ساخت آزاد راه چالوس-رامسر نیاز روز غرب مازندران
معضل دیرینه ترافیک غرب مازندران به تاکید کارشناسان با تامین زیرساخت ها از جمله احداث آزاد راه چالوس به رامسر قابل حل بوده که اهالی و مسافران امیدوارند تا دولت جهادی سیزدهم این چالش دیرینه نفس گیر را برطرف کند.
معضل دیرینه ترافیک غرب مازندران به تاکید کارشناسان با تامین زیرساخت ها از جمله احداث آزاد راه چالوس به رامسر قابل حل بوده که اهالی و مسافران امیدوارند تا دولت جهادی سیزدهم این چالش دیرینه نفس گیر را برطرف کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، غرب مازندران با جلوه بی نظیر طبیعی و تاریخی به بهشت گردشگران داخلی شهرت دارد، منطقه ای که همواره در ایام تعطیلات و مناسبت ها میزبان میلیون ها مسافران بوده و سال ها است با امکانات محلی خدمات ملی ارایه می کند اما هنوز به درخواست ارتقای زیرساخت های آن از جمله محورهای ارتباطی پاسخی داده نشده است.
به تاکید مسوولان غرب مازندران، زیرساخت های خدماتی اعم از آب، گاز، برق، راه و مخابرات برای جمعیت ثابت اهالی افزون بر یک میلیون نفری منطقه تعریف شده است، تامین و تقویت زیرساخت های منطقه با هدف پاسخگویی به جمیعت شناور این منطقه نگاه دولت و مجلس را می طلبد.
شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر واقع در غرب مازندران با بیش از یک میلیون جمعیت سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی است.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران از تاریخ ۱۶ اسفند سال گذشته تا ۳۱ شهریور ماه امسال را ۷۵ میلیون نفر شب اقامت مسافران نوروزی در اقامتگاه های این استان ثبت شد که بنا به استناد این آمار همچنان مناطق غرب استان بیشترین حجم حضور مسافران نوروزی را به خود اختصاص داده که تراکم مسافر در آن مناطق به بروز ترافیک سنگین منجر شده است.
شماری از مسافران و اهالی غرب مازندران ازدحام ترافیک یکی از چالش های اساسی شهرستان های این منطقه برشمردند و گفتند : زیرساخت های این منطقه طی چهار دهه گذشته به موازات تغییرات جمعیتی و میزان خدماتی که ارایه می دهد توسعه نیافته و تا وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.
چالش دیرینه
یک مسافر تهرانی در مجتمع تفریحی و گردشگری سیترای نوشهر که خودش را میثم قاسیمیان معرفی کرد و گفت : به خاطر جاذبه های کم نظیر طبیعی و نزدیکی منطقه با تهران، بیش از سه دهه به شهرستان های غرب مازندران سفر می کنم و همچنان ترافیک سرسام آور این مناطق برطرف نشده است.
قاسیمیان ادامه داد : برنامه ریزان باید برای مساله بغرنج شهرستان های گردشگرپذیر چالوس تا رامسر تدابیر ویژه ای اتخاذ کنند و اگر این روند ادامه داشته باشد به طور قطع در آینده نزدیک این مساله ساده امروز به یک مساله بحرانی تبدیل می شود.
وی خاطرنشان کرد : بر اساس مشاهدات خودم که هر ساله به این منطقه سفر می کنم جمعیت مسافران و گردشگران غرب مازندران سال به سال افزایش می یابد و خدمات دهی به جمعیت مسافران نیازمند مدیریت و برنامه ریزی اصولی است.
زهرا صفری دهکردی مسافری از استان چهارمحال و بختیاری که به چالوس سفر کرده ترافیک محور کندوان و ورودی چالوس را خسته کننده توصیف کرد و گفت : تلاش مسوولان منطقه برای برطرف کردن این مشکل باید تلاش مضاعف داشته باشند چرا که هموطنان دیگر مناطق کشور علاقه مندند هر ساله به این منطقه سفر کنند.
وی اظهارداشت : از شهر چالوس تا رامسر کمربندی وجود ندارد لذا جاده های شهری این مناطق کشش حجم زیاد خودروهای مسافران را ندارد و همین مساله مشکلات روحی و روانی نیز برای آنان بوجود می آورد.
