بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

۱۹ میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند/ جلوی شهرفروشی در ایران را گرفتیم

وزیر پیشنهاد راه و شهرسازی با بیان اینکه بیشتر از خانوار در کشور، خانه داریم، گفت: ۱۹ میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند.

 ۱۹ میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند/ جلوی شهرفروشی در ایران را گرفتیم
تین نیوز |

وزیر پیشنهاد راه و شهرسازی با بیان اینکه بیشتر از خانوار در کشور، خانه داریم، گفت: ۱۹ میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند.

 عباس آخوندی صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، در تشریح برنامه‌های خود برای وزارت راه و شهرسازی و دفاع از آن، با تبریک سالروز ورود آزادگان به کشور و تشکر از مجلس برای رسیدگی به صلاحیت وزرا طی روزهای گذشته گفت: از ۱۳۲ نماینده‌ای که برای دفاع از من ثبت نام کرده و کسانی که از من دفاع کرد‌ه‌اند و همچنین کسانی که در مخالفت با من رنج نقد را به جان خریدند، تشکر می‌کنم.

او با بیان اینکه برنامه وزرا همان برنامه پنج ساله ششم است که در مجلس به تصویب رسیده و وزرا باید برای اجرای آن برنامه داشته باشند، اظهار داشت: با توجه به مسائل مطرح شده در حوزه مسکن ابتدا در این باره سخن می‌گویم. بخش مسکن دست‌کاری‌شده‌ترین بخش در اقتصاد ملی ایران است. تعداد خانوار موجود در ایران، حدود ۲۴ میلیون و ۱۹۰ هزار مسکن است و ما حدود تعداد ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار خانه داریم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ادامه داد: بیشتر از خانوار در کشور، خانه داریم ولی این آمارها نشاندهنده وضع مسکن خوب است؟ قطعا خوب نیست.

آخوندی با بیان اینکه آمار سال ۹۵ نشان می‌دهد دو میلیون و ۵۸۷ هزار خانه داریم که ظرف پنج ساله کشور دو میلیون خانه خالی در کشور افزوده شده است، تصریح کرد: دو میلون و ۱۰۰ هزار خانه به عنوان خانه دوم در کشور وجود دارد. مجموع این خانه‌های خالی و خانه‌های دوم نشان می‌دهد حدود ۴۷۰ میلیارد دلار ثروت کشور در قالب خانه‌های خالی و خانه‌های دوم اتلاف شده است. این وضعیت بازار دست‌کاری‌شده مسکن در ایران است.

او افزود: در سال ۹۲ نسبت به سال ۸۴ قیمت زمین در تهران ۹ برابر افزایش یافته و قیمت آپارتمان نیز شش برابر شده است در حالی که شعار دولت قبل حذف قیمت زمین از آپارتمان بود. ۱۹ میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می‌کنند.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با اشاره به تراکم‌فروشی و خانه‌سازی انبوه در منطقه ۲۲ تهران خاطرنشان کرد: عید نوروز با آقای جهانگیری در حال رفتن به سمت کرج بودیم. به ایشان خانه‌سازی‌ها و آپارتمان‌سازی‌های دو طرف بزرگراه همت و منطقه ۲۲ را نشان دادم. تمام خانه‌ها خالی است و به تعداد خانه‌های خالی در حال افزوده شدن است.

آخوندی با بیان اینکه ۳۱ هزار خانه خالی در تهران وجود دارد، ابراز داشت: وجود این میزان از خانه در کشور، اتلاف منافع مالی است. قطبی شدن شهر نسبت به شمال و جنوب شهر بیش از ۱۲ برابر شده است. آیا این قطبی شدن همان عدالت اجتماعی است که ما در انقلاب و جمهوری اسلامی به دنبال آن بودیم؟‌

او با بیان اینکه بانک مسکن برای یارانه‌های مسکن بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان ادعای مطالبه از دولت کرده است، عنوان کرد: ما باید برای خروج از این وضعیت کاری می‌کردیم. این وضعیتی است که من در سال ۹۲ مسئولیت این وزارتخانه را برعهده گرفتم. آیا این اتفاق تصادفی است یا نتیجه سوداگری و فساد بازار ساختمان در ایران است؟

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در پاسخ به این انتقاد که برای جلوگیری از برج‌سازی چه کردید؟ یادآور شد: برای جلوگیری از برج‌سازی، جلوی شهرفروشی در ایران را گرفتیم. ما جلوی مجوزفروشی و تراکم‌فروشی را در ایران را گرفتیم. هم‌اینک تورم مسکن از تورم عمومی کشور هم پایین‌تر است. اگر قیمت زمین رشد نکرده است، به خاطر آن است که جلوی فساد را گرفتیم. وزارت راه و شهرسازی در مقابل شهرفروشی در ایران ایستاد.

او ادامه داد: وضعیت مسکن در این شرایط امکان پذیر نبود. اینکه همزمان با تورم ۵۰ درصدی در این حوزه ، شهرفروشی، بحث خانه اولی‌ها، بافت‌های فرسوده و ... رشد مسکن ادامه پیدا کند.

او تاکید کرد: آیا در این شرایط تداوم رشد افتخارآمیز است؟ بنده هیچ تمایلی ندارم در این افتخار نقشی داشته باشم.

آخوندی با اشاره به چهار گروه که در حوزه مسکن مشکل دارند اظهار د اشت: معتقدم اصلی‌ترین مخاطبان مسکن خانه اولی‌ها، حاشیه‌نشین ها با جمعیت ۱۱ میلیون نفر، بافت فسروده با جمعیت ۸ میلیون نفر و گروه‌های کم درآمد هستند. حال اینکه آیا مسکن مهر توانست پاسخ این چهار گروه را بدهد.

وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم با تاکید بر این پاسخ نیاز مسکن در بافت فرسوده در پرند و پردیس نبود، ادامه داد: آیا مسکن مهر توانست مساله خانه اولی‌ها، بافت فرسوده و حاشیه نشینی را حل کند؟

او افزود: آیا ادامه پروژه مسکن مهر که هزینه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی برای دولت داشت منطقی است؟ آیا می‌خواهیم این پروژه ادا مه پیدا کند؟

آخوندی تاکید کرد: بنده در چهار سال گذشته در سخت‌ترین شرایط قرار گرفتم و متعهد بودم که خانه به خانه تعهدات دولت قبل را انجام دهم و در این سال‌ها ۹۰۰ هزار واحد مسکونی با تکمیل تمام امکانات روبنایی و زیربنایی به متقاضیان تحویل داده‌ام.

او گفت: این در حالی بود که همین نماینده‌های مجلس برای تحویل ناقص مسکن مهر در دولت قبل اعتراض داشتند اما تمام تلاش بنده این بود که واحدها را به صورت کامل تحویل دهم.

وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم تاکید کرد: من هم می‌توانستم وزیر محبوب باشم و هر روز یک بار می‌توانستم در مراسم افتتاح مسکن مهر حضور داشته باشم اما این کار را نکردم و معروف شدم به وزیری که با مسکن مهر بی‌مهری می‌کند.

او تاکید کرد: اما در این شرایط تمام واحدها را در بهترین وضعیت ممکن تحویل داده‌ام و باقی واحدها را هم با همین روند به متقاضیان تحویل می‌دهم.

آخوندی ادامه داد: از تمام فرصت‌های تبلیغاتی که وجود داشت استفاده نکردم به خاطر اینکه نشان دهم نباید پروژه مسکن مهر ادامه داشته باشد حال آیا شما وزیری می‌خواهید که به این وضعیت موجود ادامه دهد و محبوب باشد؟

وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معتقدم در حوزه مسکن نیاز به اصلاحات ساختاری وجود دارد ادامه داد: از پشت همین تریبون بارها مقامات و مسئولین گفته‌اند که کشورمان چقدر با مشکلات ساختاری مواجه است و این مشکلات باید حل شود و من هم در همین سمت قرار گرفته‌ام.

آخوندی افزود: باید به سمت اصلاح بافت فرسوده، حل حاشیه نشینی و رفع مشکل خانه اولی‌ها برویم. بنابراین نیاز به وزرایی داریم که از خودشان بگذرند . بنده برای اصلاح ساختار حوزه مسکن نترسیدم و جلوی سوداگران و شهرفروشان از هیچ کسی نترسیدم.

او ادامه داد: در این مسیر هزاران تهمت به بنده زدند و در جلسه استیضاح من مدعی شدند که مالک ۱۲۰ شرکت هستم. آیا تهمتی از این بزرگتر وجود دارد؟ هیچ یک ازاین تهمت‌ها که به من زدند صحت نداشت و این موضوعات در مراجع قضایی مطرح شد و حتی یک مورد هم به اثبات نرسید.

آخوندی با بیان اینکه می‌خواهم شهرفروشی را متوقف کنم و مشکلات حاشیه نشینی و بافت فرسوده را حل کنم اظهار داشت: تاکنون دو هزار و ۷۰۰ محله بدمسکن شناسایی شده است و برای رفع مشکلات این محله‌ها ۱۰ برنامه ۱۰ ساله تدوین کرده‌ایم و هر سال ۲۷۰ محله را احیا می‌کنیم. باید توجه داشته باشیم مساله هر محله با محله دیگر متفاوت است و نمی‌توانیم یک نسخه برای رفع مشکلات تمام محله‌های بافت فرسوده داشته باشیم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری درباره بافت فرسوده گفت: بسیار خوشحالم که رئیس جمهوری درباره بافت فرسوده صحبت می‌کند و این می‌تواند پشتوانه دولت بعد باشد.

 

منبع: خبرگزاری ایلنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.