بازدید سایت : ۴۴۵۱۴
| کد خبر ۲۹۵۳۴۴
کپی شد

◄ نمایندگان مجلس درباره کیفیت خدمات حمل‌ ونقل در نوروز 1404 چه گفتند؟

نمایندگان مجلس در جلسه بررسی کیفیت خدمات حمل‌ ونقل در نوروز 1404به موضوعات مختلفی اشاره کردند؛ از جمله تعداد بالای کشته شدگان تصادفات رانندگی، وضعیت نامناسب جاده ها و خودروها، نقاط حادثه خیز، و ضرورت اصلاحات در حوزه حمل و نقل.

نمایندگان مجلس درباره کیفیت خدمات حمل‌ ونقل در نوروز 1404 چه گفتند؟
تین نیوز |

در جلسه روز سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ صحن مجلس شورای اسلامی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاه های مسئول در شبکه حمل و نقل کشور به مسافران در ایام نوروز ۱۴۰۴ با حضور مسئولان دستگاه های مسئول مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش تین نیوز، این جلسه مجلس شورای اسلامی به بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاه های مسئول در شبکه حمل و نقل کشور در ایام نوروز ۱۴۰۴ اختصاص داشت. نمایندگان مجلس و مسئولان دستگاه های مختلف از جمله وزارتخانه های بهداشت و راه و شهرسازی، هلال احمر، اورژانس و پلیس راهور به ارائه گزارش ها و بیان نظرات خود پرداختند.

در این جلسه، نمایندگان به موضوعات مختلفی اشاره کردند؛ از جمله تعداد بالای کشته شدگان تصادفات رانندگی، وضعیت نامناسب جاده ها و خودروها، نقاط حادثه خیز، و ضرورت اصلاحات در حوزه حمل و نقل. همچنین پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت جاده ها، ارتقای کیفیت خودروها، و توجه بیشتر به حقوق و معیشت نیروهای خدمات رسان مطرح شد. نمایندگان تأکید کردند که باید اقدامات جدی برای کاهش تلفات جاده ای و بهبود کیفیت خدمات حمل و نقل صورت گیرد.

کیفیت پایین خودروهای داخلی

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در بررسی عوامل افزایش تصادفات جاده ای در ایران طی تعطیلات نوروز 1404 ، کیفیت پایین خودروهای داخلی، نبود فرهنگ صحیح رانندگی، کمبود امکانات بهداشتی و درمانی و کمبود تجهیزات پلیس راهور را به عنوان عوامل اصلی این مشکل معرفی کرده است.

وی همچنین بر ضرورت برنامه ریزی کارآمد و استفاده از حداکثر توان دولت و مجلس برای کاهش خسارات جاده ای تأکید کرده است. شهریاری خواستار تجدیدنظر در برنامه ریزی ها و تلاش بیشتر برای حل این معضل شده است.

رحمت الله نوروزی، نماینده علی آباد در مجلس، با اشاره به وضعیت بحرانی تصادفات جاده ای در ایران، اظهار داشت که شرایط کشور در این زمینه حتی از افغانستان بدتر است. وی از افزایش چهار برابری تخلفات رانندگی در سال ۱۴۰۴ نسبت به ۱۴۰۳ و کمبود امکانات پلیس، آمبولانس، پزشک و تجهیزات درمانی انتقاد کرد. نوروزی همچنین به کیفیت پایین خودروهای داخلی، مشکلات زیرساختی جاده ها و عدم رفع گره های کور جاده ای اشاره کرد و خواستار برنامه ریزی جامع و همکاری دولت و مجلس برای کاهش تلفات جاده ای شد.

قاسم روانبخش نماینده قم، با اشاره به سه عامل اصلی تصادفات رانندگی (انسانی، خودروها و جاده‌ها)، بر لزوم تولید خودروهای باکیفیت و استاندارد و همچنین بهبود وضعیت جاده‌ها تأکید کرد. وی پیشنهاد داد که دولت نقشه نقاط حادثه‌خیز را تهیه و تا پایان سال اصلاحات لازم را انجام دهد.

حمیدرضا گودرزی نماینده الیگودرز نیز ضمن تقدیر از دستگاه‌های خدمات‌رسان، به آمار بالای کشته‌شدگان تصادفات اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر به نقاط حادثه‌خیز و تخصیص منابع حاصل از جرایم رانندگی به بخش حمل‌ونقل شد. وی همچنین بر ضرورت برگزاری منظم جلسات شورای حمل‌ونقل و ایمنی کشور تأکید کرد.

عدد ۸۸۰ نفر کشته عدد بسیار بالایی است

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود، با اشاره به آمار بالای کشته‌شدگان تصادفات رانندگی، بر ضرورت اصلاح ناوگان حمل‌ونقل و ارتقای استاندارد خودروها تأکید کرد.

وی با بیان اینکه «سهم حمل و نقل جاده ای در کشور ما بالاست» بر لزوم توجه به این حوزه حمل ونقل تاکید کرد و گفت: سن ناوگان بین شهری ما بالاست. همچنین اتومبیل های سواری ما نیز هم سن بالایی دارند و هم استانداردهای لازم را ندارند؛ بر اساس قانون برنامه چهارم قرار بود این خودروها استاندارد یورو ۴ اخذ کنند اما بیش از ۹۵ خودروهای ما همچنان با استاندارد یورو ۲ در خیابان ها تردد می کنند. آیا قرار است در تمام تصادفات و حوادث رانندگی تمام سرنشینان فوت کنند؟

سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات، در جلسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کیفیت پایین خودروها و قیمت بالای تولیدات داخلی، این مسئله را به عنوان یک جرم مطرح کرد و خواستار بررسی موانع واردات خودرو و پایان دادن به رانت خودروسازی شد. اسحاقی همچنین بر لزوم توجه به حقوق و معیشت نیروهای خدمات‌رسان و نظارت قوه قضاییه بر اجرای قوانین تأکید کرد.

در ادامه جلسه علنی صحن مجلس مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار در مجلس با تاکید بر اینکه توزیع امکانات متناسب با وضعیت مهمانپذیری استان‌ها نیست، گفت: اگر بناست مشکلات برطرف شود باید توزیع امکانات متناسب شود. پنج استان برتر ما در وضعیت نامناسبی قرار دارند.

وی اظهار کرد: بخشی از دلایل تلفات تصادفات جاده‌ای به وضعیت جاده‌های کشور و کیفیت پایین وسایل حمل و نقل باز می‌گردد اما در گزارشات ارائه شده از سوی مسئولان اشاره‌ای به آنها نشد.

 کوتاهی در اجرای کاهش خسارات جاده ای 

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در نشست علنی امروز با تاکید بر اینکه متاسفانه در اجرای برنامه هفتم برای کاهش خسارات جاده ای کوتاهی شده است دو نکته را اعلام کرد: نکته اول این است که ماده ۵۷ برنامه را همه ملاحظه کردند و اشراف کامل داریم. در ماده ۵۷ عدد و رقم هایی و وظایفی مشخص شده علی رغم اینکه که نزدیک یک سال از تصویب برنامه می گذرد اما مشخص نیست که بندهای متعددی که وظایف دستگاه را مشخص کرده تکلیفش چه شده است، مثلاً بند ۴ الف برنامه تعیین شیوه مدیریت امور زیربنایی است اگر همین یک مورد را ما تعیین تکلیف کنیم اینجا همین مقداری که الان تصادفات کاهش پیدا کرده است اما هنوز نسبت به کشورهای دیگر به شدت بالاست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.