بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

هکرها در کمین صنعت هواپیماها!

هواپیما هم همانند هر وسیله مدرن دیگری، متشکل از چندین کامپیوتر می‌باشد که به اینترنت متصل است که می‌تواند طعمه خوبی برای هکرها باشد.

هکرها در کمین صنعت هواپیماها!
تین نیوز |

هواپیما هم همانند هر وسیله مدرن دیگری، متشکل از چندین کامپیوتر می‌باشد که به اینترنت متصل است که می‌تواند طعمه خوبی برای هکرها باشد.

هواپیمایی را با بال‌های بزرگ و پر از مسافر را، همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، تصور کنید که قابل هک شدن باشد. چنین تئوری‌ای پیش از این چندین بار توسط افراد مختلف مطرح شده است.

به گزارش ایتنا از کسپرسکی آنلاین، یک هواپیما هم همانند هر وسیله مدرن دیگری، متشکل از چندین کامپیوتر می‌باشد که به اینترنت متصل است. اینطور که به نظر می‌رسد در حال حاضر چنین احتمال نظری در عمل ثابت شده است. این ادعا توسط یکی از نمایندگان وزارت امنیت ملی ایالات متحده مطرح شده است.   

Robert Hickey، در فاصله‌ دو روز توانست به سیستم داخلی یک هواپیمای قرار داده شده (به اصطلاح پارک شده) در فرودگاه بدون دسترسی فیزیکی به آن یا هر گونه همکاری از داخل آن، دست یابد. جالب توجه این است که تمام ابزارهای مورد استفاده‎ی Hickey همگی وسایل ساده ای بودند که در داخل فرودگاه وجود داشت.  

هواپیمای هک شده توسط Hickey یک بوئینگ 757 بود. این مدل از هواپیما در سال 2004 از خط تولید خارج و تولید آن متوقف شده است اما هنوز هم در بسیاری از خطوط هوایی همانند سه فرودگاه بزرگ در آمریکا و دیگر نقاط جهان (هواپیمایی دلتا، یوتایند ایرلاینز، امریکن ایرلاینز) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جزئیات مربوط به هکی است که حدود یک سال پیش رخ داده و به تازگی به اطلاع عموم رسیده و هنوز افشا نشده است. تنها مطلبی که از سوی Hickey تایید شده، استفاده از ارتباطات فرکانس رادیویی در این هک بوده است.

بوئینگ در رابطه با سخنان Hickey گزارشی را ارائه داده است که در آن اعلام نموده؛بوئینگ 757 دارای آسیب‌پذیری سایبری نیست. با این حال وقت آن فرا رسیده است که صنعت هوانوردی به فکر امنیت سایبری باشد. تنها چند سال گذشته، هک ماشین‌ ها امری کاملا تئوریک بود اما پس از اینکه Charlie Miller  وChris Valasekتوانستند یک جیپ را هک کنند، همه چیز تغییر کرد. از آن زمان تاکنون هک خودروها توسط تیم‌های امنیتی به صورت متعدد گزارش می شود. شاید صنعت هواپیمایی نیز در حال حاضر با چنین واقعیتی مواجه باشد.

حائز اهمیت است که در دستگاه‌هایی که بوسیله تکنولوژی high-tech ساخته شده‌اند مانند ماشین یا هواپیما، به هیچ شخصی اجازه انجام کاری که سازندگان آنها نمی‌توانند آن را پیش‌بینی نمایند، داده نشود. در چنین مواردی تنها یک سیستم عامل حفاظت شده با امنیت سایبری می‌تواند چنین ضمانتی را ایجاد نماید. چنین اقدامی در همکاری شرکت AVL با لابراتوار کسپرسکی اتفاق افتاده است. بر اساس این همکاری سیستم عامل کسپرسکی بر روی اتومبیل‌های این مجموعه راه‌اندازی می‌شوند.


 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.