پاتک به ترافیک بروجرد با طرح "پارکومتر"
طرح پارکومتر الکترونیک و یا کارت پارک برای نخستین بار در استان لرستان سال گذشته در بروجرد اجرا شد تا پاتکی به ترافیک گرهخورده در خیابانهای هسته مرکزی این شهر باشد.
طرح پارکومتر الکترونیک و یا کارت پارک برای نخستین بار در استان لرستان سال گذشته در بروجرد اجرا شد تا پاتکی به ترافیک گرهخورده در خیابانهای هسته مرکزی این شهر باشد.
خیابانهای کمعرض بهویژه در هسته مرکزی شهر بروجرد همواره معضل اصلی تشدید ترافیک در این محدوده بوده بهنحویکه شورای ترافیک، فرمانداری، شورای شهر و شهرداری بروجرد را باوجوداین معضل در رفع آن ناکارآمد ساخته است.
حالا چند سالی است برای کاهش ترافیک در این محدود مسکنهای مقطعی همچون طرح پارکومتر تجویز میشود تا قدری از سنگینی بار ترافیک در هسته مرکزی بروجرد که آن را شبیه کلانشهرها کرده است، کاسته شود.
مسکنهای مقطعی برای ترافیک بروجرد
اجرای طرحهای ناموفقی چون پارکومتر قلکی و پارکبان و یا یکطرفه کردن برخی خیابانها سبب شد تا این بار شورای ترافیک برای نخستین بار در استان لرستان طرح پارکومتر الکترونیک و یا کارت پارک را در بروجرد تجویز نماید. طرحی که قرار بود توسط یک شرکت خصوصی از اواخر تابستان سال گذشته اجرا شود.
این طرح که در ابتدا بدون اطلاعرسانیهای وسیع در خیابانهای هسته مرکزی بروجرد کلید خورد با نارضایتیهای عمده شهروندان به یک سال نرسیده مواجه شده که متولیان شرکت مجری را برای پاسخگویی به حضور خبرنگاران کشانده است. مشکلاتی از قبیل کاهش مدتزمان پارک از نیم ساعت به 15 دقیقه، عدم کارکرد صحیح دستگاههای کارتخوان، دریافت قبوض بالا به ازای یک نیش ترمز، هزینه بالای طرح خودروهای میهمان، نادیده گرفتن حقوق شهروندی توسط پارکبانها و استفاده از رانت اجرای این طرح توسط برخی اعضای شورای شهر بروجرد ازجمله ایراداتی است که در میان شهروندان از اجرای این طرح گرفته میشود.
فرهاد نجف پور مدیرعامل شرکت سامیار مجری طرح کارت پارک بروجرد در گفتوگویی با دفاع از طرح خود گفت: کارفرمای اجرای این طرح شهرداری است اما عملاً این طرح توسط فرمانداری، شورای ترافیک و شورای شهر اداره میشود و دستوراتی برای اجرای آن داده میشود و طبیعی است که باوجوداین تعداد متولی کار در اجرا با موانعی مواجه میشود.
وی بابیان اینکه در طول هفته بهجای نظارت بر کیفیت اجرای طرح تنها پاسخگوی مشکلات و مسائل منعکسشده هستیم، افزود: کاهش مدتزمان پارک خودروها از نیم ساعت به یک ربع و طرح پارک میهمان مصوبه کارگروه تطبیق فرمانداری است.
مجری طرح کارت پارک بروجرد با اشاره به مصوبه وزارت کشور مبنی بر لزوم آفلاین بودن سیستمهای پارکبانی در کل کشور عنوان کرد: آنلاین بودن سیستمهای پارکبانی سبب بروز مشکلاتی در کلانشهرهایی همچون مشهد شده که با این تجربه اجازه آنلاین بودن به دیگر سیستمها داده نمیشود.
مزایای اجرای طرح کارت پارک الکترونیک در بروجرد
وی در ادامه به مزایای اجرای این طرح در بروجرد در مدتزمان 10 ماه گذشته از اجرای آن پرداخت و گفت: بنا به اعلام رئیس پلیس راهور بروجرد ترافیک هسته مرکزی شهر تا 40 درصد کاهشیافته و سرقت خودرو در این محدوده نیز به میزان کامل ازمیانرفته است.
نجف پور ایجاد اشتغال برای 50 نفر بهصورت مستقیم و 15 نفر بهصورت غیرمستقیم و ایجاد مبلمان شهری با استفاده از البسه متحدالشکل پارکبانها و کشف اشیاء گمشده و پیدا کردن کودکان خردسال را از دیگر مزایای این طرح برشمرد.
البته مجری طرح کارت پارک بروجرد اجرای طرح کارت پارک را موجب توزیع عادلانه پارک بین رانندگان دانست که با اجرای این طرح فضای مناسب برای استفاده از حاشیه معابر و پارک خودروها مهیا و از توقف طولانیمدت برخی خودروها که مانعی برای فضای پارک دیگران هستند، جلوگیری میشود.
نجف پور البته این را هم گفت که هیچگونه رانت و یا مشارکتی از سوی اعضای شورای شهر به دلیل تشابهات اسمی در اجرای این طرح وجود نداشته و این طرح درآمد آنچنانی برای خودش نداشته است که بخواهد از آن جیب خود را پر کند و بهاصطلاح پولی به جیب بزند.
البته نارضایتی شهروندان از اجرای دقیق این طرح و اخذ مبالغ بالا از دارندگان خودرو به ازای پارک زیر 15 دقیقه مربوط است که مطابق قانون چارهای جز پرداخت این مبالغ نیست.
46