بازدید سایت : ۶۹۳۳۳
وضعیت بحرانی آب در پایتخت؛

۸۴ درصد سدهای تهرانی خالی است

قاسم زاده سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه ۱۶ درصد سدهای تهران پر و حدود ۸۴ درصد آنها خالی است، گفت: در صورتی که بارندگی ها به وضعیت نرمال بازنگردد، اوضاع آبی پایتخت بحرانی خواهد شد.

تین نیوز |

قاسم زاده سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه ۱۶ درصد سدهای تهران پر و حدود ۸۴ درصد آنها خالی است، گفت: در صورتی که بارندگی ها به وضعیت نرمال بازنگردد، اوضاع آبی پایتخت بحرانی خواهد شد.

به گزارش تین نیوز ، وضعیت بارندگی در تهران به شدت نگران کننده است. بر اساس آماری که سخنگوی صنعت آب کشور اعلام کرده تنها ۱۶ درصد سدهای تهران پر هستند. در حالی وضعیت منابع آبی تهران در شرایط بحرانی قرار داشته و حدود ۸۴ درصد سدهای تهران خالی است که فیروز قاسم زاده می گوید که نمی خواهیم مردم آثار ملموش کاهش بارندگی ها را در زندگی خود حس کنند.

او که امیدوار است که در ماه های آینده با بارندگی مناسب شرایط ذخایر آبی کمی بهبود بیابد، افزود: تداوم وضعیت موجود ما را هم نگران کرده و نداشتن بارندگی در ماه های آینده در سطح تهران مشکل آفرین خواهد بود.

به گفته او، مقدار بارندگی ها در تهران حدود ۷۰ درصد کاهش یافته و موجودی سدهای تهران در مقایسه با پارسال که اتفاقا سال خشکی بود هم حدود ۲۱ درصد کاهش یافته است.

۲۸ میلی متر بارندگی در ابتدای سال آبی تا حالا

قاسم زاده سخنگوی صنعت آب که طی یک نشست خبری در جمع خبرنگاران سخن می گفت، اظهار داشت: از ابتدای سال آبی به طور متوسط ۲۸ میلیمتر بارندگی داشته ایم که نسبت به متوسط بلندمدت (۵۴ ساله) ۱۶ درصد کاهش داشته، البته میزان بارندگی مشابه سال گذشته بوده و اختلاف اندک است.

او با بیان اینکه علیرغم کاهش بارندگی ورودی به مخازن سدها نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد رشد داشته، گفت: میزان آب ورودی به سدهای کشور در حال حاضر ۲.۷ میلیارد متر مکعب است.

سخنگوی صنعت آب رقم خروجی از سدها را ۳.۸ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و افزود: ۵ درصد آب کمتری از مخازن سدها خارج شده است.

او همچنین میزان آب موجود در سدها را ۱۸ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: مخازن سدها ۳۷ درصد پرشدگی دارند که نسبت به پارسال ۲ درصد رشد را نشان می دهد.

سدهای بحرانی کشور کدامند؟

قاسم زاده  با بیان اینکه سدهای کشورهای بین ۱۰ تا ۸۰ درصد موجودی دارند، درباره سدهای بحرانی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۱۲ درصد سد زاینده رود، ۱۲ درصد سد کرخه، ۱۱ درصد سد سفید رود، ۱۸ درصد سد رجایی مازنداران پر است. البته شرایط در برخی از سدهای کشور هم نسبت به سال گذشته بهتر است. به عنوان مثال حدود ۷۷ درصد سد کوثر پر است.

سخنگوی صنعت آب در ادامه به موضوع تغییر اقلیم در سطح کشورهای منطقه پرداخت و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در تمام دنیا تغییر اقلیمی حاکم است و کشورهای خاورمیانه نیز طی ۲۰ تا ۴۰ سال آینده بدترین شرایط را تجربه می کنند یعنی در برخی مناطق رشد بارش و در برخی از نقاط کم بارشی را شاهدیم. مثلا در استان های فارس، بوشهر، یزد، کهگیلویه رشد خوبی داریم اما در سیستان و بلوچستان، تهران، قزوین، قم، همدان بارش کاهش یافته، این جابجایی بارش در دیگر کشورها نیز رخ داده است.

۴ درصد تهرانی ها بد مصرف هستند

او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۱۲.۵ درصد خانوارها در بازه بد مصرف هستند گفت: مثلا در تهران حد مجاز مصرف آب ۱۴ متر مکعب است اما بدمصرف ها ۲۸ متر مکعب مصرف داشته اند.

قاسم زاده ادامه داد: در سالهای گذشته ۵ درصد مشترکین تهران بد مصرف بوده اند که این روند در سال جاری به ۴ درصد رسیده است و این ۴ درصد ۱۰ درصد آب را مصرف می کنند که باید این رقم کاهش یابد.

او همچنین درباره پاداش خوش مصرف ها گفت: از آبان ماه کسانی که میزان مصرف خود را نسبت به ماههای قبل کاهش دهند پاداش خوش مصرفی دریافت خواهند کرد.

