بهسازی جاده پل زنگوله-دوآب جزو طرح ملی قرار گرفت
استاندار مازندران گفت : بهسازی و روکش آسفالت مسیر ارتباطی پل زنگوله به دوآب در محدود بخش بلده شهرستان نور در غرب مازندران بنا به دستور رییس جمهور به عنوان طرح ملی قرار گرفت.
استاندار مازندران گفت: بهسازی و روکش آسفالت مسیر ارتباطی پل زنگوله به دوآب در محدود بخش بلده شهرستان نور در غرب مازندران بنا به دستور رییس جمهور به عنوان طرح ملی قرار گرفت.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، سید محمود حسینی پور روز پنجشنبه در جمع مردم روستای کام بلده شهرستان نور افزود : رییس جمهور در سال جاری در بازدید از پل زنگوله دستور دادند و اکنون حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح برآورد شده است.
طول مسافت محور پل زنگوله تا دوآب حدود ۸۰ کیلومتر است که ۲ محور ارتباطی مهم کندوان و هراز را به همدیگر متصل می کند.
وی بیان داشت : هم اینک کار مطالعاتی با حضور کارشناسان شروع شده و امیدواریم به زودی عملیات اجرایی این طرح آغاز شود.
استاندار خاطرنشان کرد: راهبرد دولت جهادی سیزدهم، محرومیت زدایی، توسعه پایدار روستاها، توزیع عادلانه خدمات است حدود ۵۰۰ روستا توانمند توسعه پایدار روستاها است.
حسینی پور افزود : بخش بلده با تاریخ چند هزار ساله، مردم نجیب دارد و نگاه اعتقادی و انقلابی به واسطه همین نگاه است که بیش از ۳۰۰ شهید تقدیم این انقلاب کرده که بزرگ ترین افتخار مردم این سرزمین است که برای تحقق آرمان های انقلاب تلاش کردند.
وی اظهار کرد : جمعی از مدیران کل استان در نقاط روستایی این بخش حضور یافتند و هدف این حضور آشنایی بیشتر با ریز مشکلات مردم بوده و جمع بندی گزارش ها در نشست شورای اداری عصر امروز مطرح و برای حل آن راهکار ارائه و اقدام می شود.
مقام عالی دولت در مازندران بیان داشت : ۲ نقطه محروم و کم برخوردار در مازندران وجود دارد، یکی هزار جریب نکا و دیگری بخش بلده مناطق کم برخوردار است.
استاندار مازندران گفت : این بخش قبل انقلاب در اوج محرومیت بود اما بعد از انقلاب امکانات و زیرساخت ها به روستاها آمد و بنا به دلایلی مهاجرت شکل پیدا کرد و روستاها خالی شد.
حسینی پور افزود : برای مهاجرت معکوس به این منطقه برای آنکه تاریخ ، تمدن و ماهیت این سرزمین حفظ بشود باید کارهای فرهنگی بشود.
وی شغل پایدار را از دیگر نکات مهم برای این بخش برشمرد و گفت : اگر این اتفاق رخ دهد توسعه پایدار و رونق اقتصادی ایجاد شود و کسب و کار بهبود یابد بسیار ارزشمند است و متاسفانه مردم به شیوه سنتی با مشقت تلاش می کنند جهاد کشاورزی باید پای کار بیاید.
استاندار مازندران اضافه کرد : جهاد کشاورزی باید منطبق با علم نوین کشاورزان را به روز کند به عبارتی محصولات سازگار با آب و هوا و خاک منطقه است و حتی فرآوری شود.
وی افزود : ممکن است در اجرای طرح جوانان مشکل مسکن داشته باشند و نگاه آن است در بافت روستاها به واسطه ها افزایش جمعیت باید برای حل مشکل ساخت و ساز برنامه ریزی و اقدام کرد که در این بخش نیز بنیاد مسکن پای کار آمده است.
وی بیان کرد : امروز هر روستایی به هر تعداد مسکن نیاز باشد مشکلی برای ساخت وجود ندارد حدود ۳۰۰ یا ۴۰۰ میلیون تومان با سود چهار درصد وام به این بخش ارائه می شود.
استاندار مازندران تاکید کرد : باید مساله طرح هادی روستاها با اولویت خاص و با برنامه ریزی ویژه ای حل و فصل شود چرا که مردم خیلی مشکل دارند و امیدوارم طبق گزارش ها تا پایان امسال مشکل طرح هادی حل بشود.
وی گفت : صدور سند روستایی بسیار مهم است ، بیشتر تنش ها در مراجع قضایی همین موضوع است بنیاد مسکن باید نظارت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان این که حدود ۴۰ روستای بخش بلده نور آب آشامیدنی در طرح آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی ع قرار گرفته است ، افزود : این طرح تا پایان سال آینده به اتمام می رسد.
استاندار مازندران با اشاره به وجود تنش آبی در هزار و ۳۵۰ روستای این استان خاطرنشان کرد : طی قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در گام نخست ۶۰۰ روستا ی استان آبرسانی و در گام دوم بقیه روستاها جز این قرارداد هستند.
حسینی پور با تاکید همکاری اعضای شوراها و دهیاران باید با مسوولان شرکت آب و فاضلاب ، گفت : گزارش هایی رسیده که برخی از شوراها و روستاییان نظرشان آن است که کنتور آب نصب کنند که باید بررسی بشود.
مقام عالی دولت در مازندران اظهارداشت: متاسفانه دیده می شود برخی از روستاییان در صرفه جویی مصرف آب همکاری لازم را ندارند و نکته مهم در این راستا این که در آینده بحران کم آبی داریم لذا از هم اکنون باید زیرساخت ها فراهم شود.
وی بر لزوم حل مشکل برق روستاهای این بخش تاکید کرد و گفت : موضوع اشتغال جوانان روستایی هم مهم است در همین روستای کام حدود هزار و ۵۰۰ دام سبک و حدود ۲۰۰ راس دام سنگین وجود دارد.
استاندار مازندران گفت : ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی سردهنه ها ، ظرفیت گیاهان دارویی ، مجوز و صنایع دولتی تسهیلات و توسعه پایدار در این بخش شهرستان نور در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به این که در ۲ سال گذشته خدمات زیادی برای تقویت زیرساخت های بخش بلده صورت گرفته است ، گفت : بخش بلده به عنوان تولید گیاهان دارویی در نقشه و به عنوان هاپ قرار گیرد و کارشناسان حضور یابند و آموزش دهند.
به گفته وی از مجموع ۵۰۰ روستای هدفمند شناسایی شده در استان پنج روستا مربوط به بخش بلده است و در این بخش نیز دولت به هر روستا حدود ۷۰ میلیارد ریال اعتبار کمک خواهد کرد.
استاندار مازندران را در این سفر شهرستانی شماری از مدیران کل استانی و فرماندار و روسای ادارات شهرستان نور همراهی می کنند.
بخش بلده نور دارای یک نقطه شهری و ۴۵ نقطه روستایی، دست کم هفت هزار نفر جمعیت ثابت و ۴۰ هزار نفر جمعیت متغیر دارد.
مسافت این بخش کوهستانی تا شهر نور حدود ۱۳۰ کیلومتر است.