معضل فقر با «پولپاشی» حل نمیشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابیان اینکه سیاستهای فقرزدایی را در دولت بهپیش بردهایم، افزود: فقرزدایی ۲۰ سال برنامه نیاز دارد و فقر و معضل آن با پاشیدن پول حل نخواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابیان اینکه سیاستهای فقرزدایی را در دولت بهپیش بردهایم، افزود: فقرزدایی ۲۰ سال برنامه نیاز دارد و فقر و معضل آن با پاشیدن پول حل نخواهد شد.
به گزارش تیننیوز، علی ربیعی در نشست علنی امروز (سهشنبه، 22 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به استیضاحکنندگان بابیان اینکه حضور در صحن مجلس را فرصتی برای طرح اهم مسائل کشور میدانم، گفت: این حضور فرصتی برای بنده بهعنوان یک عضو دولت که 4 دهه سابقه خدمت در عرصههای مختلف را داشتهام، است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابیان اینکه استیضاح را حق مجلس میدانم، افزود: میدانم که اگر بخواهیم به ثبات و پیشرفت برسیم مسیر ما همان بوده و چیزی جز آن نیست اما متأسفم که همین ابتدا مطابق قانون آنچه در استیضاح آمده بود و باید مطرح میشد دوستان در همین اندازه برخلاف مشی قانون عمل کردند، ازاینرو انتظار از رئیس محترم مجلس دارم که در این موارد مطابق قانون از طرح مباحث خارج از استیضاح پیشگیری کند.
ربیعی بابیان اینکه 7 ماه پیش در 29 مردادماه 96 برنامهای به مجلس ارائه کرده و 191 نماینده مجلس به آن رأی مثبت دادهاند، تصریح کرد: من مشتاق هستم که استیضاحکنندگان خیلی صریح و شفاف با عدد و رقم نه با کلیات انحراف من و همکارانم را از این برنامهها اعلام کنند، جملات و گزارههای کلی و با مواردی ازایندست نمیتوان شاخصها را اندازهگیری کرد.
وی ادامه داد: آیا بهطورکلی میتوانیم بگوییم نارسایی و سوءاستفاده وجود دارد، علت چیست، به چه صورت است، این علت تا چه اندازه ناشی از ساختار و چه اندازه ناشی از مدیریت است؟ ما همینطور میایستیم و مباحث کلی را موردبحث قرار میدهیم که نتیجه آن عدم تصمیمگیری صحیح است.
ربیعی بابیان اینکه بنده بهعنوان یک سرباز کوچک در خدمت نظام هستم، گفت: امیدواریم این استیضاح بتواند راهگشای برنامههای خود باشد.
وی با تأکید بر اینکه علت اینکه عمده مباحث مطرحشده حولوحوش شرکتهای وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است بنده نیز بیشتر صحبتهای خود را در این حوزه مطرح خواهم کرد، گفت: متأسفم که کارکردهای اجتماعی این وزارتخانه به مجموعهای مانند شستا یا برخی از مجموعههای اقتصادی آنهم به شکل اسرارآمیز تقلیل پیداکرده است.
ربیعی بابیان اینکه بنده نه بهعنوان یک وزیر بلکه یک کنشگر در مقابل شما میخواهم به شما بگویم که ما امروز مسائل بنیادینی در پیش روداریم، گفت: بهجز سیاست خارجی و مسئله خشکسالی که دو مسئله مهم ما است ما مسائل مختلف در حوزه آسیبها، فقر، عدالت و مسئله آینده و ریسک زندگی مردم در قالب صندوقها و بیکاری انباشتهشده را در پیش روداریم ازاینرو ما باید بافهم درست ، اجماع و اصلاح ساختارها نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به شلوغیهای اخیر کشور در برخی شهرها تصریح کرد: بنده آمارهای مختلفی از میزان فقر، بیکاری، خشکسالی و میزان اشتغال و همچنین انواع و اقسام شاخصها را آماده کرده بودم، غالب کسانی که دستگیرشده بودند شغل داشتند، در این رابطه باید بدانیم اتفاقات بزرگتری رخداده در مسائل و آنها آژیری برای کشور بود.
وی ادامه داد: ازاینرو من خوشحالم که در وزارتخانهای قرار گرفتم که با اصلیترین و بنیادیترین مسائل مرتبط با امنیت ملی سروکار دارد.
ربیعی با تأکید بر اینکه درزمینهٔ شاخص بیکاری در اندازهای که داده و ستادههای من به وجود آورده موفق عمل کردهام و انگیزه داشته و پرتلاش بودهام، تصریح کرد: بنده با داشتن نظریههای خوب و بهکارگیری تیم خوب توانستم اقدامات خوبی را انجام دهم اما رفع این معضلات نیاز به اجماع همه مسئولان اعم از مجلس دارد.
وی گفت: من معتقد هستم که ماهی یکمیلیون بار مراجعه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت میگیرد و همین شرایطی را به وجود آورده که بتوانیم در کنار هم برنامههایی را بهپیش ببریم که ثبات نظام مقدس را بیشتر کنیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم بابیان اینکه ما سیاستهای فقرزدایی را در دولت بهپیش بردهایم، افزود: فقرزدایی 20 سال برنامه نیاز دارد و فقر و معضل آن با پاشیدن پول حل نخواهد شد همانطور که اشتغال با پاشیدن پول حل نخواهد شد.
ربیعی ادامه داد: ما خودمان در این وزارتخانه اصلاح صندوقها را به دولت پیشنهاد کردیم و بنده در برنامه سال 92 اعلام کردم یکی از بنیادیترین و اساسیترین بحثها درزمینهٔ آسیبهای اجتماعی و جهتگیریهای آنها توسط همین وزارتخانه تولیدشده و در حوزههای کارگری کارهای زیادی شده و پیشی کردن مزد از تورم سیاستی بوده که اجرایی شده است.
وی گفت: بخشی از وظایف من در صندوقها شرکتها بوده است که پیرامون آنها باید بیشتر صحبتهای خود را در این حوزه متمرکز کنم. اندازهای که این صندوقهای در اختیار وزارتخانه ما در GDP کشور است اما غلوآمیز درباره آن صحبت میشود، ما درمجموع 1.4 اقتصاد کشور هستیم.