این مسافر چهار محالی تصریح کرد : جنگل و دریا و کوه در این مناطق دارای جذابیت بی نظیری است که مسوولان امر باید برای معرفی جاذبه های طبیعی و تاریخی این به مسافران برنامه ریزی اصولی مستمر داشته باشند و مشکلات فرارو را بتدریج برطرف کنند.
مسوولان کشوری به زیرساخت های منطقه توجه ویژه کنند
یکی از شهروند کلارآبادی گفت: اجرای این طرح ملی نیاز ضروری این منطقه گردشگری بوده اما در ادوار گذشته به این نیاز اساسی اهالی پاسخ داده نشده است.
رضا خدایی اظهارداشت: حل معضل بغرنج ترافیک در غرب مازندران با بهره برداری این آزاد راه میسر است و همه اهالی امیدوارند تا هرچه زودتر این طرح با توجه ویژه دولت سیزدهم و مسوولان امر کشوری و استانی به اتمام برسد.
وی خاطرنشان کرد : غرب مازندران سالانه به میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی خدمات می دهد در حالی که از دولت های گذشته هیج وقت به زیرساختهای آن از جمله حمل و نقل توجه نکردند یعنی با امکانات محلی دارد خدمات ملی می دهد.
وی اضافه کرد : معضل ترافیک در ایام تعطیلات و فصل تابستان در این مناطق سرسام آور می شود به طوری که در برخی از موارد از رفتن خودروی خود به بازار منصرف می شویم.
یک فرهنگی بازنشسته تنکابنی هم به ایرنا گفت : معضل ترافیک در غرب مازندران جانفرسا شده و روح و روان این منطقه گردشگری را آزار می دهد و این چالش در کنار دیگر کمبودهای زیرساختی نیز زندگی رومره اهالی را تحت تاثیر قرار داده است، اهالی از مسوولان می خواهند نگرانی ها و نیازهای اساسی منطقه را برطرف کنند که خواسته ای بحق است.
امیدوار به حل مشکلات در دولت سیزدهم هستیم
موسی محمودپور تصریح کرد: مدیران مرکز مازندران هم نسبت به حل مشکلات دیرینه این منطقه غربی استان توجه بیشتری کنند چرا که استاندار مازندران نسبت به حل مشکلات این منطقه بسیار تلاش دارد و امید که ما شاهد حل معضلات زیرساختی این منطقه در این دولت باشیم.
نکته مهم این که میلیون ها مسافر و گردشگر چند روز قبل از فرارسیدن عید نوروز سفرشان را به مناطق غرب مازندران آغاز کردند این در حالی است که بسیاری از اهالی پایتخت نیز در این دیار ویلای شخصی دارند به عبارتی سکونت دایمی دارند.
مازندران تا وضعیت مطلوب فاصله دارد
استاندار مازندران ماه جاری در سفر شهرستانی به غرب مازندران در همین ارتباط گفت: زیرساخت های این استان طی این سال ها به موازات تغییرات جمعیتی و میزان خدماتی که ارایه می دهد توسعه پیدا نکرده است و تا وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.
کارشناسان امر با اشاره به ضعفِ زیرساخت های استان و فاصله داشتن آن با وضعیت مطلوب به ویژه در بخش جاده ای، فعال کردن خط ریلی و اتصال و امتداد آزادراه تهران شمال به رامسر را اولویت منطقه برای کاهش چالش ترافیکی این منطقه برشمردند.
آنان تاکید دارند برای تعدیل چالش ترافیکی اولویت مسوولان امر باید توسعه آزادراه تهران شمال و امتداد آن تا شهرستان رامسر در غربی ترین نقطه استان است باشد چرا که با اجرایی و عملیاتی شدن این طرح گشایش بزرگی در منطقه خواهد بود.
برخی از کارشناسان حوزه راه معتقدند برای برون رفت از وضعیت ترافیک استان باید خط ریلی در منطقه فعال شود، زیرساختی که در تمامی شهرهای گردشگرپذیر دنیا مرسوم است.
