بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

پذیرایی با طعم خطر در راههای روستایی مازندران

افزایش ساخت و سازدر قالب سالن و مجموعه های پذیرایی در حاشیه راههای روستایی مازندران در فاصله کم با یکدیگر به مساله ای نگران کننده در تامین ایمنی راهها و امنیت جانی مردم در این‌مسیرها مبدل شد.

 پذیرایی با طعم خطر در راههای روستایی مازندران
تین نیوز |

    افزایش ساخت و سازدر قالب سالن و مجموعه های پذیرایی در حاشیه راههای روستایی مازندران در فاصله کم با یکدیگر به مساله ای نگران کننده در تامین ایمنی راهها و امنیت جانی مردم در این‌مسیرها مبدل شد.

به گزارش ایرنا، راههای روستایی مازندران بدور از هیاهوی شهرها برخوردار از چشم انداز زیبا و طبیعی امروزه به گزینه مطلوب و مورد تقاضای سازندگان سالن های پذیرایی مبدل شد تا فضایی مفرح و جذاب را برای پذیرایی از مهمانان جشن های عروسی و دیگر مراسم شاد مردم ایجاد بکنند .

روند رو به رشد ایجاد این نوع سالن ها ، تردد بیشتر خودروها و افراد را در جاده های روستایی به همراه دارد وافزایش تردد به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی در حریم راهها به علتی برای وقوع حوادث جاده ای منجر به مصدومیت و فوت افراد در این راهها مبدل شد به طوریکه نگرانی هایی را برای مردم و نیز مسئولان ایجاد کرد .

بیش از 10 هزار کیلومتر طول راههای استان مازندران شامل آزادراه ، بزرگراه ، راههای اصلی ، فرعی و روستایی است که کمی بیشتر از هفت هزار کیلومتر از آن را راه روستایی و ارتباطی روستاهای استان تشکیل می دهد .

معصومه بانوی قائمشهری که در اوایل دهه 90 همسر خود را براثر تصادف در جاده روستای قادیکلای بزرگ این شهرستان از دست داد یکی از خسارت دیدگان ناشی از همین موضوع است .

وی به خبرنگار ایرنا گفت : به جشن عروسی بستگان در یکی از سالن های مسیر راه روستاهای قادیکلا به آهنگر کلا دعوت شدیم که آن حادثه خونین زندگیمان را دگرگون کرد .

وی عنوان کرد : در شب حادثه تصادف ، به دلیل پرشدن جای پارک خودرو این سالن پذیرایی ، همسرم مجبور شد تا در مسافتی دورتر و حاشیه راه خودرو را پارک بکند .

معصومه ادامه داد : خودروی عبوری در تاریکی شب متوجه حضور همسرم در حاشیه راه نشد و با وی برخورد کرد و همسرم به دلیل ضربه وارده به سرش در دم جان باخت .

وی عنوان کرد : در حالی این سالن های پذیرایی در حاشیه راههای روستایی قرار دارند که جاده تنگ و باریک جوابگوی تردد خودروها نیست .

* مسئولان روستایی هم دل نگران ساخت سالن های پذیرایی در مسیر راههای روستایی

ساخت تالار و سالن های پذیرایی و برگزاری مراسم در راههای روستایی در اکثر شهرستان های مازندران انجام شده است که از آن جمله می توان به شهرستان جویبار اشاره کرد .

بخشدار مرکزی شهرستان جویبار با تایید افزایش تعداد سالن های پذیرایی و مجالس در راههای روستایی این بخش گفت : این بخش با 40 روستا 24 هزار نفر جمعیت دارد که در سالهای اخیر حدود 10 سالن در راه روستاهای این بخش احداث شد و فعالیت می کنند .

محمد مدانلو در توصیف راههای روستایی جویبار آنان را باریک و پرتردد ذکر کرد و افزود : سازندگان سالن های پذیرایی سعی می کنند تا در مسیرهای پرتردد روستایی این سالن ها را بسازند که چتر جذب مشتریان را برای مجموعه خود بیشتر بکنند .

