمانی که ماسک مرطوب‌تر شود مدت استفاده از ماسک کوتاه‌تر نیز خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اهمیت استفاده عموم مردم را از ماسک یادآور شد و هشدار داد: مهم این است که همه ی مردم از ماسک استفاده کنند در این صورت است که بیماری به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود. فردی که مبتلا نشده از ماسک استفاده می‌کند که از بروز بیماری پیشگیری کند ولی ۷۰ درصد جلوگیری از سرایت پذیری به این موضوع وابسته است که فرد ناقل از ماسک استفاده کند.

فاطمی گفت: ماسک فرد سالم ۳۰ درصد از ابتلاء به بیماری پیشگیری می‌کند بنابراین تأثیر مهم کاهش شیوع بیماری را زمانی شاهد خواهیم بود که همه به صورت عمومی از ماسک استفاده کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.