سخنگوی صنعت آب درباره احتمال جیره بندی آب نیز گفت: تمام تلاش ما این است که جیره بندی نشود پیش بینی ها این است که در سه ماه آتی شرایط با بارش ضمن اینکه ۴۵ درصد بارش ها نیز در فصل پاییز خواهد بود بنابراین امیدواریم که مخازن تغذیه شوند.

اما و اگرهای آبگیری سد چمشیر

وی درباره انتقادات به احداث سد چمشیر گفت: در مورد این سد ارزیابی های زیست محیطی اتخاذ شده به طوریکه از زمانی آغاز این عملیات ۸ مرجع مختلف مطالعات مختلفی در رابطه با این پروژه انجام دادند. با احداث این سد می توانیم آب های سیلابی رودخانه زهره را ذخیره کرده و به جای اینکه سیلاب ها از دسترس خارج شوند این آب ها را ذخیره کنیم.

به گفته سخنگوی صنعت آب، سد کوثر هم شرایط مشابه چمشیر را دارد که اتفاقا آب حدود ۲.۵ میلیون نفر از طریق همین سد تامین می شود.

کاهش کیفیت آب تهران در شرایط کم آبی

وی درباره افزایش برداشت از آب های زیرزمینی و خطر فرو نشست زمین بیان داشت: ما در سیاست های طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی بنا داریم که انسداد چاه های غیر مجاز را با جدیت بیشتری پیگیری کنیم. همچنین با اضافه برداشت از چاههای مجاز نیز برخورد خواهد شد. همچنین اعمال مدیریت کنترل هوشمند را در دستور کار داریم.

او درباره تغییر کیفیت آب شرب تهران گفت: تمام تلاش ما این است که استانداردهای سخت گیرانه رعایت شود وزارت بهداشت نیز بر تمامی تصفیه خانه ها نظارت دارد آزمایشگاه های وزارت نیرو نیز تماما به طور تمام وقت کیفیت آب را کنترل می کنند.

قاسم زاده با اشاره به این نکته که در شرایط کم آبی کیفیت آب کاهش می یابد اما خارج از استاندارد نیست، افزود: در حال حاضر در تهران ۵۰ درصد از آب زیرزمینی و ۵۰ درصد از آب سطحی استفاده می شود.

او همچنین درباره میزان ورودی آب از سوی افغانستان به ایران گفت: در حال حاضر سد کمال خان شرایط مطلوب ندارد بنابراین افغانستان مطابق قبل رها سازی آب را انجام نمی دهد طبق رایزنی هایی که داریم باید این اقدام صورت گیرد و مشکل سازه ای که قرار بود اصلاح شود باید اجرایی شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر هیچ ورودی از سمت افغانستان به چاه نیمه های سیستان و بلوچستان نداریم.

سخنگوی صنعت آب در خصوص وضعیت کشت پاییزه اظهار داشت: در نوار جنوبی کشور محدودیتی نداریم اما در غرب کشور و فلات مرکزی، کشت پاییزه را منوط به بارندگی کرده ایم؛ اگر بارش ها در ادامه پاییز مطلوب باشد و بتوانیم با اطمینان از شرایط تأمین پایدار آب شرب، آب را برای کشاورزی تخصیص دهیم، کشت پاییزه در استان های مرکزی صورت می گیرد، در غیراین صورت، باید کشت، به بهمن ماه موکول شود.

پیش بینی رشد بارش ها در سه ماه آینده

او افزود: اگرچه جلسات مربوطه در خصوص تعیین میزان منابع و مصارف آب برگزار شده و هفته گذشته تصمیمات نهایی در این زمینه اتخاذ شده، اما در صورت لزوم، در اسفندماه مجددا برنامه ها بررسی و به روز رسانی خواهند شد.

قاسم زاده از پیش بینی جدید وقوع بارش ها در کشور در سه ماه آینده خبر داد و گفت: بر اساس پیش بینی های جدید صورت گرفته که برمبنای رصد الگوهای هواشناسی بوده، در سه ماه آینده در مجموع بارش های کشور نرمال و در برخی مناطق مثل بخش های غربی کشور، بارش هایی بیش از نرمال را شاهد خواهیم بود.

سند استفاده از آب های نامتعارف در بخش صنعت تدوین شد

سخنگوی صنعت آب در باره استفاده از آب های نامتعارف در بخش صنعت خاطرنشان کرد: هدف گذاری جدی در بخش آب این است که صنعت آب موردنیاز را از آب های نامتعارف تأمین کند.

قاسم زاده گفت: براین اساس سندی در وزارت نیرو تدوین شده و به دستگاه های مختلف در استان ها ابلاغ شده است.

او ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای عالی آب دیگر به صنایع آب جدید تخصیص داده نخواهد شد و باید از آب های نامتعارف استفاده کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: بازار
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.