بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

نتیجه ممانعت در کار هیات نظارت حبس و انفصال از خدمات دولتی

صادقی با اشاره به استقبال رییسی از یک طرح مطرح کرد.

نتیجه ممانعت در کار هیات نظارت حبس و انفصال از خدمات دولتی
تین نیوز |

محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به جزییات طرح تشکیل «هیات هماهنگی و نظارت بر زندان‌ها» گفته است: «در طرح نظارت بر زندان‌ها پیشنهاد داده‌ایم که هیات نظارت ترکیبی از سه قوه باشد و از هر قوه یک زن در هیات نظارت حضور داشته باشد. همچنین گفتیم بازدیدها به صورت نوبه‌ای و منظم انجام شود.»

به گزارش تین نیوز به نقل از اعتماد، همچنین چند وقت پیش بود که عبدالکریم حسین‌ زاده، رییس فراکسیون حقوق شهروندی و نایب‌رییس فراکسیون امید پارلمان از تهیه و تدوین طرحی به‌ منظور انتزاع سازمان زندان‌ها از قوه قضاییه و الحاق آن به وزارت کشور خبر داده بود. طرحی که همزمان به رسانه‌ای شدن آن، بار دیگر بحث نظارت بر زندان‌ها را به سوژه داغ رسانه‌ها تبدیل کرد.

با این همه اما برخی نمایندگان مجلس که از قضا موافق کلیت بحث نظارت بر عملکرد سازمان زندان‌ها و بازدید از بازداشتگاه‌ها بودند، تاکید کردند که به ‌دلیل صراحت قانون اساسی بر استقلال دستگاه قضا، احتمال عملیاتی شدن چنین طرحی، چندان زیاد نخواهد بود. همزمان با این گمانه‌زنی‌ها اما محمود صادقی، رییس فراکسیون شفاف‌سازی و عضو حقوقدان فراکسیون امید مجلس از طرح جدید خود تحت عنوان تشکیل «هیات هماهنگی و نظارت بر زندان‌ها» خبر داد.

طرحی که در ادامه با استقبال محمد کاظمی، نایب‌رییس کمیسیون حقوقی و قضایی پارلمان نیز مواجه شد و این نماینده مجلس نیز با اعلام حمایت از طرح جدید امیدی‌های پارلمان تاکید کرد که او و دیگر اصلاح‌طلبان در مجلس به ‌دنبال نظارت بر رفتار زندان‌ها با شهروندان هستند.

حالا محمود صادقی نیز از جزییات بیشتری از این طرح سخن گفته و بر این اساس به خبرگزاری برنا می‌گوید: «پیرو برخی اتفاقاتی که در زندان‌ها رخ می‌دهد و نمایندگان نوعا از موضوعات داخل زندان اطلاع ندارند، این طرح را ارایهtدادیم. در 3 سال گذشته بارها برای بازدید از زندان‌ها درخواست داده‌ایم اما موفق به بازدید از زندان‌ها نشدیم، البته چندبار به صورت خیلی محدود و اتفاقی بازدید شکل گرفت.»

این عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه با اشاره به دیدار چندی قبل فراکسیون زنان با رییس قوه قضاییه گفته است: «در آن جلسه نیز بحث بازدید از زندان‌ها مطرح شده که آقای رییسی از بازدید زندان‌ها استقبال و در پیشنهادی مطرح کرد که بازدیدها به صورت نوبه‌ای و منظم انجام شود.»

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس همچنین گفته است: «نمایندگان مجلس حتی از کمبودها و تنگناهای داخل زندان اطلاع ندارند. زندان هدف ما نیست، بلکه یک وسیله تنبیهی برای رسیدن به هدف نظام عدالت کیفری است. یکی از اهداف‌مان از نگارش این طرح اطلاع از این موضوع است که آیا زندان‌های ما به گونه‌ای است که به هدف نظام عدالت کیفری برسیم یا خیر؟ از دیگر اهداف ما این است که از نزدیک از مشکلات زندانی‌ها مطلع شویم.»

صادقی در خصوص جزییاتی دیگر از این طرح گفت: «در این طرح پیشنهاد داده‌ایم که هیات نظارت ترکیبی از سه قوه باشد به این صورت که سه نفر از قوه قضاییه، سه نفر از مجلس، سه نفر از دولت انتخاب شوند که انتخاب نفرات هم بر عهده ریاست هر قوه خواهد بود. نکته حایز اهمیت این است که در این ترکیب ۹ نفره باید حتما از هر قوه یک زن حضور داشته باشد.»

او گفت: این هیات می‌تواند عنداللزوم از کارشناسان و متخصصان ذی‌ربط هم استفاده کند. در این طرح آمده است که سالانه حداقل یک‌بار از کلیه زندان‌ها، بازداشتگاه‌ها و ندامتگاه‌ها بازدید صورت گیرد و گزارش سالانه به سران سه قوه ارایه شود و در صورت مشاهده تخلف، شخص متخلف را به مرجع قضایی برای محاکمه و مجازات معرفی کنند. اگر مسوولی محدودیت یا ممانعتی برای کار هیات نظارت ایجاد کند به انفصال از خدمات دولتی و حبس محکوم خواهد شد.»

عضو فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: «این طرح به امضای ۸۰ نفر رسیده و در دست هیات‌رییسه مجلس است. چندین‌بار با آقای مصدق معاون حقوقی قوه قضاییه تماس گرفتم تا پیشنهادات قوه قضاییه هم در این طرح لحاظ شود اما موفق به دریافت پاسخ نشدم. پس از اتمام کار طرح در هیات ‌رییسه این طرح به کمیسیون حقوقی قضایی خواهد رفت و با اولویت در دستورکار کمیسیون حقوقی قضایی رسیدگی می‌شود و بعد به صحن خواهد آمد. درخصوص این طرح قبل از اینکه به صحن بیاید، در کمیسیون با قوه قضاییه و دولت جلسه‌ای خواهیم داشت.»

ماجرای بازدید از زندان‌ها البته در این سال‌ها بارها و بارها ازسوی ناظران عرصه سیاسی و رسانه‌ای کشور و البته افکارعمومی مورد تاکید قرار داشته است. به‌ویژه آنکه در این چند سال گذشته در چند مورد، برخی اشتباهات فردی در نحوه نگهداری، مراقبت و نظارت بر زندان‌ها و زندانیان به خسارت‌هایی ازجمله درگذشت چند نفر از زندانیان سیاسی و غیرسیاسی انجامید.

اتفاقاتی که مطابق انتظار افکار عمومی را جریحه‌دار کرد و در نتیجه جمعی از نمایندگان عمدتا اصلاح‌طلب مجلس از جمله عبدالکریم حسین‌زاده، رییس فراکسیون حقوق شهروندی پارلمان بر لزوم نظارت نمایندگان ملت بر نحوه اداره زندان‌ها تاکید کردند. در همین راستا، در یک مقطع نیز جمعی از این نمایندگان موفق به بازدید از زندان اوین شدند و حال، به نظر می‌رسد پارلمان‌نشینان بنا دارند، با تصویب طرحی، زمینه این نظارت‌های قانونی را فراهم کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.