وی ادامه داد : با ساخت سالن های پذیرایی متعدد در مسیرهای پرپیچ و خم و همچنین نامناسب راههای روستایی مشکلی بر مشکلات این راهها در جویبار اضافه شد .

بخشدار مرکزی جویبار با اشاره به وقوع تصادفات منجر به فوت و مصدومیت در راههای روستایی این شهرستان گفت : هر چند نمی توان وقوع تمامی این تصادفات را به وجود این سالن های پذیرایی منتسب کرد اما در صورت نبود این سالن ها در مسیر می شد از پاره ای تصادفات جلوگیری کرد .

وی افزود : چرا که با استقرار سالن مراسم و بیشتر شدن تردد خودروها و افراد در مسیر ، راهها عریض تر نمی شود و راه برای استفاده همان تعداد اهالی روستا است .

به گفته مدانلو با افزایش تردد در این راههای روستایی مطمئنا ضریب ایمنی راهها کاهش یافته و تصادفات نیز رخ می دهد .

* وقوع 12 فوتی در تصادفات راههای روستایی در پنج‌ماهه نخست امسال

مدیر کل پزشکی قانونی مازندران گفت : در پنج ماهه نخست امسال 272 مورد فوت براثر تصادف در راههای استان رخ داد که از این تعداد 12 مورد در راههای روستایی بود .

علی عباسی افزود : این تصادفات منجر به فوت در راههای روستایی واقع در شهرستان های ساری ، محمودآباد ، تنکابن ، قائمشهر ، جویبار ، سوادکوه ، نکا و گلوگاه رخ داد .

وی گفت : پارسال نیز 36 مورد تصادف منجر به فوت در راههای روستایی مازندران رخ داد .

* قوانین ایمنی راهها ، زیر پای ساخت وسازهای غیر مجاز

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران گفت : به استناد تبصره 4 ماده 6 قانون ایمنی راهها هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در حاشیه راهها با ورود نیروهای راهداری و انتظامی جلوگیری و تخریب می شود .

عباسعلی نجفی در گفت وگو با ایرنا افزود : به دلیل عدم رعایت قوانین و چهارچوب ها از سوی مردم و سرمایه گذاران ، ساخت و سازهایی بدون انجام مراحل دریافت مجوز و استعلام های لازم انجام شد .

وی با پذیرش ضعف اداره کل راهداری مازندران در روند نظارت و جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز ، ادامه داد : به دلیل کمبود نیروهای راهداری فعالیت نظارتی کاهش یافت و بالتبع تخلفات در ساخت و ساز نیز افزایش یافت .

وی به نتیجه رسیدن همین میزان اقدامات نظارتی راهداری برای در امان نگهداشتن حاشیه راهها از تصرف ساخت وسازهای غیر مجاز را منوط به همکاری دستگاه های مرتبط دانست .

نجفی گفت : هر گونه ساخت و ساز در حریم و حاشیه راهها از جمله راههای روستایی منوط به اخذ استعلام از دستگاه های مختلفی است .

وی ادامه داد : با وجود پاسخ منفی اداره کل راهداری برای برخی ساخت وسازها از جمله مجموعه و سالن های پذیرایی در حاشیه راههای روستایی اما این کار انجام می شود و دستگاه های خدمات رسان نیزخدمات رسانی از قبیل آب ، برق ، گاز و غیره را انجام می دهند .

وی گفت : براساس قوانین دستگاه های خدمات رسان نباید به ساخت وسازهای غیر مجاز خدماتدهی بکنند تا جلوی این کارها گرفته شود .

معاون راهداری مازندران افزود : رعایت قوانین حاشیه راهها در افزایش ضریب ایمنی راهها و همچنین امنیت ترددکنندگان تاثیرگذار است .

وی ابراز امیدواری کرد که دستگاه های اجرایی مرتبط همسو با تلاش های اداره کل راهداری مازندران برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز گام بردارند .

مازندران بیشتر از 10 هزار کیلومتر راه دارد که از این میزان هفت هزار و 600 کیلومتر راه روستایی می باشد .

از این میزان راه روستایی در استان چهار هزار و 400 کیلومتر آسفالته و مابقی شنی و خاکی هستند . 

 

منبع: خبرگزاری ایرنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.