در غرب استان، عدم توسعه جاده ای و در پی آن ترافیک سنگین این منطقه از چالش های اساسی اهالی منطقه است و مردم بومی و مسافران از این نظر با دشواری های زیادی مواجه هستند و این درحالیست که مردم مناطق بومی در این مدت فشار روانی زیادی را تحمل می کنند که تدام آن پیامدهای روانی و اجتماعی بالایی دارد.
در این پیوند، استاندار مازندران گفت : برای باز کردن گره های کور ترافیکی در مناطق گردشگرپذیر غرب مازندران دولت با جدیت به دنبال اجرای طرح ملی آزادراه چالوس - رامسر است.
دولت مردمی سیزدهم همچنین برای این پروژه مهم زیرساختی آزادراه چالوس - رامسر در بودجه ۱۴۰۱ ردیف اعتباری در نظر گرفت تا اهالی منطقه طعم شیرین تصمیم جهادی را بچشند و روز به روز به حل مشکلات عدیده ای این منطقه امیدوارتر شوند.
سیدمحمود حسینی پور استاندار مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : امروز به خاطر فراهم نبودن زیرساخت ها در شبکه های ارتباطی غرب مازندران و حضور چشمگیر مسافران و گردشگران، شرمنده این مردم هستیم و بنابراین ساخت این آزادراه در ادامه آزاد راه تهران - شمال در دستور کار دولت جهادی است.
استاندار مازندران تصریح کرد : افزون بر اجرایی کردن طرح ملی آزاد راه چالوس - رامسر در سال آینده، ساخت راه ساحلی هم برای روان سازی ترافیک در این خطه گردشگری غرب مازندران مدنظر است.
هیات دولت به منظور تسریع درآغاز عملیات اجرایی فرآیند تأمین مالی پروژه آزادراه چالوس -رامسر با صدور مجوز به وزارت راه برای انعقاد قرارداد موافقت کرد که خبری مسرت بخش است، این پروژه نیاز اساسی منطقه و ادامه و تکمیل آزادراه تهران- شمال بوده که مشکل بارترافیکی را از دوش غرب مازندران برمی دارد.
آزاد راه چالوس - رامسر در مسیر کناره ۹۲ کیلومتر طول دارد که غرب مازندران با اجرای این طرح ملی برای همیشه با معضل مهم ترافیک در این منطقه گردشگرپذیر کشور خداحافظی خواهد کرد.
این در حالی است که تقویت زیرساخت های مناطق غرب مازندران در دولت سیزدهم نشان از عزم و اراده مسوولان ملی و استانی برای جبران عقب ماندگی های این منطقه دارد که اهالی غرب مازندران می گویند همچنان در انتظار نشسته ایم تا هر چه زودتر آیین بهره برداری آزاد راه چالوس - رامسر را با حضور رییس جمهور محبوب مردمی دولت سیزدهم جشن بگیرم.
مناسب نبودن راه ها یکی از مهمترین مشکلات غرب مازندران
نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از مهم ترین مشکلات موجود در منطقه غرب مازندران مناسب نبودن وضعیت راه هاست که پس از پیگیری های انجام شده خوشبختانه برای کاهش این مشکل در غرب استان پروژه آزادراه چالوس-رامسر دارای ردیف اعتباری شد.
سید شمس الدین حسنیی تصریح کرد: این پروژه قرار است به صورت مشارکتی اجرا شود و با عنوان آزادراه مشارکتی چالوس-رامسر در لایحه بودجه ۱۴۰۱ ثبت شده است.
کارشناسان امر می گویند امروز یک سری اولویت ها برای مازندران و به ویژه غرب استان وجود دارد که اگر به آن ها بیشتر پرداخته شود بسیار خوب است، مانند همین پروژه آزادراه چالوس-رامسر که نیاز جدی منطقه محسوب می شود و حتی در بحث آب و فاضلاب این منطقه نیز با مشکلات جدی مواجه هستیم که باید برای آن تدابیری اتخاذ شود.
این کارشناسان تاکید دارند طبق بررسی های صورت گرفته به طوری کلی توسعه زیرساخت ها در شمال کشور به ویژه غرب مازندران ضعیف است، این که گفته می شود توسعه زیرساخت ها ضعیف است یعنی جذب اعتبارات عمرانی پایین است که این چالش نیز باید برطرف شود.
