◄ رژیم حقوقی خزر باید در مجلس بررسی شود
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی مجلس از لزوم واکاوی مجلس در کنوانسیون رژیم حقوقی خزر سخن گفت.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی مجلس از لزوم واکاوی مجلس در کنوانسیون رژیم حقوقی خزر سخن گفت.
به گزارش تیننیوز به نقل از خانه ملت، جلیل رحیمی جهانآبادی گفت: متن کنوانسیون رژیم حقوقی خزر باید به صورت کامل و جامع در کمیته حقوق بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مورد واکاوی قرار گیرد تا جزئیات بررسی شود.
او ادامه داد: دریای خزر به لحاظ تاریخی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و منابع نفت و گاز بسیار پراهمیت است لذا این قرارداد باید سریعتر به مجلس ارجاع شود تا تحلیل خود از آن را اطلاعرسانی کنیم.
این عضو مجلس گفت: کنوانسیون اخیر اولین قرارداد رسمی رژیم حقوقی دریای خزر بعد از فروپاشی شوروی بین پنج کشور است.
جهانآبادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در این سالها نتوانسته بود قرارداد دوجانبه و چندجانبه امضا کند.
او با اشاره به حقوق دریاها، گفت: طبق مقررات حوزه حقوق بینالملل بین دریاچههای بسته، خلیجهای تاریخی و دریاهای آزاد به لحاظ تقسیمبندی و تعیین حدود تفاوت به چشم میخورد.
جهانابادی ادامه داد: در رابطه با دریاچههای بسته رژیم حقوقی بر اساس توافق طرفها و کشورهای هممرز با دریاچه شکل میگیرد.
رحیمی جهانآبادی یادآور شد: بعد از سال 1941 با فروپاشی شوروی، کشورهای هممرز با دریای خزر بر پایه قراردادهای دوجانبه بخشی از آبها را بین خود تقسیم کردند، مهمترین موضوعات مورد توجه کشورها در این سالها کشتیرانی خارج از دریای سرزمینی، تعیین منطقه انحصاری اقتصادی و استفاده از منابع بستر و زیربستر بخش مشترک است که متاسفانه در سالهای گذشته ایران کنار گذاشتهشده بود.
او گفت: در این سالها قراردادهای دوجانبه روسیه و آذربایجان با نقش پشت پرده آمریکاییها، قزاقستان با روسیه و ترکمنستان با قزاقستان منعقد شد.