بازدید سایت : ۶۹۳۳۳
معاون شرکت عمران و بهسازی شهری ایران:

۶۱ هزار بافت ناکارآمد شهری در کشور شناسایی شده است

۶۱ هزار بافت ناکارآمد شهری در کشور شناسایی شده است
|

تین نیوز | معاون توسعه مدیریت منابع شركت عمران و بهسازی شهری ایران از شناسایی 61 هزار هكتار بافت ناكارآمد شهری و بافت هایی كه پیشینه روستایی دارند در 495 شهر كشور خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره كل راه و شهرسازی استان گلستان، "افشین میرزابابایی" روز سه شنبه در مراسم گرامیداشت بافت تاریخی گرگان و امضای تفاهم نامه همكاری چهارجانبه برای احیای آن، افزود: طی مطالعات صورت گرفته در 168 شهر كشور حدود 15 هزار هكتار بافت تاریخی نیز شناسایی شده است.

وی، میزان سكونتگاههای غیررسمی شناسایی شده را 48 هزار هكتار در 91 شهر كشور بیان كرد.

میرزابابایی، سیاست وزارت راه و شهرسازی را، بازآفرینی شهری و حفظ هویت و ارزشمندی بافت تاریخی و میانی شهر با استفاده از تمام امكانات و تقاضا محوری مردم، بیان كرد.

وی ادامه داد: با این رویكرد تلاش می شود كه حداقل استانداردهای زندگی برای بازگشت و سكونت مجدد مردم در بافت های قدیمی فراهم شود.

میرزابابایی با اشاره به سند راهبردی حفظ، احیا و بهسازی گذرهای تاریخی و فرهنگی كشور، افزود: برنامه ریزی برای هویت بخشی، زنده سازی و تجدید حیات در این بافت ها از مهمترین نكاتی است كه در تمام سند به آن اشاره شده است.

به گفته وی، بافت قدیمی گرگان با توجه به قدمت و ثبت 80 ساله اش بعنوان یكی از محورهای این سند و پایلوتی برای احیا برگزیده شده  است.

معاون شركت عمران و بهسازی شهری ایران اظهاركرد: برای احیا و نوسازی بافت قدیمی شهرها تك بنایی عمل نمی شود بلكه بر مبنای محله محوری و تكیه بر عناصر باارزش مانند احیا و نوسازی خانه تاریخی كبیر گرگان عمل می شود.

میرزابابایی با تاكید بر بازگرداندن زندگی و احیا و فراهم سازی امكانات برای زندگی با آسایش مردم در بافت های تاریخی بیان كرد و گفت: نقش مدیریت شهری در احیا و نوسازی بافت قدیمی شهرها بسیار مهم است و نقش دولت، حمایتی است و با توجه به تسهیلات پیش بینی شده، مردم برای مشاركت حداكثری در این كار علاقمند هستند.

میرزابابایی با بیان اینكه مداخلات مستقیم و بخشی نگری دستگاههای متولی در احیا و نوسازی بافت های قدیمی شهر موثر نخواهد بود، گفت: مداخلات زمانی موثر است كه دستگاههای متولی با هماهنگی یكدیگر پای كار بیایند و متحد عمل كنند.

وی یادآورشد: با امضای تفاهم نامه چهارجانبه، بستر قانونی این تعاملات و متحدانه عمل كردن دستگاههای اجرایی فراهم شده است.

مراسم امضای تفاهم نامه چهارجانبه احیای گذرهای تاریخی و فرهنگی بافت تاریخی گرگان همزمان با روز جهانی بافت های تاریخی (ایكوموس) و با حضور دستگاههای اجرایی متولی استان گلستان در خانه تاریخی كبیر گرگان برگزار شد.

با امضای این تفاهم نامه، باب مداخله همه جانبه و هماهنگی دستگاههای اجرایی متولی نظیر استانداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و شهرداری گرگان برای ساماندهی و احیای بافت تاریخی گرگان با انعقاد یك سند همكاری باز شده است.

پیش از امضای تفاهم نامه، مدیران، كارشناسان و علاقمندان به میراث فرهنگی استان به منظور ارتقای هویت، حس تعلق مکانی و حفاظت از ارزش ها در بافت تاریخی، در بازارچه صنایع دستی گرگان واقع در محله سرچشمه گردهم آمده و مسیر این بازارچه را تا محل برگزاری مراسم امضای تفاهم نامه واقع در محله دوشنبه ای و خانه تاریخی كبیر، پیاده طی كردند.

شهر گرگان دارای 150 هكتار بافت تاریخی و فرهنگی با ارزش است كه در سال 1310 به ثبت رسیده است.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.