لزوم کاهش بار ترافیکی منطقه
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا آزادراه چالوس - رامسر را بزرگترین پروژه عمرانی کشور و مازندران دانست و گفت : این عزم دولت در ارتباط با این پروژه بزرگ عمرانی مازندران را باید جشن گرفت.
سیدشمس الدین حسینی اظهارداشت: احداث این آزاد راه غرب مازندران در واقع ادامه و تکمیل آزادراه تهران - شمال است که تردد بین غرب مازندران با شهرهای شرق استان گیلان را تسریع می کند.
وی کاهش بار ترافیکی را از مهمترین مزایای احداث این آزادراه برشمرد و اظهار امیدواری کرد این پروژه در دولت مردمی سیزدهم به اتمام برسد و اهالی منطقه و گردشگران نیز طعم شیرین بهره برداری آن را بچشند.
محمدرضا اورمزدی استاد دانشگاه های غرب مازندران با اشاره به این که جغرافیای طبیعی و تاریخی غرب مازندران موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی می شود، گفت : زیرساخت های این منطقه از جمله محورهای ارتباطی پاسخگوی نیاز جمعیت شناور میلیونی نیست.
وی اظهارداشت: غرب مازندران امروز با امکانات محلی خدمات ملی ارایه می کند حل مشکلات زیرساختی این منطقه گردشگرپذیر نیازمند حمایت دولت و مجلس است.
وی ادامه داد : اقتصاد اصلی شهرستان های غرب مازندران از محل گردشگری تامین می شود بنابراین مسوولان این منطقه ضمن این که باید به تهیه نقشه راه گردشگری بیندیشند برای رفع این چالش های اساسی اقدام کنند.
ضرورت استفاده از نقش مشارکت اجتماعی گردشگران
جمعی از کارشناسان معتقدند که در شهرستان های گردشگری همچون غرب مازندران باید نقش مشارکت اجتماعی و مسوولیت اجتماعی گردشگران را در برطرف کردن حل مشکلات این منطقه از جمله زباله بکار گرفت به طوری که در طرح پاک سازی جمع آوری زباله همیشه در همه ایام از گردشگران بهره گرفته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران معتقد از اگر قرار است استان مازندران توسعه یابد باید گردشگران نقش مشارکت اجتماعی شان را به خوبی ایفا کنند.
احمد توکلی افزود : شهرستان مازندران جایگاه بین المللی دارد لذا باید از مزیت های آن نهایت استفاده را برد.
نکته آخر این که متاسفانه از ادوار گذشته تا کنون در غرب مازندران هدفگیری برنامه ریزی ها اشتباه بوده و هدف درست انتخاب نشد چرا که تصور این بود که گردشگر یعنی باید بیاید از این مواهب طبیعی استفاده کند و یا در شهرستان های این منطقه بیاید ویلا بسازد و تمام این در حالی که این تصور غلط بوده و نیاز به بازنگری دارد.
شهرستان های غرب مازندران در حال حاضر با امکانات محلی خدمات ملی و بین المللی می دهد که ضروری است مسوولان امر علاوه بر داشته برنامه های علمی خدمات رسانی در همه حوزه ها به گردشگران داخلی و خارجی باید از مسوولیت اجتماعی و ظرفیت های دیگر گردشگران برای حل چالش های فرارو از جمله زباله در سواحل و توسعه منطقه استفاده شود.
در کنار داشتن برنامه ریزی برای برون رفت شهرستان های غرب مازندران از مشکلات فرارو از جمله زباله، ترافیک، تخریب محیط زیست و عرصه های طبیعی باید تدابیری اتخاذ شود تا بکارگیری نقش مشارکت اجتماعی گردشگران و مسافران به یک گفتمان تبدیل شود که برای تحقق این مهم باید کارهای جهادی انجام بشود تا شرایط موجود را برای دستیابی به توسعه همه جانبه تغییر داد.
به تاکید کارشناسان ضروری است مردم و مسوولان با مشارکت گردشگران و مسافران هر شهرستان و با عزم جهادی، مشکلات هر منطقه را برطرف کنند که امروز راهبرد جدی دولت سیزده حل مشکلات مردم و هر منطقه ای از کشور است.