امضاء تفاهمنامه همکاری سه جانبه برای تجهیز سه پایانه گردشگری دریایی؛
پایانه های گردشگری شهید حقانی، نخل ناخدا و جزیره هرمز تجهیز می شوند
توافقنامه همکاری سه جانبه وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همزمان با هفته گردشگری و در راستای بهره مندی همه جانبه از دریا و ارتقای همکاری برای حفظ و اشاعه فرهنگ مسافری و گردشگریی دریایی و همچنین ارتقای ایمنی ترددهای دریایی به امضا رسید.
تین نیوز |
توافقنامه همکاری سه جانبه وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همزمان با هفته گردشگری و در راستای بهره مندی همه جانبه از دریا و ارتقای همکاری برای حفظ و اشاعه فرهنگ مسافری و گردشگریی دریایی و همچنین ارتقای ایمنی ترددهای دریایی به امضا رسید.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، همزمان با نخستین روز هفته گردشگری و با حضور رستم قاسمی (وزیر راه و شهرسازی) و سید عزت الله ضرغامی ( وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) و مهدی دوستی (استاندار هرمزگان) توافقنامه همکاری سه جانبه در جهت ایجاد و توسعه زیرساخت های مسافری و گردشگری دریایی در استان هرمزگان در محل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به امضا رسید.
بر اساس این توافق سه جانبه، وزراتخانه های میراث فرهنگی و گردشگری، راه و شهرسازی و کشور متعهد شده اند، زیرساخت های بندری و دریایی و تسهیلگری در فرآیند صدور مجوزهای تاسیسات و سازه های آبی با محوریت و اولویت توسعه دریایی محدوده بخش غربی بندر شهید حقانی و بنادر هرمز و نخل ناخدا را فراهم کنند و اقدمات لازم را در جهت اجرای سریع این پروژه ها در استان هرمزگان، به عمل آوردند.
در همین راستا، اقدمات لازم به منظور توسعه محوطه بندر و ارتقای کیفیت ارائه خدمات مسافرت های دریایی در ابعاد داخلی و بین المللی و نیز فعالیت های گردشگری دریایی با شرایط ایمن مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی، صورت می گیرد.
گفتنی است؛ بندر شهید حقانی در محل اولین اسکله قدیمی شهر بندرعباس بنا شده است. احداث این بندر در ابتدای دهه ۸۰ آغاز شده و دارای پایانه مسافری و سایر تاسیسات و تجهیزات بندری است.
بندر شهید حقانی نیز هم اکنون بزرگترین بندر مسافری کشور قلمداد می شود که هرساله تعداد بسیار زیادی از گردشگران و شهروندان محلی از این بندر برای انجام سفرهای دریایی خود استفاده می کنند.
این درحالی است که وضعیت موجود، پاسخگوی همه نیازهای هموطنان نیست و ضرورت توسعه بندر به منظور پاسخگویی به نیازهای مسافران و گردشگران روز به روز بیشتر احساس می شود. از سوی دیگر، ظرفیت بسیار بالای مسافری و گردشگری جزیره هرمز، توسعه بندر هرمز و همچنین بنادر مجاور ان از قبیل بندر نخل ناخدا را الزامی کرده است.
سه گانه سازمان بنادر برای توسعه و تجهیز پایانه های مسافری در هرمزگان
جلیل اسلامی با اشاره به پذیرش ۲۲ میلیون نفر سفر مسافر و گردشگر دریایی در پایانه های بندری طی سال های پیش از شیوع کرونا، از پذیرش و ارائه خدمات به ۷ میلیون مسافر نوروزی دریایی در استان هرمزگان در ایام عید امسال خبر داد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم امضای توافقنامه های گردشگری دریایی و ساحلی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطر نشان کرد: پایانه های گردشگری و مسافری در استان هرمزگان هم اکنون خدمات مطلوبی را به مسافران و شهروندان ارائه می کنند و همزمان توسعه زیرساختی سه بندر نخل ناخدا ، شهید حقانی و جزیره هرمز نیز در دست انجام است.
استان های ساحلی بی بهره از از طرح کلان گردشگری
مهدی دوستی، استاندار هرمزگان نیز با بیان اینکه عموما در موضوع گردشگری، تمرکز اصلی بر اماکن اقامتی است، در حالی که مسافران به تنوع تفریحی در مقاصد سفر بیشتر اهمیت می دهند، گفت: یکی از آسیب های جدی در حوزه گردشگری این است که استان های توریست پذیر فاقد یک طرح کلان برای توسعه گردشگری هستند.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه در این استان ۱۴ جزیره بزرگ و کوچک گردشگری وجود دارد، افزود: به جز ۵ جزیره که از گذشته میزبان مسافران و گردشگران ایرانی و خارجی بوده اند، ۵ جزیره دیگر را نیز در دست توسعه و فراهم سازی زیربناهای گردشگری داریم که مطابق برنامه انجام خواهد شد.
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید