نماینده مجلس: نظارت تصویری در جاده ها کمبود و مشکل دارد
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی درباره راهکارهای کاهش سوانح رانندگی گفت: اول فرهنگ سازی، بعد نظارت جدی در جاده ها از راهکارهای اصلی کاهش تصادفات است که در زمینه نظارت تصویری خلاء و مشکل وجود دارد.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی درباره راهکارهای کاهش سوانح رانندگی گفت: اول فرهنگ سازی، بعد نظارت جدی در جاده ها از راهکارهای اصلی کاهش تصادفات است که در زمینه نظارت تصویری خلاء و مشکل وجود دارد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، محمد معتمدی زاده افزود: تصادفات چند عامل دارد و اخیرا که پویش "نه به تصادف" راه اندازی شد من نیز در قالب این پویش مهم یک پیام گذاشتم.
وی در تشریح عوامل وقوع تصادفات جاده ای گفت: اول اینکه کیفیت راه ها و جاده های ما خیلی مشکل دارد و مناسب نیست، به خصوص در استان کرمان و همین حوزه انتخابیه سیرجان و بردسیر وضعیت راه ها آنقدر خراب است که تقریبا هر روز تصادف داریم.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بتازگی در مراسم تشییع چند عضو یک خانواده شرکت کردم که در سانحه رانندگی به خاطر مشکل جاده، علائم راهنمایی و کیفیت آسفالت جان خود را از دست دادند.
وی گفت: عامل دوم کیفیت خودروها در کشور ما به خصوص خودروهای داخلی است که کیفیت لازم را ندارند و ایمن نیستند لذا این خودروها با جان انسان بازی می کنند.
معتمدی زاده اضافه کرد: بحث بعدی فرهنگ سازی است و باید درخصوص فرهنگ راهنمایی رانندگی از رده های سنی پایین تا دبیرستان و دانشگاه کار شود و خانواده ها بدانند در ایام نوروز که به سفر می روند تا محیط خوبی را برای خانواده های خود فراهم کنند نباید با بی احتیاطی، بی مبالاتی و توجه نکردن به سرعت مطمئن و کمربند بستن، جان خود و سرنشینان را به خطر بیندازند.
وی گفت: باید بیش از پیش مردم را از تبعات این گونه حوادث مطلع کنیم و رسانه ها و رسانه ملی باید در این زمینه خیلی کار کنند.
جریمه ها باید بازدارندگی داشته باشد
دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی افزود: بخش های تنبیهی نیز باید به گونه ای عمل کنند که بازخورد لازم را داشته باشد؛ از جرایم رانندگی گرفته و سایر کارهایی که پلیس می تواند انجام دهد و جواب بگیریم.
وی گفت: هر روز جریمه های رانندگی را بالا می بریم ولی عملا جواب نمی گیریم و این تصادفات بیشتر می شود؛ اینها همه باعث شده که به خصوص در استان کرمان که تردد در آن زیاد است و بعضی از شهرستان ها مثل سیرجان که کریدور شمال به جنوب است، تصادف زیاد داشته باشیم.
معتمدی زاده بیان کرد: این ها موضوعاتی است که باید دقت شود، همه مجموعه ها پای کار بیایند و پویش "نه به تصادف" هم خوب است ولی ما خیلی مسائل و مشکلاتی داریم که باید آنها را پیگیری و حل کنیم تا در نهایت بتوانیم بگوییم آمار تصادفات را پایین آوردیم.
وی افزود: جاهایی که باید قانون محکم بایستد، طوری محکم باشد که بازخورد داشته و قانون بازدارندگی داشته باشد. بازدارندگی طوری نباشد که خیلی از رانندگان توجه نکنند، از طرفی پلیس راهور نیرو کم دارد و از سوی دیگر می توانیم تصادفات جاده ای را با نصب دوربین های نظارتی کنترل کنیم که در این زمینه هم خیلی کمبود داریم و بعضا دوربین های نظارتی مشکل دارد و خراب است.
اهمیت فرهنگ سازی در کنار دوبانده سازی
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی گفت: الان خیلی از راه های کشور و استان دوبانده شده ولی باز هم شاهد تصادفات هستیم زیرا وقتی راه دوبانده می شود، فرهنگ سازی نکرده ایم که راننده با سرعت مطمئن حرکت کند، از طرف دیگر دوربین نظارتی نداریم که بر این راه نظارت کند.
وی با اشاره به تردد برخی رانندگان با سرعت های بالا در بزرگراه ها و آزادراه ها اظهار داشت: جاده دوبانده است ولی تحت نظارت نیست و هیچ چیز در خصوص هر کاری از جمله رانندگی صحیح، سرعت مطمئن و کمربند بستن مهمتر از فرهنگ سازی نیست.
معتمدی زاده افزود: پلیس در راه ها حضور دارد اما تعدادشان کم است. ما باید حق و حقوق کارمندان را به خصوص نیروهای راهور، نظامی و انتظامی که امنیت جاده ها را کنترل می کنند، تامین کنیم چراکه آنان هم در ایام نوروز می خواهند به خانواده و تفریح خود برسند و بعضا مرخصی می گیرند.
پلیس و تجهیزات تقویت شود
وی گفت: هم در جذب نیرو باید کار کنیم که پلیس مشکل نیرویی نداشته باشد، هم امکانات ترافیکی که به نظرم پلیس راهور در ماشین آلات مشکلاتی دارد و مجلس و دولت باید کمک کنند چون خسارت جان آدم ها و خسارتی که به خانواده ها وارد می شود، جبران ناپذیر است.
به گفته معتمدی زاده، دولت هم به طور ویژه باید پای کار باشد، هم نظارت قوی اعمال شود و هم مجلس به دولت کمک کند زیرا مباحث بودجه ای در همه موارد تاثیر می گذارد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت باید در همه نقاطی که مسائل و مشکلات یا خلاء قانونی وجود دارد به عنوان لایحه به مجلس بیاورد ما هم پیگیری و کمک می کنیم اتفافات خوبی بیفتد.
وی افزود: مشارکت مردم نیز خیلی مهم است و باید در کنار نظارت، به مشارکت مردم و فرهنگ سازی توجه ویژه شود که مردم نسبت به فرهنگ رانندگی توجه ویژه داشته باشند.
معتمدی زاده ادامه داد: خیلی مهم است که این مقوله ها را به مردم گوشزد کرد و مردم به این نتیجه برسند که یک لحظه خواب آلودگی، خستگی یا کمربند نبستن و سرعت بالا و غیرمطمئن کلی خسارت برای خود و خانواده در پی دارد.
این نماینده مجلس گفت: چه بسیار خانواده هایی که بابت فوت اعضای آن، از هم پاشیده یا افراد دچار نقص عضو و قطع نخاع می شوند که همه اینها باید توسط رسانه ملی و سایر رسانه ها فرهنگ سازی شود.
فرهنگ سازی و نظارت پیوسته باشد
وی افزود: این اقدامات باید پیوسته باشد نه اینکه فقط برای نوروز برنامه ریزی کنیم؛ در طول سال همه موارد را به گونه ای پیش ببریم که به آن نقطه ای که مطلوب و نیاز است برسیم و همه کمک کنیم تصادفات کم شود.