بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

لاریجانی: مردم تصور نکنند کشور بودجه پُر و پیمانی دارد

تمام درآمد کشور به زور به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسدو بخش تولید هم‌چنان دچار مشکل است.

 لاریجانی: مردم تصور نکنند کشور بودجه پُر و پیمانی دارد
تین نیوز |

علی لاریجانی گفت: تمام درآمد کشور به زور به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد و بخش تولید هم‌چنان دچار مشکل است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از خبرآنلاین، رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تمام منابع و درآمدهایی که کشور از طریق نفت یا مالیات و روش‌های دیگر تهیه می کند، به زور به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد، بودجه جاری کشور هم همین قدر است؛ بنابراین بیش از این نمی‌توانیم به هزینه‌ها اختصاص دهیم. 

او اضافه کرد: از ابتدای دهه ۷۰ تا ابتدای دهه ۸۰ کمبود بودجه عمرانی از حساب ذخیره ارزی برداشت می‌شد و از آن تاریخ به بعد حساب ذخیره منحل و صندوق توسعه ملی جایگزین شد و شرکت‌هایی براساس اصل ۴۴ که بگذریم که به چه شیوه‌هایی واگذار شد، فروخته و پولش هزینه شد و حالا اوراق‌فروشی می‌کنیم که این کار گره کشور را بیشتر می کند. البته مشخص است که مشکل کجاست.

انتقاد از انتشار اوراق مشارکت

لاریجانی خاطرنشان کرد: دولت این بار برای جبران کسری بودجه خود اقدام به انتشار اوراق مشارکت کرده است که این امر موجب افزایش بدهی‌های دولت است. اداره کشور با این بودجه جاری امکان‌پذیر نیست. بخش اجرایی کشور فربه شده است؛ دولت در آموزش‌وپرورش باید یک میلیون نفر را اداره کند؛ از سوی دیگر وزارت علوم باید اداره شود و نیروهای مسلح هم در جایگاه خود قرار دارد.

همه دستگاه‌ها مشکل بودجه دارند

همه دستگاه‌ها مشکل بودجه‌ای دارند به خصوص آموزش و پرورش، طرح سلامت وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و وزارت علوم همگی بودجه‌های سنگینی می‌خواهند. در کنار آنها بازنشستگان نیز مرتباً اظهار می‌کنند وضع معیشتی نامناسبی دارند. اما صندوق های بازنشستگی استعداد رفع مشکلات آنها را ندارند. بنابراین بار آن به لایحه بودجه تحمیل می شود. در کنار اینها محیط زیست، آلودگی هوا و ریزگردها هم نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین هستند، این هم وضعیت منطقه‌ای و بین‌المللی ما است. با این وضعیت چه باید کرد؟ و رفع کدام نیازهای کشور و کدام بخش‌های کشور حساس‌تر و اولویت‌دارتر است؟

20 چالش بزرگ داریم

 

در حوزه مسائل اقتصادی اگر بخواهیم مسئولیت شناسانه به مسائل کشور نگاه کنیم، باید در راستای حل مشکلات کشور اقدام شود. اگر مشکلات کشور به صورت منظمی از نظر اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد حدود ۳۰ چالش بزرگ اقتصادی در کشور وجود دارد که باید با همین منابع موجود بتوانیم چالش ها را حل کنیم.

کمبودهای قانون برنامه جبران شود

قانون برنامه پنج ساله تکالیفی را برای بخش‌های مختلف ایجاد کرده، در زمان بودجه‌ریزی باید این قانون محقق شود؛ حتی اگر دولت در این زمینه تعللی داشت، باید کمبودهای آن از سوی مرکز پژوهش‌ها جبران شود. به طور مثال، در این قانون تکلیف شده که باید ۱۵ درصد از استخدامی‌ها در کشور کاهش یابد، اما در لایحه بودجه سال ۹۷ چیزی در این باره نمی‌بینیم؛ در حالی که باید راهکار کاهش این ۱۵ درصد هر سال در لایحه بودجه تعیین شده تا آرام‌آرام جلو ببریم؛ و الا در پایان برنامه پنج‌ساله مواجه خواهیم بود با اینکه پیشرفت قانون برنامه فقط ۱۵ یا ۲۰ درصد است.

منابع کم است

بارها به مسئولین گفته‌ام که امور کشور را شفاف به مردم بگوییم تا تصور نکنند که با وضعیت پروپیمانی از نظر بودجه روبرو هستیم، منابع ضیق است و باید درست مصرف شود؛ اما روال فعلی، شرایط کشور را بهبود نمی‌دهد. 

اینکه برای کمبود منابع، از اوراق استفاده کنیم، شاید برای یک سال پاسخگو باشد، اما استمرار آن یک دولت فرومانده برجای خواهد گذاشت؛ پس باید اصلاح مسیر صورت گیرد.

رونق اقتصادی نداریم

 ما همچنان دچار رکود در اقتصاد هستیم، رونق اقتصادی ایجاد نشده است، باید کمک کنیم بخش تولید، رونق پیدا کند. ممکن است فشارهای درآمدی از نظر مالیات، متناسب باشد و بعد تغییر کند، اما رونق ایجاد کردن در کنار این فشارها، ایجاب می‌کند که مسائل تولیدکنندگان به درستی درک شود.  فکر می‌کنم بخش تولید همچنان دچار مشکل است و اگر بخواهیم مشکلات حل شود؛ باید قانونگذاری به این بخش کمک کند، هنوز در بودجه‌ریزی گرفتار رتق و فتق امور هستیم؛ کار ساده‌ای نیست اما باید شروع کنیم و برنامه‌ روشنی داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری خبر انلاین
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.